SK SK
0 hodnotení
Pre deti
Detské centrum Teddy je zariadenie s celoročnou prevádzkou. Nachádzame sa v mestskej časti Staré mesto, na Zochovej ulici.

Detské centrum Teddy

Detské centrum Teddy je zariadenie s celoročnou prevádzkou. Nachádzame sa v mestskej časti Staré mesto, na Zochovej ulici.

Ide o zariadenie rodinného typu pre deti vo veku do 7 rokov. Detské centrum poskytuje výchovu a vzdelávanie detí v súlade s vekovými osobitosťami a individuálnymi potrebami detí. Pri každodennej činnosti vychádzame z aktuálnych kurikulárnych dokumentov predprimárneho vzdelávania, rešpektujúc jedinečnosť dieťaťa v súlade s humanistickou koncepciou výchovy.

Ide o zariadenie, ktoré rešpektuje „inakosť“. Inkluzívny spôsob prístupu je u nás samozrejmosťou. V našom zariadení máme bohaté skúsenosti aj s deťmi s autizmom, aspergerovým syndrómom, narušenou komunikačnou schopnosťou. Spolupracujeme s poprednými špeciálnymi zariadeniami na Slovensku ako i v zahraničí (HU). Našou prioritou je, aby takto „znevýhodnené“ deti mohli byť vzdelávané v prirodzených podmienkach a zaradené od útleho veku do štandardného kolektívu rovesníkov.

Našim cieľom je dosiahnuť optimálnu úroveň pripravenosti na vstup do Základnej školy a zabezpečiť plnohodnotnú pripravenosť dieťaťa na začlenenie do skupiny a spoločenského života.

U menších detí sa snažíme o čo najefektívnejšie prekonanie obdobia adaptácie a začlenenia sa do kolektívu. Na tento náročný proces je ideálne prostredie s nami ponúkaným počtom detí.

Eliminovať negatívne prejavy v správaní dieťaťa vznikajúce ako následok predimenzovaných požiadaviek na dieťa. Naopak podporovať prirodzenú zvedavosť a prirodzenú túžbu dieťaťa po poznaní. Našou snahou je podporovať a rozvíjať prirodzené kompetencie dieťaťa, s dôrazom na rozvoj tvorivosti a obmedzenie pamäťového učenia.

Individuálny prístup je zabezpečený dvoma učiteľkami v skupine desiatich detí.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí, Platené parkovanie v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Deti
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 26.7.2018

Otváracie hodiny

Počasie

Neuvedené

Kontakt

Telefón: +421 911 910 091
Webová stránka: teddyskolka.sk
Detské centrum Teddy
Zochova 16
811 03  Bratislava
Kraj: Bratislavský
Okres: Bratislava I
Región: Bratislava
 48.146364, 17.100744

Zochova 16
811 03  Bratislava

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia