HU HU

Tapasztaljon meg egy aktív kirándulást a gyerekekkel Cíferben és Vlčkovce-ban

(ms)

3 hodnotenia
Ebben a cikkben meglátogatjuk a Microregion 11 PLUS két falut, ahol leírjuk azokat a látnivalókat, ahol együtt izzadhat a gyerekekkel, vagy kipróbálhat valami mást.

Először mérsékelt tempóban indulunk Cífer faluban. A falu, amely a legnagyobb népességet tekintve Nagyszombat kerületben található, rengeteg mindent kínál, de Háj helyi részén található kis családi tanya érdekelt minket. A Ranch pod Lipkou az idő múlásával sok olyan állat otthona lett, amely figyelmet, gondozást és különösen sok munkát igényel. Mindezzel azonban fokozatosan megszerezte a megfelelő arcot, és olyan helyzetté vált, ahol a régi, jó, farmos légkör lélegzik. Az a légkör, amelyet nagyon nehéz megtalálni a mai modern, mozgalmas időkben. Sok elfoglalt ember a lelke sarkában álmodja álmát, de Martina Koniarová asszony elmeséli saját történetét arról, hogyan került kényelmes Pozsonyból e festői falu szélére:

A Ranch pod lipkou számos lehetőséget kínál, mint például lovaglás, lovas tanfolyamok kezdőknek, póni lovaglás gyerekeknek, gyermeki hétvégék vagy táborok, lovaglás a természetben, de ajándékutalványok is lovaglás formájában. A lovakkal és más állatokkal való érintkezés nagyon fontos az emberek és különösen a gyermekek számára. Ha azonban valaki meg akar tanulni lovagolni, akkor először ismernie kell a nyelvét, azt, hogy a ló hogyan reagál az emberre, és képesnek kell lennie reagálni az igényeire.

A tanya területén azonban a lovak mellett a következő állatokat is megtalálja: ausztrál juhászkutya, Gottingen minisertések, Quesant mini juhok, kecskék, minikacsák, tehenek, csirkék, kutyák és macskák. A kedves tanya tulajdonosainak célja, hogy összhangban éljenek a természettel, otthont teremtsenek az állatok számára, és megtanítsák az embereket arra, hogyan ne legyenek közömbösek a természet és az állatok, valamint más emberek iránt. Az állatokról készített fotógaléria és azok leírása ezen a linken található .

A tanya elsősorban a nyugati lovaglás - díjlovaglás szakágaknak szól, amelyekkel különféle versenyeken is részt vesz. A tanya azonban számos saját rendezvényt is rendszeresen szervez. Az aktuális események listáját a Ranča pod lipkou Facebook profilján találja . Mindenképpen javasoljuk, hogy az utazás megtervezése előtt nézze át őket.

Végül, de nem utolsósorban a COVID-19 intézkedések enyhítését követően meg kell említeni, hogy a tanya idén táborokat is szervez a gyermekek számára , amelyekre a következő időpontokban kerül sor:

- 6.7-től. 2020.7.10-ig
- 20.7-től2020.7.24-ig
- 3.8-tól20.20.8-ig

Mindenképpen javasoljuk, hogy látogasson el erre a tanyára, mivel a kellemeset és a hasznosat ötvözi ebben a csendes helyen, ahol pihenhet és feltöltheti az akkumulátort. Gyermekei azonnal barátok lesznek az állatokkal, és annyira megkedvelhetik őket, hogy szeretnék velük tölteni a nyarat az említett gyermektáborban.

Ha gyermekei aktívabbak és inkább kalandra vágynak, akkor ebben az esetben csak kevesebb mint 20 km-rel haladunk tovább Vlčkovce faluba. A falu mindössze 9 km-re fekszik Nagyszombat várostól, és ahogy egy fontos kereskedelmi út vezet keresztül ezen a falun, úgyhogy most van egy másik fontos gyorsforgalmi út - az R1.

Vlčkovce büszke lehet Szlovákia első nagy kukoricariadójára , amely nemcsak a környéken vált nagyon népszerűvé. A szervezők minden évben megváltoztatják a labirintus alakját, így ez a vonzerő mindig új lesz számodra és főleg a gyerekek számára, pedig egyszer már részt vettél rajta.

2019-ben a szervező legfeljebb 2 labirintust készített, amelyek teljes hossza körülbelül 2800 méter volt, de ennél sokkal több is volt, mert a feladat nem csak a kijárat megtalálása volt a kint, hanem a sikátorokban elrejtett élőhelyek is. Az első labirintus egyszerűbb volt a Szlovák Köztársaság címerének alakjában, és főleg a legfiatalabb látogatóknak szánták. Az állatokat (fából), amelyeket a gyerekeknek meg kellett találniuk, elrejtették a sikátorokban, a szülők felolvasták nekik az oktatási szöveget és a kérdést, egy titkos dobozba írták rá a választ, és a gyerekek érmet kaptak a pénztárnál az elkészült titokért. A második labirintus bonyolultabb volt a Szlovák Köztársaság térképének alakjában. A helyszíneken jelzések vártak rólad. A feladat az volt, hogy megtudja, hol van, ennek megfelelően tájékozódjon és folytassa a megfelelő irányban.

Emellett kísérő attrakciók várták a gyerekeket, mint pl. szalmabálákból készült nagy piramis, kilátó, különféle labdajátékok, körök dobása az oszlopokon, futballkapuk és nem utolsó sorban kandalló a grillezéshez, valamint egy partisátor frissítőkkel és bárral. Bizonyos napokon még traktorral is lehetett közlekedni, ahol a fiúk valóban utat értek. Érdekes volt az éjszakai vándorlás zseblámpával rendelkező gyermekek számára, a bátor felnőttek számára pedig még a rémálmok is az útvesztőben. Ezért a kukorica útvesztőjében a családdal vagy a barátokkal együtt megtapasztalhatja a kaland és az aktív szórakozás dombját, tesztelheti tájékozódási képességeit és tudását. Már nagyon várjuk, mire készül az új szervező ebben az évben, hiszen az előző szezon vége után Facebook-profilján várta az új évet. Meggyőződésünk, hogy a koronavírus nem bonyolította az előkészületeket, és hogy a gyerekek 2020-ban is sok szép pillanatot élhetnek meg az útvesztőben.

Azonban továbbra is Vlčkovce-ban maradunk, de csak rövid távolságra, körülbelül 5 percig haladunk a faluba. Tarzánia kötélparkjai közül a legfiatalabb, Tarzania Vlčkovce , az ESO motorállomás területén található. Ez a kötélpark 11 akadályból épül fel, körülbelül 4–8 méter magasságban a talaj felett, és tartalmaz egy útvonalat is a kapzsi Tarzančky legkisebb hegymászói számára egy 25 méteres felvonóval. Ugyanazokat az akadályokat tartalmazza kis magasságban is, így segíthet a gyerekeknek. Az egész mászás alatt védve vannak a földre zuhanástól. A fák tetején a fő útvonal nagyobb okos gyermekek és felnőttek számára készült. Bárki igazán kipróbálhatja, mivel mindig biztos a biztosító kötelben.

A gyermekút körülbelül 80 méter hosszú, és 4 euróért lehet jegyet vásárolni. A nagyobbak fő útvonala 208 méter hosszú, és 7 euróért lehet jegyet vásárolni. A nyitva tartás azonban havonta más és más, és a COVID-19 elleni intézkedések során most is módosítható. Június hónapjában szigorúbb higiéniai szabályok mellett csak pénteken, hétvégén és ünnepnapokon 14 és 18 óra között tart nyitva. Az aktuális nyitva tartást ITT láthatja.

Forrás: TARZANIA (12.6.2020)

Ha szakított, hogy meglátogassa Tarzanie Vlčkovce-t, akkor biztosan sok energiát égetett el, amelyet pótolni kell. Azonban nem kell google-t keresnie és beülnie az autóba, mert az egykori kastélykert területén van egy ESO étterem. A minőségi gasztronómiával rendelkező étterem e park nyugtató környezetében található, tóval és játszótérrel. Ebben a nagy teraszos, két terasszal rendelkező étteremben mindenképpen kiválasztja a megfelelő asztalt.

oszd meg
Spracoval: (ms)
Frissítve: 30.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel