Pri výrobe vína sa snažíme nechať vínam ich prirodzený charakter tým, že používame len prirodzené kvasinky, ktoré sa nachádzajú v bobuliach hrozna.
Spracovanie a výroba vína prebieha pomocou moderných technológií, ale radi experimentujeme pri procese kvasenia. Jedinečný charakter a mineralitu našim vínam dodáva tufové a andezitové podložie pochádzajúce zo sopečných vyvrenín Štiavnických vrchov.
História
V našom vinárstve kladieme dôraz na tradíciu. Prvá písomná zmienka nášho rodu siaha do roku 1665 narodením Jakuba Uhnáka (1665 – 1772) v Čajkove.
Od tohto obdobia je naša rodina spätá s vinohradníctvom a vinárstvom v Tekovskom regióne. V dnešnej dobe firmu Anton Uhnák vedie už 12. generácia rodu Ing. Anton Uhnák so svojím otcom Antonom a švagrom Ľubošom Kollárom.
Anton Uhnák
Čajkov 258
935 24 Čajkov
Na našej webovej stránke používame pre zlepšenie našich služieb súbory cookies.
Pre pokračovanie prosím potvrďte dodatočné povolenia.