HU HU
0 hodnotenia
Bílkove Humence falut csak az első világháború után alapították. háború. A legtöbb forrás 1920-as származási évet közli, de vannak olyanok is, akik azt állítják, hogy ez csak 1926-ban, illetve az 1930-as években történt. Feltételezzük, hogy a falu már a nagy morva időkben lakott volt.

Bílkove Humence falu

Bílkove Humence falut csak az első világháború után alapították. háború. A legtöbb forrás 1920-as származási évet közli, de vannak olyanok is, akik azt állítják, hogy ez csak 1926-ban, illetve az 1930-as években történt. Feltételezzük, hogy a falu már a nagy morva időkben lakott volt.

A legnagyobb földbirtokosok között, akik a falut és annak kiterjedt területét birtokolták, ott voltak a koborok, a zičiovciák, a hohenlohovciak, de mások is, akiket nem említünk, mert a Habsburg-ellenes felkelések után a kastélyok és uradalmak tulajdonosai gyakran cserélődtek - egy elkobzott vagyont, a másik adta, egyeseket eladták, mások újra megvették őket, egyszerűen nagy tulajdonjog-átruházások történtek. A 19. század elején Pálfi gróf családja megvásárolta a Lakšárska Nová Ves-t és ezzel együtt Bílek Humence-ját.

Az a tény, hogy a Pálfi család nemcsak Lakšárská Nová Ves, hanem Bilkovy Humeniec tulajdonosává is vált, azt jelentette, hogy a 19. század elejétől Bilkovy Humeniec gazdasági szempontból jobbágyfalu sorsa és fejlődése jobban függött Lakšárská Nová Ves-től. mint Borský Svätý Mikulášon, bár közigazgatási és politikai értelemben Bílek Humence-je továbbra is kapcsolatban állt Borský Svätý Mikuláš-szal.

Lakšárská Nová Ves első írásos említése 1392-ből származik. A Rákoci-felkelés során a császári hadsereg elfoglalta Lakšárská Nová Ves-t, Mikulášovot, Bílek Humence-t és Šišolákyt, és súlyosan megrongálta őket. Sőt, ez a négy Pálfi-gazember szenvedett az 1869-es porosz-osztrák háború alatt. Abban az időben csak Lakšárská Nová Vesben több mint 200 ház égett le. Azokon a helyeken, ahol ma a Bílkové Humence található, a 18. század végén, vagy a 19. század elején, csak parasztházak, istállók és egyéb gazdasági épületek voltak, elsősorban a földbirtokosok számára. Az 537 lakosból mintegy 535 vallotta a római katolikus vallást.

A falu templomát 1898-ban építették. Valójában egy nagyobb, neoklasszikus stílusú kápolna, romantikus homlokzattal, tetején alacsony masszív torony, amely az oromzat konzolos árkádján nyugszik. A templomot a rózsafüzér Szűz Máriának szentelik. Az egyházi közigazgatási szempontból Bílek Humence-je a Lakšárska Nová Ves római katolikus egyházközség egyik ága. A falu előtt és benne több emlékkereszt található. A falu lakóinak vallási hovatartozását az elmúlt ötven évben nem vizsgálták. A templom ma is használatban van, és a dékán Mgr. Ladislav Labo.
Bílkove község kezdetei Humence szerint Borský Mikuláš falutól való függetlenség hozta létre. A nagy-morvaországi település eredete biztos, valamint az, hogy a Borský Mikuláš kerületben jött létre. Helyi jelentések szerint a települést egy bizonyos Gočál alapította. Több Bilka nevű család állítólag Morvaországból költözött hozzá, akik után a mai nevét kapta. A Gočala alapítója a falu Gočály nevű részének nevéhez fűződik. A települést számos kis humán létezése jellemezte. Ez adta a nevét a Bílkove Humence névnek.
Már 1828-ban megállapítják, hogy a faluban már 19 ház volt, 288 lakossal. 1898-ban a rózsafüzér Szűz Mária neoklasszikus kápolnája épült. Bílek érzéke mint önkormányzat, amelynek saját igazgatása van, még 1914-ben dokumentálva van (bélyegző POSZONY VARMEGYE BILKAUDVAR KÖZSEG * 1914 * szöveggel

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 7.4.2020
Forrás: Bílkove Humence

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - péntek:
08:00 - 16:00

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 917 240 047
Bílkove Humence falu
Obecný úrad
Bílkove Humence 169
908 77  Bílkove Humence
Vidék: Trnavský
Időszak: Senica
Vidék: Záhorie
 48.584099, 17.235333

Elhelyezkedés Bílkove Humence

Obecný úrad
Bílkove Humence 169
908 77  Bílkove Humence

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események