HU HU

TAVASZI HÁZTARTÁSI DETOX - Hogyan lehet megváltoztatni a stresszmentes otthont

Redakcia

0 hodnotenia
Érezze a tavaszt a levegőben, és ismét szembesül a döntéssel, hogy megkezdi az éves általános takarítást vagy a ház takarítását.

Nézzük meg, hogyan lehet a lehető legjobban elkezdeni ezt a háztisztítást.

Ha nem is mozog, időről időre mindenkinek hasznos lesz eldobnia a felesleges dolgokat. Van egy régi tévéd, amelyet már senki sem néz, de sajnálom, hogy kidobta? Vagy tervezi átszervezni a szekrényét? Köztudott, hogy nincs is szükségünk olyan dologra, amelyet már több mint egy éve nem viseltünk. Szakértővel, olyan bútorokkal vagy felszerelésekkel, amelyekre már nincs szüksége, vagy nem akar új házba költözni. Kérjen segítséget egy professzionális költöztető cégtől, amely gondoskodik a hulladéklerakóban vagy égetőben történő biztonságos és környezetbarát ártalmatlanításról. A lakástakarítás mellett azonban plusz pénzt is kaphat. Ha tudod, hogy egyes dolgok még mindig használhatók, adj el egy "szomszédsági tőzsdén", a gyűjtőudvar helyett. Vagy csak adományozza őket. A gyermekotthonban, az anyasági központban, a szociális szolgáltatások otthonában értékelni fogja erőfeszítéseit, és jó érzés fog érezni. A mai háztartás szinte minden tárgyának alternatív felhasználása is van. Kíváncsi vagy mi? Például a zongora. Ha lassan lejár, és tudja, hogy szinte már nem használja, vigye tovább. A különféle városokban található kávézók és éttermek örömmel fogadják ezt a kikapcsolódási formát az ügyfelek számára. Vagy járuljon hozzá a város utcai művészetének élvezetéhez, akárcsak Párizsban, Sydneyben vagy New Yorkban. Nemcsak boldoggá tesz valakit, hanem hozzájárul az alacsonyabb környezeti terheléshez is. Lenyűgöz a régi dolgok újrahasznosítása és más bútordarabokká alakítása? Mindenképpen sok ihletet talál az interneten vagy a magazinokban. Ha nem mered, horgászj a barátaid és ismerőseid vizében - biztosan lesz legalább egy alkotó lélek.

Gyakran maga a lépés arra kényszerít bennünket, hogy méregtelenítsük a háztartást.

Tudod. A szebb és tágasabb lakás elképzelését elhomályosítja a felszerelések és a feladatok mennyisége. Különböző helyzetek fordulnak elő az életben, amikor változtatnunk vagy szeretnénk megváltoztatni lakóhelyünket. Ha gyermekkorban megváltoztatjuk az otthont, a szülők hajlamosak átélni az egész helyzetet. A gyerekek jobban szomorúak az iskolai osztálytársak és az utcai barátok miatt, mint a korábbi lakások miatt. Felnőtt szempontból azonban van egy nagy változás, amely alapos felkészülést igényel, és mondjuk soha nem ez a legjobb idő rá. Néha szükség van egy ilyen élet megváltoztatására napról napra, mert az ok gyakran súlyos családi helyzetek. Gyakrabban azonban egyszerűen egy új, szebb, nagyobb helyre akarunk menni.

De egy biztos - segítségre van szüksége!

Az első dolog, amit tanácsolunk neked, hogy ne támaszkodj a saját erejére. Aki valaha elhagyta a régi lakást és újba költözött, tudja, hogy elegendő a szolgáltatások kijelentkezésével és bejelentkezésével, vagy az összes irodában a megváltozott cím bejelentésével foglalkozni. A munkavállalókat arra képezik ki, hogy háztartásokat, kis és nagy lakásokat költöztessenek, akik ezt gyorsabban, szisztematikusabban és fájdalommentesen képesek megtenni. Legalább tartózkodjon attól, amit a szakemberek tehetnek érted.

A SZAKÉRTŐ TANÁCSADJA: Kerülje el a támadást a pszichikával szemben!

A tavaszi nagytakarítás és az új otthonba költözés nemcsak az ember fizikai állapotára, hanem lelki közérzetére is nagy terhet jelent.

A sok takarítás során érdemes szem előtt tartani, hogy a környezet tisztításán túl helyénvaló megszabadulni a felesleges dolgoktól és egy kicsit átszervezni a szekrényt is. Magának a háztartásnak a tisztításához ajánlott olyan vizet használni, amely legalább két órán át kint állt a napon. A tényleges tisztítás előtt nyissa ki az ablakokat szélesre, hogy beengedje a napsugarakat és a friss levegőt a lakásba, ami a legjobb fegyver a baktériumok elpusztításához. A tavaszi nagytakarítás feladata a tél nyomainak eltávolítása is, és ezáltal elősegíti az otthoni tavaszi ébredés érzését, amely - annak ellenére, hogy maga a tisztítás pszichológiai terhe terheli - segít elindítani pszichénk és ezáltal immunrendszerünk. Nehezebb új otthonba költözni. Legtöbben a lakást a rutinbiztonsággal társítják. Megszoktuk a lakás méreteit, a tárgyak elhelyezését a lakásban, a hazautat. Mindezt elveszítjük, amikor mozogunk, ami önmagában megterheli a pszichét. A dolgok csomagolásának, károsodás nélküli szállításának, majd új helyen történő kibontásának és tárolásának folyamata tovább destabilizálhatja mentális állapotunkat, és az új kezdet öröme helyett csak kimerültnek és undornak érezzük az egész helyzetet. A takarítás vagy a költözés pszichés terheinek elkerülése érdekében jó bevonni a családot és a barátokat magába a folyamatba. Ez az egész folyamatot egy nagy szórakozássá varázsolja, és nem is fogjuk érezni a saját magunk stresszét. A második lehetőség szakemberek felvétele, akik megteszik helyettünk, és a megszerzett időt a családunkkal és a barátainkkal tölthetjük.

oszd meg
Spracoval: Redakcia
Frissítve: 8.6.2020


Lehet, hogy érdekel