HU HU

Netflix vs. unalom: 10 sorozat, amelyet érdemes megnézni a Netflixen

Saška Mišiková

0 hodnotenia
A szlovákok többsége hazai karanténban van, és bár sokak számára valóra vált álom, sokan nem tudják, mit tegyenek. Ha az unatkozók közé tartozik, a Netflix jelentheti a megoldást az Ön számára. Sok új és régi sorozatot talál, amelyeket érdemes megnézni. Javasoljuk a legjobb sorozatokat, amelyeket a kanapén kényelmesen megnézhet a Netflixen. Ezek nem ismeretlen címek lesznek, sokkal inkább a "Meg kell nézned" kategóriába tartozó sorozatok, amelyeket egyszerűen meg kell nézned, ha minőségi tartalmat keresel.

1. 13 ok miért (13 ok miért)

Clay középiskolás diák talál egy nevet tartalmazó szalagot a ház előtt. Vele együtt vannak olyanok is, amelyek miatt osztálytársa, Hannah Baker 13 okot rögzített, amelyek miatt úgy döntött, hogy véget vet az életének. Csúnyán nézünk egy tipikus amerikai középiskolába, ahol egyszerűen egy becenévvel látják el, amely évek óta húzódik rád. Ahol történnek olyan dolgok, amelyekre sokan lehunyják a szemüket. Erőszak, zaklatás, üldözés vagy szexuális zaklatás, a sorozat nem kerüli el e nehéz témák egyikét sem. A Netflix-en jelenleg megtalálható a 3. sorozat, amelyből az első cseh felirattal rendelkezik, és a 2. és a 3. sorozatot szinkronnal is megnézheti.

2. Peaky Blinders (Birmingham Ganges)
A történelmi sorozat valós eseményekkel, valamint rengeteg fikcióval dolgozik. Szimpatikus karaktereket képvisel, akik a törvény oldalán állnak, de azon kívül is - gengszterek. A Nagy-Britanniában játszódó sorozat a Shelby család és klánjuk élén áll, amely az egyes sorozatokkal növekszik, akárcsak az illegális üzletük. A családfő a karizmatikus Thomas Shelby, akit Cillian Murphy alakít. A sorozat tele van érdekes női karakterekkel, intrikákkal, akciókkal és cselekményfordulatokkal. Ha kedveled a brit, gengszteres történeteket, nem tudsz elszakadni a Peaky Blinders-től. Jelenleg 5 sorozatot talál, és mindegyik 6 részt tartalmaz.

3. Szexuális nevelés

Az első sorozat Otis Milburn, egy tinédzser történetét meséli el, aki homályos a saját nemi életében, annak ellenére, hogy valószínűleg édesanyja szexterapeuta. Túlságosan őszinte a szexualitás minden aspektusával kapcsolatban, ami gyakran hangsúlyozza Otist, és kínos (és vicces) helyzetekbe helyezi. Miután akaratlanul segített egy osztálytársának szexuális teljesítmény-szorongásában, Otis szexuális tanácsadási vállalkozást indít osztálytársával, Maeve-vel - egy gyönyörű, ugyanakkor problémás és nem elérhető osztálytárssal. Együtt segítenek osztálytársaiknak a saját szexuális problémáik kezelésében. Jelenleg 2 sorozat van kínálva, és mindegyiknek 8 epizódja van.

4. Fekete tükör
Ha még nem látta ezt a brit sorozatot, mindenképpen javítsa ki. Minden epizód egy témát tárgyal a modern technológia életünkre gyakorolt hatásával kapcsolatban. Míg egyes epizódok inkább tudományos-fantasztikus műfajok, mások nagyon reálisak és alkalmazhatóak manapság.
Minden epizód úgy működik, mint egy külön történet, így nem mindegy, melyik részével kezded. A sorozat még egy speciális részt is kiadott, amelyet a hivatalos sorozaton kívül adtak ki, amelyben irányíthatod a történetet. Az epizódnak tehát több története és végződése is van.

