SK SK
0 hodnotení
Víno Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou akostných a prívlastkových slovenských vín.

Víno Rariga

Víno Rariga je rodinné vinárstvo spod Malých Karpát zaoberajúce sa pestovaním hrozna, jeho spracovaním a následnou výrobou akostných a prívlastkových slovenských vín.

V oblasti produkcie a predaja vína pôsobíme od roku 2003. Naše rodinné vinárstvo sídliace v Modre hospodári na 2 hektároch vlastných viníc. Spojením tradičných postupov s modernou technológiou vytvárame lahodné vína z viacerých bielych a červených odrôd. Niektoré druhy hrozna do svojho portfólia nakupujeme, no väčšia časť úrody pochádza práve z našich viníc z malokarpatskej oblasti. To, čím sa vinári od seba odlišujú je nosná odroda vína. Našou hlavnou odrodou, na ktorú nedáme dopustiť, je Rizling rýnsky. A preto pri ochutnávke našich vín určite nevynechajte práve bohato oceňované Rizlingy.

Našim cieľom je vyrábať v menšom množstve, ale zato kvalitne. Túto teóriu dokazuje množstvo získaných medailí na viacerých väčších výstavách zvučných mien ako Vinoforum, Vínne trhy Pezinok či Vitis Aurea Modra. Ročná produkcia nášho vinárstva Víno Rariga dosahuje 30 tisíc fliaš a je určená pre vinotéky, gastronomické zariadenia a samozrejme pre milovníkov vína.

Pre tých najväčších milovníkov kvalitného vína, či firmy ponúkame možnosť degustácie s odborným výkladom. Svojou bohatou ponukou vín chceme ulahodiť nejednému gurmánovi. Preto víziou rodinného vinárstva Víno Rariga je priniesť svoje víno na každý stôl (nielen ten nedeľný).


História vinárstva Igor Rariga

Dnešný úspešný vinár Igor Rariga bol už od malička vedený k vinohradníctvu vďaka jeho mame, ktorá pochádzala z malej vinárskej rodiny. Neskôr po osamostatnení, sa presťahoval na opačný koniec Modry, kde sa ocitol v susedstve dvoch známych vinárov. Práve oni mali zásadný vplyv na jeho smerovanie v budúcnosti. Igor zasadil svoj prvý vinohrad v roku 1986.

Vzhľadom k tomu, že v tom čase mal iné stále zamestnanie, považoval "vinárčenie" skôr za svoje hobby. Postupom času však tomuto koníčku začal klásť vyššiu a vyššiu váhu. Revolučný rok 1993 sa niesol v duchu výstavby pivnice s archívnou časťou, ktorá v tom čase bola veľkou vzácnosťou. V roku 2003 sa Igor rozhodol oficiálne založiť svoju vlastnú značku vína. Dnes sa však nepodieľa na tvorbe kvalitných ročníkov sám.

Veľkou podporou je jeho syn Marek, ktorý práve dokončuje štúdium vinárstva a vinohradníctva v Lednici. Úspešne otcovi pomáha pri chode firmy a spolu s mladším bratom prinášajú do rodinného podnikania smelé inovatívne nápady. Sú to práve viac ako 25-ročné skúsenosti, ktoré predurčujú kvalitu prívlastkových vín a stali sa tak prameňom filozofie úspešného rodinného vinárstva, ktorá sa nesie v duchu hesla – "Naša tradícia, Váš pôžitok."

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 15.6.2018
Zdroj: Víno Rariga

Otváracie hodiny

Počasie

Neuvedené

Kontakt

Telefón: +421 907 620 211
Webová stránka: vinorariga.sk
Víno Rariga
Moyzesova 57
900 01  Modra
Kraj: Bratislavský
Okres: Pezinok
Región: Trnavsko
 48.339692, 17.309039

Moyzesova 57
900 01  Modra

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia