HU HU

Legyen egészséges: Ez az alkalmazás figyelmezteti Önt, ha koronavírusban szenvedő valaki tartózkodik az Ön területén

Saška Mišiková

0 hodnotenia
A szlovákok létrehozták a Stay Healthy mobilalkalmazást, amelynek célja, hogy figyelmeztesse Önt, ha koronavírusban szenvedő valaki tartózkodik az Ön területén. A Health Health egy teljesen névtelen alkalmazás, csak az összes találkozót összegyűjti a környékbeli telefonokkal. Ha valakit megerősítenek koronavírusban, és a felhasználó a közelében van, akkor megjelenik a térképen.

A koronavírus-járvány idején számos önkéntes projekt kezd megjelenni, amelyek megkönnyítik az emberek számára a betegség elleni küzdelmet vagy a megelőzés javítását. Ezek a projektek gyakran az informatikai környezeten alapulnak, és a mobil technológiákat is érintik. Ez a helyzet a STAY HEALTHY mobilalkalmazással is, amelyet a programozók MUDr orvos irányításával hoztak létre. Andrej Thurz. Az alkalmazás fő feladata figyelmeztetni a felhasználót, hogy koronavírussal fertőzött személy van a közelében.

Hogyan működik?

A fertőzöttekről kapott adatoknak köszönhetően névtelenül tudja megjeleníteni a helyüket. Így az alkalmazásban regisztrált mások 50 méteres pontossággal látják, hogy olyan személy közelében vannak, akinek pozitív a koronavírus tesztje. A közelben lévő egészséges embereket nem mutatják meg az alkalmazás felhasználói a térképen. Ezenkívül egy egészséges felhasználó nem jelenik meg a környék többi felhasználója előtt. Ha azonban a felhasználó közelében fertőzöttek vannak, az alkalmazás 50 méter pontossággal megjeleníti a dátumot, az időt és a becsült helyet. A pozitív vizsgálati eredményeket egy szakmunkás vezeti be a rendszerbe. Az alkalmazás akár utólag is képes felismerni a fertőzöttekkel való találkozásokat. A mobilalkalmazás, amely már elérhető az Android (és hamarosan az iOS) számára is, csak a felhasználó tartózkodási helyét rögzíti GPS-en keresztül. A személyes adatok, köztük a név és a telefonszám megadása nem kötelező, ezért az alkalmazáson keresztül nem lehet egy adott személyt nyomon követni.

Amint azt az alkalmazás készítői elmondták, a Stay Healthy segítségével az emberek közvetlenül az alkalmazásból választhatnak lehetőséget arra, hogy kipróbálják magukat a COVID-19-en, és ezzel egyidejűleg információt kapjanak a pozitivitásról, anélkül, hogy telefonálnának. vagy sétáljon bárhová. Ha az anonim azonosítót pozitívnak jelöli a referencia központ / laboratórium / orvos, akkor az alkalmazás automatikusan értesíti azokat, akik nemrégiben voltak vele, természetesen névtelenül. Az alkalmazás megtalálható a Play Áruházban, és használható. Nézze meg a következő videót, hogy megértse, miként használható a Legyen Egészséges alkalmazás.

oszd meg
Spracoval: Saška Mišiková
Frissítve: 25.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel