HU HU

Őszi mákos torta füge, bogyós gyümölcsökkel és mézeskalács illattal

Bibi Starečková

Bibi Starečková

2 hodnotenia
Régóta próbálok finom receptet készíteni a mákos süteményhez. Sok receptet kipróbáltam. Néhányan túl édesek voltak számomra, mások túl száraz testűek voltak. Végül megszületett ez a recept. A tészta rugalmas, a torta ugyanolyan édes, és a meggylekvár és a mákkrém kombinációja táncolja az ízlelőbimbóit! Adagok száma: 12 Elkészítés: 1 óra Sütés: 30 perc Átmérő: 26 cm

Mire van szükséged:

A korpuszon:

4 tojás

80 g nádcukor

2 PL kókuszolaj

200 g őrölt mák

40 g tönkölyliszt sima - fehér

csipet só

csipet szódabikarbóna

4 ábra

100 g áfonya

100 g málna

Mákos krém esetében:

200 g őrölt mák

400 ml teljes tej

4 tojássárgája

40 g nádcukor

15 g por nádcukor

1 PL Arany fül

1/2 teáskanál mézeskalács bors

3 PL szilvalekvár

6 PL meggylekvár

1 citrom leve

Hogyan kell csinálni:

A tojásfehérjét a cukorral szilárd habbá verjük. Keverje össze a sárgáját kókuszolajjal, egy csipet sóval és keverje bele a tojásfehérjét. Hozz létre egy masszát, amelybe lisztet adsz szódabikarbónával. Végül belekeverjük az őrölt mákot. Osszuk el a tésztát két sütőformába (sütőpapírral bélelve). Vágja meg a megmosott fügeit kerekeken. Öblítse le a bogyókat, és tegye a tésztára a fügével együtt. 15 percig sütjük 160 ° C-on. (Minden süteményes forma külön-külön.)

A test sütése közben készítsünk mákos krémet. Hagyja felforrni a mákos magot és a nádcukrot. Egy tálban keverje össze a sárgáját por nádcukorral és az Arany Fülvel a péniszbe. Ehhez a húshoz adjuk a mák tej keverékének felét, alaposan keverjük össze és keverjük vissza az edénybe. Hagyja kis lángon besűrűsödni. Adja hozzá egy citrom levét, szilvalekvárt a sűrű tejszínhez, és jól keverje össze.

A kihűlt tetemeket dúsan kenjük meggylekvárral. A lekvárra kenjünk mákkrémet, és tegyünk rá egy második testet. Ismételje meg az eljárást. Díszítéskor szabadítsa fel a fantáziáját.

oszd meg
Spracoval: Bibi Starečková
Frissítve: 8.6.2020
Foto: autor


Lehet, hogy érdekel