HU HU

Hol lehet szamócát keresni a Microregion 11 PLUS és a közelben?

(ms)

4 hodnotenia
A következő cikkben bemutatjuk és áttekintjük az epertelepek jelenlegi állapotát a 11 Plus Microregion és környékén.

A koronavírus lassan utat enged nekünk (hajtóka, hajtóka, hajtóka), és nem is gondoltunk rá, és itt van a 2020-as epres szezon. Nemcsak a legszebb darabokat fogjuk megmenteni és összegyűjteni, hanem néhány eperföldön epret is kóstolhatunk gyermekeinkkel együtt, akik biztosan emlékezni fognak erre az egyedülálló élményre június első napjaiban az iskolában 🙂. Igen, a gyerekeknek csak néhány perc múlva van, amíg néhány napra vissza nem térnek az iskolába, így kicsit kellemesebbé tehetnénk ezeket a napokat, és ugyanakkor családként is tölthetnénk az időt.

Forrás: Zber jahôd (27.5.2020)

A következő sorokban az eperföldeket mutatjuk be a Microregion 11 PLUS régióban és annak környékén. Szlovákiában nagyszámú eperföld található, amelyek önszedő epret kínálnak. Néhány eperföld már nyitva van, van, amely éppen most nyílik, és néhány még tervezi az epres szezon megnyitását.
Mindenesetre indulás előtt javasoljuk, hogy ellenőrizze a jelenlegi helyzetet kedvenc epergyárában, akár telefonon, akár az FB oldalára vagy a szervező profiljára kattintva, ahol egyéb szükséges információkat is megtud.

Minden eperkertnél megadjuk az árakat, a kapcsolatfelvételt, az FB profilját és különösen a nyitvatartási időt a szezon kezdetének aktuális állapotával.

Amint fentebb említettük, a COVID-19 elleni intézkedésekre van szükség, és a legtöbb epergazdaság arról számol be, hogy az eperfarmba csak a felső légutakat takarva lehet belépni (kendő, sál, sál), kézfertőtlenítést kell végezni a művelet bejáratánál. mozgáskor pedig a komplexum körül legalább 2 méter távolságot kell tartani a személyek sorában. A szabadtéri piacok esetében a nyugdíjasok ideje nem érvényes, így a belépés mindenki számára azonos és a gyermekek csak szülő kíséretében léphetnek be.

Majcichov

Majcichov és Opoj falu között található egy népszerű eperkert - Jahody Majcichov. A helyi eperültetvény megnőtt és jelenleg csaknem hat hektáron termesztenek itt epret. Három fajtát gyűjthet - a korábbi Darselect nagy, kifejezetten édes gyümölcsökkel és élénkpiros színnel. Később Florenc, amely nagy, nehéz sötétvörös, finom ízű gyümölcsökkel rendelkezik. És a Symphony, amelynek lédús és édes gyümölcseinek erős gyümölcsillata van.
Az epret biztonságos vízzel öntözik, és szalmával kibélelik, így esős időben is tiszta gyümölcsöket szedhet.

Nyitva: 2020.6.13-tól ( első bejárat 8: 00-tól , nagyszámú látogató esetén a kapacitás feltöltése után a második bejáratot bezárják és 14: 00-kor nyitják meg újra, az utolsó bejárat 17: 30-kor vagy érett eper betakarításáig)
Kilogrammár: 2,50 €
Telefonos elérhetőség: +421 948 418 567
Facebook: https://www.facebook.com/Jahody-Majcichov-1417951118474288
Kártyás fizetés: Igen
További információ:
- 20.6.6-ig érvényes: m2-enként kb. 35 mm víz esik, azaz főleg reggel nedves lesz, fel kell készülni a sárra és a harmatra
- A helyszínen megvásárolhatók a 2,5 kg (05) teherbírású kartondobozok
- ha túl sokan jönnek a mezőre, akik szó szerint leszedik az összes epret, a szervező 2-3 napra bezárja a mezőt, hogy még több epret érleljen
- A parkoló bejárata 07: 30-tól lesz nyitva

Forrás: Majcichov - zber jahôd (27.5.2020)

Vlčkovce

Ezt az eperültetvényt Nagyszombat és Sereď városok között találja, közel az R1-es autópályához, Vlčkovce falu kataszterében. Vlčkovce faluban és az R1-es gyorsforgalmi út kijáratainál az iránytáblák vezetik az ültetvényhez. A parkolás az ültetvény mellett található, körülbelül 200 autó számára (az ültetvény előtt és az aszfaltút szélén). A tanfolyamot a szezalandi szervező biztosítja. Miután megérkezett az ültetvényre, elveszi a konténereket az eper szedéséhez, a mérleget rögzítik és ragasztják a konténerekhez. A konténerek megtöltése után visszatér a mérlegre, ahol levonják az üres edények súlyát, vagyis csak az összegyűjtött eperért fizet. Legfeljebb hat fajtát termesztenek ebben az eperkertben - Karmen, Darselekt, Daroyal, Symphony, Firenze és Rumba. Az ízlelőbimbóinak tehát van mire számítaniuk.

Nyitva: 2020.6.12-én ( 14:00 és 17:00 óra között, vagy betakarításig az ültetvény elején) és 20.6.20-ig ( 9:00 és 17:00 óra között, vagy betakarításig az ültetvény hátsó részén)
Kilogrammár: 2 € (összegyűjtött 4,50 € / kg )
Telefonos elérhetőség: +421 908 421 179
Facebook: https://www.facebook.com/jahodyvlckovce
Kártyás fizetés: Nem.
További információ:
- a fényvisszaverő mellényes alkalmazottak kijelölnek egy sort, amelyben epret fogsz gyűjteni

Forrás: Facebook (27.5.2020)

Bučany

A Clery, Joly, Elsanta és Aprica fajták fokozatosan érlelődnek Bučanyban. A Strawberry Plantex Bučany külterületén található Nagyszombat felé.
A Plantex hagyományos szlovák gyümölcs- és gyümölcsfatermesztő. Az eper mellett almát, körtét, szilval, barackot, őszibarackot, málnát is kínál. A Veselý-i kertközpontban gyümölcs- és dísznövények és fák széles választékát találja. A legutóbbi fagyok miatt az eper kilogrammárát még nem határozták meg erre az évre.

Nyitva: 2020.6.12 ( 7:30 és 19:00 óra között, vagy a gyűjtésig )
Kilogrammár: 2,90 €
Telefonos elérhetőség: +421 918 802 620
Facebook: https://www.facebook.com/plantex.sk
Kártyás fizetés: nincs megadva
További információ:
- Ma vásárolhatja meg az első betakarított epret a Veselý-i Plantex Kertközpontban. Az ár a boltban 4,90 € / 500g

Forrás: Bučany - zber jahôd (27.5.2020)

Dunajská Lužná

Amikor elhagyja a várost a Šamorín felé vezető úton, a bal oldalon egy idő után elhalad a Davidov Lovas Komplexum mellett, és egy kicsit mögötte, de a jobb oldalon van egy eperkert. Gyűjthet Clery, Elsanta, Jolly és Elegance eperfajtákat. A parkolóban egyszerre lehet majd parkolni.

Nyitva tartás: érlelt eper miatt jelenleg zárva (a frissítés este 20.20.06 lesz - nézze meg az FB-t)
Kilogrammár: 2,90 €
Telefonos elérhetőség: +421 911 755 098
Facebook: https://www.facebook.com/bonifructi
Kártyás fizetés: nincs megadva
További információ:
- Közvetlenül a kollekcióban lehet majd más termékeket vásárolni, például almalevet és szárított almát

Forrás: Facebook (27.5.2020)
oszd meg
Spracoval: (ms)
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel