HU HU

Hlohovec-Šulekovo falu

2 hodnotenia
Šulekovo falu, 1948-ig Bereksek néven ismert, azokhoz a településekhez tartozik, amelyek történelmi fűszerei nagyon mélyek.

Hlohovec-Šulekovo falu

Šulekovo falu, 1948-ig Bereksek néven ismert, azokhoz a településekhez tartozik, amelyek történelmi fűszerei nagyon mélyek.

Létét először írásban dokumentálják egy 1211-ből származó dokumentumban. Ebben a dokumentumban a falu BERUCZEG néven szerepel Šaľa országának határainak leírásában. Három évvel később, 1214-ben a Šulekovo falu neve ismételten BERUGSCUG, 1223-ban pedig BEREGSCEG néven szerepel az okmányokban. A falu neve elég gyakran változott, de a változások inkább formálisak voltak. A falu utolsó hivatalos neve BEREKSEK volt.
Šulekovo helyi része 143 m tengerszint feletti magasságban fekszik, a Duna menti alföldön, a Vág folyó hordalékánál, Hlohovectől mintegy 2,5 km-re nyugatra. A falu területén a Hallstatt-kori temető temetkezési sírjai voltak, és a 9. és 10. századi szláv temetkezési helyről és településről szóló dokumentumokat fedeztek fel.
A feudalizmus egész ideje alatt Šulekovo a jobbágytelepekhez tartozott, amelyek tulajdonosai többnyire a Hlohov-kastély tulajdonosai voltak, ugyanakkor a paraszti állam tagjai is voltak. A jobbágyfalu lakossága földművesekből és csak kis mértékben kézművesekből és kereskedőkből állt. Az önkormányzatot a polgármesterekre és az önkormányzati tanács tagjaira bízták. 1848/49 után a társadalmi és vagyoni viszonyok megváltoztak. A lakosság szabaddá vált. 1871-ig a legelõk elterjedtek a Šulek kerület nagy részén, amelyeket az év után felszántottak. A lakosság döntő többsége az alapvető mezőgazdasági növények termesztésével foglalkozott, bár a szőlőtermesztési kísérleteket is feljegyezték. Šulekovo 1953-ban kapcsolódott Hlohovechez.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 33 742 5369
Hlohovec-Šulekovo falu
Mestský úrad Hlohovec - m.č. Šulekovo
Šulekova 21
920 03  Hlohovec-Šulekovo
Vidék: Trnavský
Időszak: Hlohovec
Vidék: Trnavsko
 48.426867, 17.772754

Elhelyezkedés Hlohovec-Šulekovo

Mestský úrad Hlohovec - m.č. Šulekovo
Šulekova 21
920 03  Hlohovec-Šulekovo

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események