Základom kvalitného vína je kvalitná surovina – hrozno. Ako hovoria starí vinári: “Víno sa robí vo vinohrade.” Nemenej dôležitou etapou výroby vína je spracovanie hrozna. Odkalovanie muštu, zakvášanie muštu čistými kultúrami vínnych kvasiniek, regulovanie teploty muštu počas kvasenia, šetrné čírenie a krášlenie vína, to všetko sú kroky, ktoré sú dôležité pre náš cieľ – vyrobiť lahodné čisté vína s typickou vôňou a chuťou pre jednotlivé odrody.
Práve takéto vína sa tešia medzi ľuďmi čoraz väčšej obľube. Pozorne sledujeme chute a želania konzumentov našich vín a zohľadňujeme ich v procese výroby vína. Do akej miery sa nám to darí a bude dariť, to posúdite najlepšie vy.
Víno vypovedá aj o komunikácii medzi ľuďmi a prírodou, medzi ľuďmi navzájom. Dobre si to uvedomujeme a tešíme sa na vaše pripomienky a podnety. Bez úzkeho kontaktu nás, vinárov, s vami, milovníkmi vína, nie je možné napĺňať naše ciele.
Dosť bolo rečí. Zdvihnime pohár a pripime si na zdravie.
Krajinská cesta 57
900 21 Svätý Jur
Na našej webovej stránke používame pre zlepšenie našich služieb súbory cookies.
Pre pokračovanie prosím potvrďte dodatočné povolenia.