5. Narcos

A Pablo Escobar név köztudottan ismert az egész világon. A kolumbiai Medellinből származó gyógyszerbárónak nincs párhuzama a történelemben. Az 1980-as években Amerikában elterjedt hatalmas kábítószer-kartelljével több tízmillió dollárt keresett. Pablo Escobar karaktere egyfajta szimbólummá vált Amerikában a kábítószer és a bűnözés elleni küzdelem hiábavalóságának, a hatóságok megvesztegetésének és tehetetlenségének erős bűnözői csoportokkal szemben. José Padilhu sorozata a veszélyes és hatalmas bűnözők valós eseményeit ábrázolja, ami rendkívül drámává teszi.



6. Idegen dolgok

A központi téma természetesen a sci-fi cselekmény, de ennek a sorozatnak a legnépszerűbb oka a hangulat. Eddig három sorozat áll rendelkezésre, amelyeket egy héjban szeretne látni. A Stranger Things egy fenomenális sorozat, amelyet a 80-as évek popkultúrája ihletett. Az olyan filmek, mint az ET Alien, a Star Wars, az arcade játékok és a korabeli zenék nagy adag nosztalgiát jelentenek ennek a sorozatnak a megtekintésére. A Stranger Things első sorozata egy Will nevű fiúról szól, akit egy szörny elrabol és a Poltergeistre emlékeztető környezetben találja magát. Anyja és a seriff keresi. Rajtuk kívül a legjobb barátai, köztük a különleges telepatikus képességekkel rendelkező barátok is keresni kezdenek.

7. Kártyák Háza

A House of Cards az egyik első sorozat, amelyet a Netflix készített. Mondhatjuk, hogy még a legjobbak közül is. A történet Frank Underwood (Kevin Spacey) azon törekvésén alapszik, hogy az amerikai kongresszus szenátori posztjáról a legfontosabb posztra - az Egyesült Államok elnökére - lépjen. A sorozat intrikákban, cselekményekben, cselekményfordulatokban és meglepő csúcspontokban gazdag, amelyek elhozzák Önt. A kiváló színészi előadások és a forgatókönyv felejthetetlen nézési élménnyé teszik a politikai sorozatot.

8. Mindhunter

A sorozat főszereplőjét, Holden Fordot egy John E. Douglas nevű igazi férfi ihlette. Ő egy fiatal FBI-ügynök, aki különös érdeklődést mutat a sorozatgyilkosok pszichológiájának tanulmányozása iránt. A sorozat viselkedéstudományon alapult, amely a 70-es és 80-as évek bűnözőinek viselkedését vizsgálta. Számos vizsgálati eljárás épp ilyen tanulmányokon alapszik. A történet érdekessé teszi Ford személyiségét, amely heves kutatások és a bűnözők lelkében való megragadására irányuló erőfeszítések hatására kezd változni. Olyan megszállottság alakul ki benne, amely a bűnöző és az áldozat viszonyát tükrözi. A Mindhunter meglep majd a karakterek karaktereinek és munkájuknak részletgazdag részleteivel, valamint az egyes történetek váratlan fordulataival és befejezéseivel.

9. A boszorkány

Eddig csak az első sorozat érhető el, amely Andrzej Sapkowski első novelláskönyvének történeteit követi, de a Netflix a megjelenés előtt megerősítette a folytatás forgatását. A rivia varázsló Geralt karakterét Henry Cavill alakította, akit Superman szerepében is láthattunk, és megerősíthetjük, hogy tökéletesen ő játszotta a főszereplőt. A boszorkány vagy szlovákul a varázsló egy népszerű könyv és egy még népszerűbb játéksorozat soros adaptációja, amely egy fantáziavilágban játszódik.

10. Sötét

A német német sorozat újabb nagy sikert aratott a Netflix számára. A figyelemre méltó rejtélyes horror projekt mind a közönség, mind a kritikusok számára vonzó volt. Anélkül, hogy bármi lényegeset elárulnánk, megírhatjuk, hogy Winden kisvárosában titokzatos események kezdődnek, miután a helyi gyermek elveszett. Ez az esemény csak egy szál a rejtélyek sorozatában, amelyen négy család három generációja vesz részt. A titkok a felszínre kerülnek, és úgy tűnik, minden titok mögött sokkal sötétebb dolog van, mint azt bármelyik hős el tudta volna képzelni.

oszd meg
Spracoval: Saška Mišiková
Frissítve: 6.4.2020
Forrás: GoSlovakia


Összefüggő... rólunk írtak

Lehet, hogy érdekel