Interaktívne s mapou:

0 0 hodnotení

Hodnoť a podpor Slovensko

Hlasovaním môžeš získať body, ktoré ťa potešia pri nákupe na našom e-shope. Ak máš chuť podporiť regionálnych výrobcov alebo pomôcť nášmu životnému prostrediu, aj toto je jednou z ciest ako na to.


Víno Sabo

Keďže kvalita sa rodí vo vinici, dali sme si ako prioritu výsadbu vlastných vinohradov. V rokoch 2014 – 2016 sme vysadili 10ha vlastných vinohradov vo Vrbovom. Mladé vinohrady považujeme za našu veľkú výhodu, pretože sme mali možnosť zvoliť odrodový sortiment podľa daného podnebia, typu pôdy ale aj vlastných skúsenosti tak aby sme dosiahli vysokokvalitnú surovinu na výrobu jedinečných vín. Priklonili sme sa ku starým odrodám, ktoré vo Vrbovom pestovali v minulosti naši dedovia ako Veltlínske zelené, Pesecká leánka, Rizling vlašský, Irsay Oliver, Muller Thurgau, Rulandské biele, Rizling rýnsky, Sauvignon, Frankovka modrá ale aj moderné odrody Pálava, Cabernet Sauvignon či Alibernet. Dovolili sme si aj malý experiment s odrodou Sammling ktorá je vhodná na výrobu dezertných Rizlingov.

V roku 2010 sme sa presťahovali do zrekonštruovaných priestorov bývalej tehelne, kde prebieha celá výroba vína. Hrozno spracovávame šetrne moderným mlynkoodstopkovačom a následne rmut lisujeme pri nízkych tlakoch. Výsledny mušt u bielych vín odkalujeme a zakvášame buď ušlachtilými kvasinkami alebo vlastným zákvasom, v závislosti od toho aký druh vína chceme vyrobiť. Ďalej využívame technológiu riadenej fermentácie po ktorej nasleduje vyzrievanie vín v nerezových tankoch. Červené vína kvasíme vo vinifikátory spolu so šupkami a semienkami 7 – 14 dní po ktorom nasleduje lisovanie. Vína zrejú takisto v nerezových tankoch, časť červených vín dostáva jedinečný charakter zrením v drevených dubových sudoch.

Naším zákazníkom ponúkame možnosť riadenej degustácie priamo vo vinárstve, alebo v našej reštaurácií, prípadne v poľovníckom salóniku s kapacitou 20 ľudí. Do budúcna pripravujeme degustačnú miestnosť, rekonštrukciou klenbových pecí, ktoré kedysi slúžili na vypaľovanie tehál.

V areáli nášho vinárstva sa venujeme našej záľube chovu dančej a muflonej zveri.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí
Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Vhodné pre: Dospelých
Zobraziť viac

Víno Sabo

Keďže kvalita sa rodí vo vinici, dali sme si ako prioritu výsadbu vlastných vinohradov. V rokoch 2014 – 2016 sme vysadili 10ha vlastných vinohradov vo Vrbovom. Mladé vinohrady považujeme za našu veľkú výhodu, pretože sme mali možnosť zvoliť odrodový sortiment podľa daného podnebia, typu pôdy ale aj vlastných skúsenosti tak aby sme dosiahli vysokokvalitnú surovinu na výrobu jedinečných vín. Priklonili sme sa ku starým odrodám, ktoré vo Vrbovom pestovali v minulosti naši dedovia ako Veltlínske zelené, Pesecká leánka, Rizling vlašský, Irsay Oliver, Muller Thurgau, Rulandské biele, Rizling rýnsky, Sauvignon, Frankovka modrá ale aj moderné odrody Pálava, Cabernet Sauvignon či Alibernet. Dovolili sme si aj malý experiment s odrodou Sammling ktorá je vhodná na výrobu dezertných Rizlingov.

V roku 2010 sme sa presťahovali do zrekonštruovaných priestorov bývalej tehelne, kde prebieha celá výroba vína. Hrozno spracovávame šetrne moderným mlynkoodstopkovačom a následne rmut lisujeme pri nízkych tlakoch. Výsledny mušt u bielych vín odkalujeme a zakvášame buď ušlachtilými kvasinkami alebo vlastným zákvasom, v závislosti od toho aký druh vína chceme vyrobiť. Ďalej využívame technológiu riadenej fermentácie po ktorej nasleduje vyzrievanie vín v nerezových tankoch. Červené vína kvasíme vo vinifikátory spolu so šupkami a semienkami 7 – 14 dní po ktorom nasleduje lisovanie. Vína zrejú takisto v nerezových tankoch, časť červených vín dostáva jedinečný charakter zrením v drevených dubových sudoch.

Naším zákazníkom ponúkame možnosť riadenej degustácie priamo vo vinárstve, alebo v našej reštaurácií, prípadne v poľovníckom salóniku s kapacitou 20 ľudí. Do budúcna pripravujeme degustačnú miestnosť, rekonštrukciou klenbových pecí, ktoré kedysi slúžili na vypaľovanie tehál.

V areáli nášho vinárstva sa venujeme našej záľube chovu dančej a muflonej zveri.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima

Otváracie hodiny mestského úradu

pondelok - piatok:
09:00 - 12:00
13:00 - 17:00
Vinotéka Vrbové Beňovského 490
pondelok - piatok:
09:00 - 12:00
12:30 - 17:00
Vinotéka Piešťany Staničná 31
sobota:
08:00 - 12:00
13°
Št 15°
Pi 19°
So 21°
Zobraziť viac


Kontakt

Telefón: +421 905 624 667
Webová stránka: vinosabo.sk
Víno Sabo
Šteruská 21
922 03  Vrbové
Kraj: Trnavský
Okres: Piešťany
Región: Stredné Považie, Mikroregión nad Holeškou
 48.613083, 17.716996

Šteruská 21
922 03  Vrbové

Trnavský kraj
Zobraziť viac

tipy na zážitok v okolí Podujatia

Aktualizované dňa: 12.1.2018
Zdroj: Víno Sabo