HU HU
2 hodnotenia
Polomka területét és népességét tekintve Horehronie legnagyobb területe. Szlovákia középső részén, a Brezno kerületben található. Gyönyörű, de zord természet veszi körül. Gazdag történelme és néprajzi öröksége, változatos jelen és érdekes lehetőségek vannak a további fejlődésre.

Polomka falu

Polomka területét és népességét tekintve Horehronie legnagyobb területe. Szlovákia középső részén, a Brezno kerületben található. Gyönyörű, de zord természet veszi körül. Gazdag történelme és néprajzi öröksége, változatos jelen és érdekes lehetőségek vannak a további fejlődésre.

Ma Polomka egy modern falu, ahol teljes üzlet- és szolgáltatóhálózat, polgári szolgáltatások és magas szintű infrastruktúra áll rendelkezésre. Télen a Polomka Bučník síközpont, amely a Szlovák Érchegység északi lejtőin található, sporttevékenységeket nyújt. Előnye az ingyenes parkolás, amely közvetlenül a felvonók bejáratánál érhető el. Három lesiklópálya (egy könnyű és két köztes) műszakilag havazott és rendszeresen karbantartott. Az üdülőhely alkalmas gyermekes családok, kezdők, de haladó síelők számára is. Az üdülőhely frissítőket és szállást kínál a Bučník panzióban. Az üdülőhely területén sport- és kulturális események is folynak, például karneváli vágóhíd, adrenalin-rohanó verseny vagy a folklórfesztivál Horehron, Horehron, a gyönyörű Horehron. A falu két multifunkcionális műfüves sportpályát, tornatermet és sportstadiont épített, ahol különféle kulturális, társadalmi és sportesemények zajlanak, például falunapok, Polomský western és rodeo, éjszakai tűzoltó verseny és futballmérkőzések. Polomka egy olyan hely, ahol a kulturális örökséget továbbra is őrzik és ápolják. Itt talál példákat a hagyományos építészetre és jelmezekre, itt is betartják a szokásokat és a hagyományokat, valamint a hagyományos kézművességet. A folklórt és a helyi hagyományokat a Brezinky folklórcsoport térképezi fel, őrzi és értelmezi, amely minden generációt lefed. A falu jellegzetes nyelvjárása miatt kivételes, amely nem hasonlít a szomszédos falvak nyelvjárásaihoz, sem Szlovákia egyetlen más régiójához sem. Polomkában ma is találkozhat idősebb, népviseletbe öltözött nőkkel. Az ünnepek, különösen az egyházi ünnepek alatt férfiak, gyermekek és fiatalok is viselik a jelmezt. A hagyományos konyha itt is megmaradt: "hússal fűtött", "krompak" káposztában vagy "csuka chamula". A helyi háziasszonyok különösen az édes péksüteményekről ismertek. A falu az elmúlt években alapos rekonstrukción ment keresztül. Iskolaházakat, művelődési házat, önkormányzati irodát, háziorvosi és szakorvosi épületeket, gyógyszertárat, új szökőkúttal ellátott parkot, helyi utakat és új parkolókat állítottak helyre. Minden erőfeszítés a lakók és a falu látogatóinak életkomfortjának növelésére irányul.

1989_cgn6u8tbfa.jpg

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 24.1.2019
Forrás: GoSlovakia

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Polomka falu
Obecný úrad
Osloboditeľov 12
976 66  Polomka
Vidék: Banskobystrický
Időszak: Brezno
Vidék: Horehronie
 48.852222, 19.852652

Elhelyezkedés Polomka

Obecný úrad
Osloboditeľov 12
976 66  Polomka

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események