HU HU

Az emberek fő típusai ezekben a nehéz időkben

Dominika Šimončičová

0 hodnotenia
Sokaknak, különösen a később születetteknek, ez a járvány talán az első ok arra, hogy fenyegetettnek érezzék magukat. Hallgassa meg a válság munkatársainak utasításait, aggódjon önmagáért vagy szeretteiért. Tapasztalja meg az események megzavarását, a ház elhagyása esetén kiszabott bírságokat és a "szabadság" korlátozását arra, hogy azt tegyen, amit akarok, és amikor akarok. Nem tudni, mi lesz, vagy meddig tart. A koronavírus számos kihívást jelent. Egyikük megtanul dolgozni a saját félelmével.

Néha elég csak a cikk címe, és idegesnek érezzük magunkat. Az esti hírek alatt összehúzódik a gyomrunk. Valakit tartós kavarodás érzett. Kísérteties forgatókönyvek játszódnak le a fejünkben, és nem tudjuk kikapcsolni ezt a gondolati körhintát lefekvés előtt.

Természetes, hogy félelmet érzünk a jelenlegi helyzetben. Nincs mit szégyellni. De ami minden érzelemre vonatkozik, a félelemre is vonatkozik: a legrosszabb stratégia az, ha úgy teszünk, mintha nem létezne.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogy az emberek hogyan szedik ezt a vírust, vannak, akik félnek, mások nem tesznek semmit ez ellen stb.

Milyen típusú ember vagy?

OPTIMISTA
Úgy gondolja, hogy 14 nap karantén után minden azonnal visszatér a normál üzemmódba. Ezt a 14 napot vakációnak tekinti, amelyet sajnos korlátozott területén kell töltenie. A Megának már sok terve van a következő hetekre.

PESZIMIS
Nem tudja, rosszabb-e, hogy meghal, vagy hogy nagy gazdasági veszteségeket szenved el. A helyzet javításának lehetősége már nem létezik. Mi van, ha leesik egy meteorit, és eljön a jégkorszak?

REALISTA
Tudja, hogy az elkövetkező hónapok "mások" lesznek. Jelenleg semmi nincs megtervezve, várva a helyzet kialakulását. Azt mondja magában: "az ember megváltozik, az Úr Isten megváltozik". Hűvös fejét azonban megőrzi. Az egyetlen dolog, ami történik vele - kezd hiányozni a társadalmi kapcsolatok (az online élet nem elég neki).

Forrás: Optimista, pesimista a realista (21.3.2020)

NÉPTÍPUSOK
SZALAMISTA
Minden benne van a horgon. Az előírások betartása nem mond neki semmit. Röviden, ez a helyzet nem érinti őt.

TÁMOGATÓ
A kamrában nincs több hely, így fokozatosan kitölti a pincét. WC-papírból építenek egyiptomi piramist. Az biztos, hogy konzerv babokkal erősíti. A stabilitás továbbra is fontos.

DEPRESSZÍV
Mielőtt a vírus megöli, a stressz megöli. Vagy éhen hal?

INTROVERTÁLT
Bár állítása szerint kedveli a magányt, úgy találta, hogy ez nem így van. Kezd hiányozni a társas kapcsolatok, magányosnak érzi magát. Megtudta, hogy nem olyan magányos?

Forrás: Introvert a extrovert (21.3.2020)
Forrás: Debresívny človek (21.3.2020)
Forrás: Facebook (21.3.2020)
Forrás: Zásobovač (21.3.2020)

MERCANTILIST
Semmi köze a gazdasági következményekhez. Egy hetet sem fog túlélni a csökkent jövedelemből. Összeomlott gazdaságot lát nemcsak Szlovákiában, hanem az egész világon. Köhög az egészséggel, főleg a gazdasági veszteségek minimalizálása érdekében.

EXTRAKTOR
Mossa meg a kezét, fertőtlenítse a fogantyúkat, mosson ruhát, tegyen egy kendőt (lehetőleg 2 egymásra, hogy nagyobb legyen a hatékonyság), tartson távolságot (az biztos, hogy van nála méter). Ennek ellenére tudja, hogy a legjobb, ha fél évre elbarikádozza magát a szobájában. A biztonság azonban még mindig nem 100% -os. A vírus egy zárt ablakon is átmászik.

A LEGNAGYOBB
Nem fél a vírustól, nem érdekli, hogy megkapja-e. Túl fogja élni! Amikor azonban a megfázás első jeleit érzi, hirtelen elveszíti a bátorságát, és életétől való félelme miatt tárcsázza az összes telefonszámot annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban segítséget kérjen.

TÜKRÖZŐ
Aggódik. Talán inkább a rokonaidról, mint magadról. Megpróbál betartani minden higiéniai előírást. Ugyanakkor reményt lát és mindenkit megnyugtat, aki pánikba esik.

Tehát mi: milyen típusba tartozik? Vagy észrevett más típusokat a környékén?

És végül nem mindegy, hogy milyen típusú emberek vagyunk. Álmodozzunk, és álmaink valóra válnak. Álmodozzunk arról, hogy a vírus elvész, és újra életet kezdünk.
Forrás: Sny sa stanú skutočnosťou (21.3.2020)
oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 25.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel