HU HU

Minden, amit tudnia kell a háztartási fertőtlenítésről

Dominika Šimončičová

0 hodnotenia
Mosással és fertőtlenítéssel kell megakadályozni a bakteriális és vírusos betegségek terjedését. Mosással eltávolítja a csírákat, miközben a fertőtlenítés megöli őket. A fertőtlenítéshez használhat fertőtlenítő törlőkendőket, vegyszeres tisztítószereket vagy azok ökológiai helyettesítőit.

Vegyi fertőtlenítők

Fertőtlenítőszerek használatakor mindig kövesse a csomagoláson található utasításokat. Ügyelni kell a megfelelő adagolásra, az ajánlott hatás időtartamának betartására és a bőr védelme érdekében mindig gumikesztyű használatára. Gyermekeknek és háziállatoknak nem szabad megközelíteniük a frissen sűrűsödött felületeket.

Ökológiai fertőtlenítők

Kemény felületeken kipróbálhat egy tisztító spray-t vízzel és 3% -os hidrogén-peroxiddal. Használat előtt azonban javasoljuk, hogy tesztelje a vele megtisztítani kívánt felület színstabilitását, mivel annak fehérítő hatása lehet. Hagyja hatni néhány percig, majd öblítse le vízzel. Természetes alternatívaként használhat víz és ecet, szódabikarbóna, só vagy citromlé 1: 1 arányú keverékét. Különösen értékelni fogja őket a kisgyerekes háztartásban.

Forrás: Eko upratovanie (20.3.2020)

Gyakran használt felületek

A baktériumok a nem porózus felületeken élnek a legtovább, ezért igyekezzen minél többet és minél gyakrabban fertőtleníteni őket. Fertőtlenítse a mosdót, a zuhanyt, a WC-t, az öblítést, a szappanadagolót, a fogantyúkat, a kapcsolókat, a mikrohullámú sütőt, a fogantyúkat, a távirányítót klórt vagy alkoholt tartalmazó termékekkel. A készülék károsodásának elkerülése érdekében mindig ellenőrizze a termék felületét. A fertőtlenítő törlőkendők szintén alternatívát jelentenek. Ha akkor még egy kicsit szagolni akarja, adjon hozzá egy kevés teafaolajat a forró vízhez, és törölje le a konyhában és a fürdőszobában lévő helyet.

Forrás: Upratovanie (20.3.2020)

Ágynemű és törölköző

Mossa le az ágyneműt legalább 60 ° C-on, vagy ha az anyag nem teszi lehetővé, próbáljon meg speciális mosószert fertőtlenítőszert adni a ruhaneműhöz (megtalálható a gyógyszertárban). Az ágynemű mellett párnák és paplanok mosását javasoljuk. A törölközőket rendszeresen cserélni kell. Ideális esetben a háztartás minden tagjának megvan a maga. A törölközőket mossa 90 ° C-on. Hozzáadhat egy kis ecetet a mosógéphez, amely természetes fertőtlenítőszerként működik.

Forrás: Pranie prádla (20.3.2020)

Elektronika

A táblagép, a számítógép vagy a mobiltelefon tisztításakor kerülje az alkoholt, mert károsíthatja a képernyő védőbevonatát. Ehelyett kapcsolja ki a készüléket, enyhén nedvesítse meg a mikroszálas kendőt szappannal és vízzel, alaposan csavarja ki, és mossa meg a képernyőt.

Alaposan mosson kezet
A fertőtlenítési folyamat folytatása előtt alaposan mosson kezet az ajánlások szerint.

Ne béreljen telefont, és ne használja feleslegesen tömegközlekedési eszközökön
Ne adja kölcsön a telefonját senkinek, akiben nem biztos az egészsége. A tömegközlekedési eszközökön ne húzza ki feleslegesen, vezeték nélküli fejhallgatóval hívásokat fogadhat. Sokan rendszeresen vesszük a telefont is WC-re vagy ebédelni. Ha lehetséges, hagyja mobilját egy másik helyen ilyen esetekben.

Forrás: Čistenie elektroniky (20.3.2020)
oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 25.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel