HU HU

Harcolj koronavírus ellen 3D-ben

Dominika Šimončičová

0 hodnotenia
Senki sem készült harcolni a koronavírussal - senki sem számított rá. A rossz hírek félelmével, tehetetlenségével és állandó nyomásával szemben mintha semmi remény nem lenne, a gyors megoldásnak semmi jele sincs. Az ismert intézkedések egyike sem foglalkozik a koronavírussal, csak lassítja. Az embereknek úgy kell leküzdeniük ezt a fenyegetést, hogy otthon ülnek, és várnak ...

Az emberek nemcsak otthon ülnek, hanem a vezetők többet képesek elérni egy közös cél érdekében - olyan helyzetben, amikor nehéz megtalálni a védőeszközöket, maguk varrják a függönyöket, terjesztik azokat az önkormányzatokon keresztül, ahol a legnagyobb szükség van rájuk, proaktívak, segítenek egymásnak, amennyire csak tudnak, és összeállnak, hogy erősebbek legyenek a csatában.

Nehéz időkben mindig jó jó példákat mutatni, amelyek inspirálnak és energiát és hitet adnak nekünk a jó győzelmében a rossz felett. Az egyik ilyen történet Martin Kováčik története.

Martin tolja a dolgokat a 3D nyomtatókban. Miután elkezdődött, és egyértelmű volt, hogy segítségre lesz szükség, nem habozott. A verseny mellett védőpajzsokat és légzőkészülékeket kezdett fejleszteni, hogy minél előbb eljusson az élvonalba. A koronavírusnak köszönhetően egy adott helyzetben az egyébként versenyző szervezetek képesek voltak minősítésüket visszaminősíteni, hogy megoszthassák ötleteiket, képességeiket és kapcsolataikat a dolgok érdekében, ami nem "szokásos körülmények között" történik.

Forrás: Facebook (28.3.2020)
Forrás: Facebook (28.3.2020)

Kevesebb, mint egy hét alatt az első 3D pajzs nyomtatással kitalált és gyártott védőpajzsokat az első emberek kapták meg, akikre a legnagyobb szükségük volt a fronton - orvosok és mentők a kórházakban. Szlovákiában fejlesztették és gyártották a versennyel együtt. E történet egyedisége nem valami nagy retorikában rejlik - az ember megközelítéséről és felelősségéről szól a körülöttünk lévő világ túléléséért egy igazán kínos helyzetben. Kevés terméket fejlesztenek Szlovákiában, még kevesebbet fejlesztenek elsősorban a Szlovákiában élő emberek védelmére.

Forrás: 3D respirátor (28.3.2020)

Aktivitása és elkötelezettsége révén Martin megmutatta, hogyan lehet proaktív módon bevonni tudását és készségeit a koronavírus elleni küzdelembe. Ez is anikorona és ez a Go, amely azt mondja nekünk, hogy a legnehezebb pillanatokban sem álljunk meg.

Ha Ön is ismer más történeteket arról, hogy a körülötted élő emberek hogyan küzdenek a koronavírussal, ne habozzon elküldeni nekünk, örömmel fogunk harcolni a koronavírussal ezeken a történeteken keresztül is.

oszd meg
Spracoval: Dominika Šimončičová
Frissítve: 31.3.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel