HU HU
0 hodnotenia
Zemianske Sady a Nagyszombat régióhoz tartozik és a Galántai járás északi fekvését képezi. A falu helye Seredtől 15 km-re, Hlohovectől körülbelül 14 km-re található. Körülbelül azonos távolságra van Galántától, Nagyszombattól és Nyitrától (25 - 30 km).

Zemianske Sady falu

Zemianske Sady a Nagyszombat régióhoz tartozik és a Galántai járás északi fekvését képezi. A falu helye Seredtől 15 km-re, Hlohovectől körülbelül 14 km-re található. Körülbelül azonos távolságra van Galántától, Nagyszombattól és Nyitrától (25 - 30 km).

Minden városnak és falunak megvan a maga története, és összekapcsolja azt a kultúrát, amelyet az emberek az egyes történelmi korszakokban alkotnak. Korábban a faluban nem volt templom, plébánia, kultúrház és csak egy kis iskola volt. Műemlékek: A falu kulturális emlékek szempontjából meghatározó jellemzője a harangtorony kereszttel. Ez a zemiai kastély is, amelyet a Thúra család épített.

Több szoborunk van a faluban:
- Szent szobor Vendelin fából,
- Szent szobor Urbana (borászok védője),
ezt a Bolečková család építette.
F. Kollár egykori háza előtt a Szentháromság-szobor áll, Ján Královič állította fel. A Nemzetközi Szövetkezeti Nap ünnepségei során 1969-ben emlékművet leplezett le az iskola ingatlanának udvarán a mezőgazdasági sztrájk szervezője, amelyet 1921. december 13-án rendeztek meg.

Népszokások, szokások:
1910-től érdekes feljegyzés arról, hogyan temették el az emberek a halott nőket. Fehér jelmezbe öltözött, és a következőkből állt: fehér szoknya, csipkés kötény, ujjak, fehér hímzett törülköző és ruha - hosszú tüll fátyol.


Salomena Vívodíková népművész díszeket rajzolt a tüllre, amelyeket aztán hímeztek. Egy másik lemez olyan partikról beszél, ahol a harmonika játszott, a falu közepén volt (egykori Pékség), ma élelmiszerbolt működik. Minden vasárnap a cigányok nyertek, táncoltak, az egész falu találkozott. A Zemianske Sady-i cigányok (zenészek): Teodor K uzma, Štefan Polák, Bihári Jozef, Klement Kuzma, Dani. Jozef, Polak Jan.

A szokások és a szokások különösen a karácsonykor, a húsvéti ünnepek, a májusi építkezés idején fennálltak. Aztán télen ez a hímzés és a kötés tűkkel. A mai napig is szokás, hogy a nők a téli hónapokban a tollmosókon találkoznak.

Kultúrház. Fontos nap volt a falu számára 1959. október 18-án, a .Hody. Címen. Az újonnan épült művelődési ház ünnepélyes megnyitója, ahol itt is filmeket vetítettek (szintén heti 3 alkalommal). Az új épületben helyet kaptak az MNV irodái, egy tárgyaló, egy esküvői terem és egy népkönyvtár. Mivel 1960 szintén helyi rádió. Mr. Mr. nagy elismeréssel rendelkezik a művelődési ház építéséért. Bernáth Viliam, az MNV titkára. KD volt Osvetova beseda székhelye, az adminisztrátor Mr. Ujváry J.

A könyvtárnak különböző nevei voltak, és az OB későbbi MKS része volt. Ben vezette a könyvtárat 1976-1991 p. Jana Pavlíková. A 60-as években a könyvtár 587 kötet számát regisztrálja, a 2004-es évben a Zemianske Sady-i könyvtár alapja 5918 könyvre nőtt, az adatok arról tanúskodnak, hogy a faluban a könyvtári alap folyamatosan növekszik, és az oktatásra használják gyermekek, fiatalok és felnőttek számára.
1994. január 1-jétől a könyvtárat Mr. Mgr. Štefánia Vašková, általános iskolai tanár.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 19.3.2020

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - szerda:
08:00 - 12:00
13:00 - 15:00
péntek:
08:00 - 12:00
13:00 - 15:00


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 31 786 1130
Zemianske Sady falu
Obecný Úrad
Zemianske Sady 2
925 54  Zemianske Sady
Vidék: Trnavský
Időszak: Galanta
Vidék: Podunajsko
 48.327063, 17.819062

Elhelyezkedés Zemianske Sady

Obecný Úrad
Zemianske Sady 2
925 54  Zemianske Sady

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események