SK SK
0 hodnotení
Vyrábame vína z mladých menej tradičných odrôd alebo netradičné vína z konvenčných odrôd.

Fitz&Petrík vinárstvo

Vyrábame vína z mladých menej tradičných odrôd alebo netradičné vína z konvenčných odrôd.

Písal sa rok 1975 a naši rodičia nám bez nášho vedomia do DNA zakódovali lásku k vínu. To sme však zistili až oveľa neskôr. Po viac ako 35 rokoch v nás naplno prepukla láska k vínu a vinohradom. Očarovala nás krása (nielen) malokarpatských vinohradov. A našou vášňou sa stali nové najmä slovenské odrody viniča vyšlachtené v Šenkviciach.

A tak od roku 2012 vyrábame so srdcom a nadšením vína z novošľachtencov, ktoré sa stali hlavnou súčasťou nášho vínneho lístka. Štadnardne v našom porfóliu nájdete nové odrody ako Breslava, Nitria, Devín, Pálava doplnené o klasiku ako Iršai Oliver, Sauvignon blanc, Cabernet Sauvignon. Každoročne však niektorú klasickú odrodu vymeníme za niečo nové.

V živote máme to šťastie, že môžeme víno vyrábať pre zábavu a potešenie. Víno netvorí naše živobite. Každý kúsok voľného času, veľakrát aj na úkor našej rodiny, venujeme vinohradom a vínu. Pravidelne a s nadšením, podľa našich manželiek až príliš často, sledujeme ako sa víno vyvíja.

Kvalitné víno sa rodí vo vinohrade. Preto sa každým rokom snažíme zveladiť alebo rozšíriť vinice, tak aby sme mohli vyrábať víno z vlastných vinohradov. Chceme svojim kúskom prispieť k rozvoju vinohradníctva a vrátiť tak malokarpatskému regiónu jeho pôvodný ráz krásnych vinohradov.

Veľmi radi experimentujeme. Práve jeden z mnohých experimentov nám priniesol unikátne cuveé - našu vlajkovú ľod ružové polosuché FOAJÉ. Víno vyrobené kupážovou troch odrodových vín. Základ tvorí samorodná mimoriadne aromatická odroda bieleho hrozna Ferdinand de Lesseps. Toto víno je v jednotlivých ročníkoch vždy zmiešané s jedným ružovým a jedným bielym odrodovým vínom tak, aby sme dosiahli vyváženú harmóniu vône, kyseliniek, zvyškového cukru a príťažlivú ružovú farbu.

Je pre nás úžasným zážitkom, keď našim priateľom, známym ale aj neznámym naše víno chutí. Ak je aj pre Vás víno vášňou, láskou a neoddeliteľnou súčasťou potešenia zo života, ste u nás na správnej vinárskej a vinohradníckej adrese.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 3.4.2019

Otváracie hodiny

Počasie

Neuvedené


Kontakt

Telefón: +421 903 685 288
Webová stránka: fpvinarstvo.sk
Fitz&Petrík vinárstvo
Kozare 1778
900 81  Šenkvice
Kraj: Bratislavský
Okres: Pezinok
Región: Trnavsko
 48.292467, 17.353136

Kozare 1778
900 81  Šenkvice

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia