SK SK

Vinárstvo Dubovský a Grančič

0 hodnotení
Sme malé rodinné vinárstvo, pri zrode ktorého stála dlhá rodinná tradícia a priateľstvo dvoch vinárov Bohumila Dubovského a Miloša Grančiča.

Vinárstvo Dubovský a Grančič

Sme malé rodinné vinárstvo, pri zrode ktorého stála dlhá rodinná tradícia a priateľstvo dvoch vinárov Bohumila Dubovského a Miloša Grančiča.

Rodiny Grančičová a Dubovská (z matkinej strany Fialová) sa po dlhé generácie starali o svätojurské vinohrady. Začiatky siahajú do 17. storočia, viac sa o nich môžete dozvedieť v našom vinárstve z rodokmeňov a rodinných fotografií. Naša spoločná púť začala v roku 2003 prvými odrodami spracovanými z našich vinohradov. Prvých dvetisíc fliaš sme vyrobili z odrôd Müller Thurgau., Pesecká Leánka a Silván červený.

Dnes hospodárime na 10 ha vinohradov vo Svätom Jure. Odrodová skladba je skutočne široká: Rizling rýnsky, Rizling vlašský, Veltlín zelený, Rulandské biele alebo Pesecká Leánka je to najčastejšie s čím sa môžete v našich vinohradoch stretnúť. Snažíme sa dosiahnuť maximum v našich vinohradoch, pretože kvalitné víno sa dá vyrobiť len z kvalitného hrozna.

Veľkú pozornosť a snahu zameriavame práve preto na naše vinohrady. Naša úroda hrozna nestačí pokryť naše potreby, preto odrody, ktoré nemáme v našich vinohradoch vysadené nakupujeme na južnom Slovensku. Dlhodobá spolupráca viac ako 10 rokov s p.Štefanom Šimonkom zo Svodína prerástla do veľmi úzkeho partnerstva. Jeho famózny Dunaj a Cabernet Sauvignon sa už roky stali neodmysliteľnou súčasťou ponuky vín nášho vinárstva.

Veríme, že okruh našich priaznivcov a milovníkov vína sa bude naďalej rozrastať a my im budeme môcť prinášať stále kvalitné a vynikajúce vína.


Príďte k nám na degustáciu

Radi Vás privítame na degustácii priamo u nás vo vinárstve v degustačnej miestnosti s kapacitou 35 osôb. Termín si treba dohodnúť vopred na telefónnom čísle +421 907 740 500.V prípade záujmu vieme spraviť degustáciu vína na základe dohody aj u klienta. Taktiež ponúkame možnosť organizovania celodenných seminárov a školení pre firmy.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 16.3.2020

Otváracie hodiny

Počasie

Neuvedené


Kontakt

Telefón: Bohumil Dubovský +421905 657 398 Miloš Grančič +421 905 607 379
Webová stránka: dubovskygrancic.sk
Vinárstvo Dubovský a Grančič
Zuby 293
900 21  Svätý Jur
Kraj: Bratislavský
Okres: Pezinok
Región: Trnavsko
 48.247373, 17.209981

Zuby 293
900 21  Svätý Jur

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia