SK SK

Kaštieľ Mojmírovce

2 hodnotenia
Barokovo-klasicistický kaštieľ Mojmírovce z 18. storočia obklopený anglickým parkom vám dnes ponúka jedinečnú atmosféru, kde sa snúbia kvalitné služby hotela, výnimočné kulinárske zážitky a inšpiráciou pretkané prostredie ideálne pre usporiadanie podujatí pre 300 hostí v priestoroch kaštieľa i pod holým nebom.

Kaštieľ Mojmírovce

Barokovo-klasicistický kaštieľ Mojmírovce z 18. storočia obklopený anglickým parkom vám dnes ponúka jedinečnú atmosféru, kde sa snúbia kvalitné služby hotela, výnimočné kulinárske zážitky a inšpiráciou pretkané prostredie ideálne pre usporiadanie podujatí pre 300 hostí v priestoroch kaštieľa i pod holým nebom.

Dominantou kaštieľa je Chodba tolerancie, Ikonový salón, salón rodáka z Mojmíroviec, grófa Grassalkoviča, kedysi najslávnejší žrebčín Uhorska jedinečne prebudovaný na kongresovú sálu a 300-ročná vínna pivnica. Športových nadšencov poteší 25 m dlhý krytý bazén, telocvičňa, ihrisko a krytá strelnica. Výhodná poloha 1 hodinu cesty z Bratislavy zaručuje pohodlnú dostupnosť.

UBYTOVANIE v historickom kaštieli

Lákavú kombináciu histórie, pokojného prostredia uprostred parku a komfortného ubytovania nájdete v kompletne zrenovovaných izbách a apartmánoch priamo v priestoroch Kaštieľa z 18.storočia a priľahlej zrekonštruovanej depandance budove - Žrebčín.
Celková kapacita ubytovania: 84 lôžok.

Vybavenie izieb:
kúpeľňa so sprchou / vaňou a toaletou
bezplatné WiFi pripojenie na internet
telefón, rádio, TV-SAT, trezor, minibar

GASTRONÓMIA

Reštaurácia

Kulinárske zážitky v kaštieli

V reštaurácii Kaštieľa Mojmírovce si vychutnáte skutočné kulinárske lahôdky v atmosfére, ktorá dýcha stáročnou históriou. Nesúc posolstvo grófa Huňadyho, reštaurácia je zariadená v poľovníckom štýle, s množstvom trofejí a tematických obrazov.
Kapacita reštaurácie je 50 miest.
Vyberte si zo špecialít domácej i zahraničnej kuchyne a dolaďte gurmánsky zážitok fľašou výnimočného vína z miestneho vinárskeho regiónu alebo značkového vína z našej bohatej vinotéky.

Ováracie hodiny
pondelok - sobota od 7:00 – 22:00
nedeľa od 7:00 – 21:00

Salóny pre Vaše stretnutia

V susedstve reštaurácie sa nachádzajú tri salóny, ktoré spolu s reštauráciou ponúkajú priestor pre 105 hostí. Biely salón je využívaný ako súčasť reštaurácie a podávajú sa v ňom raňajky pre hostí.

Elegantné salóny ponúkajú súkromie pre Vaše obchodné stretnutia, rokovania, semináre i rodinné oslavy. Romantický Ružový salón je ideálny pre oslavy, zásnuby, oslavy výročia svadby i romantické večere vo dvojici. Štýlový Hudobný salón sa využíva aj ako sobášna miestnosť.

Vínna pivnica

Dokonalý zážitok z vína si vychutnáte v priestoroch 300-ročnej klenbovej tehlovej vínnej pivnice, nachádzajúcej sa v pivničných priestoroch kaštieľa.

Víno, história & umenie

Vínna pivnica dýcha nielen históriou, ale aj umením. Pod jej rozsiahlu rekonštrukciu sa podpísal architekt Viktor Šabík. Vínna pivnica s vinotékou bola ocenená na medzinárodnom výročnom oceňovaní najväčšieho výrobcu tehál na svete, spoločnosti Wienerberger, spomedzi 260 prihlásených diel z celého sveta. Jej architekt Viktor Šabík so svojím tímom si z Viedne odniesol cenu Brick award 2010 za jej realizáciu.

Atmosféru vínnej pivnice s vinotékou dotvára zbierka 120 obrazov od 24 akademických maliarov s tematikou vína a vinohradníctva.

Degustácie vína na objednávku

Ak hľadáte miesto pre zorganizovanie zaujímavého firemného podujatia, stavte na dokonalú kombináciu kulinárskeho zážitku formou večere v štýle ´Snúbenie jedla a vína´. Radi pre Vás pripravíme riadenú degustáciu vína s večerou alebo občerstvením a živou hudbou, ktorá urobí na Vašich hostí nezabudnuteľný dojem.

Kapacita vínnej pivnice je 50 miest.

À la carte menu

S potešením Vás privítame v reštaurácii Kaštieľa Mojmírovce. V príjemnom prostredí bývalého letného sídla grófa Huňadyho, posledného majiteľa kaštieľa, vášnivého poľovníka a gurmána, Vám ponúkame miestne špeciality, jedlá zo zveriny i netradičné jedlá zo vzdialených kútov sveta.

K dobrému jedlu samozrejme patrí aj kvalitné víno a preto si u nás vyberiete z najlepších lokálnych vín z nitrianskej vinohradníckej oblasti a nájdete u nás aj vína dorábané a spracúvané priamo v mojmírovských pivniciach.

Dobrú chuť a príjemné posedenie Vám praje kolektív pracovníkov hotela!


KONFERENCIE, ŠKOLENIA, PODUJATIA a TEAMBUILDING

Hľadáte reprezentatívne priestory pre kongres, seminár, školenie, firemné prezentácie, teambuildingové eventy, športové a kultúrne podujatia, záhradné slávnosti, svadby, rodinné oslavy, plesy? Ak chcete mať istotu, že Vaše podujatie bude profesionálne zabezpečené a zároveň že si ho môžete sami užiť s pocitom, že o všetko je postarané, v Kaštieli Mojmírovce ste na správnom mieste.

Vďaka našim bohatým skúsenostiam s organizáciou slovenských aj medzinárodných podujatí, variabilnej ponuke výnimočných priestorov a známej fantastickej kuchyni v nás získate spoľahlivého partnera pre organizovanie Vašich podujatí.

Kontaktujte nás a radi Vám pripravíme ponuku na mieru podľa Vašich predstáv a požiadaviek.

Pripravte pre svojich kolegov teambuilding, na ktorý len tak nezabudnú. V Kaštieli Mojmírovce si môžete vybrať z pestrej ponuky aktivít priamo v hoteli a rozhodne sa zabavíte za každého počasia!

Športové aktivity v areáli hotela
bowling
fitness
krytá telocvičňa s odpruženým povrchom
strelnica s pohyblivým terčom pre krátke zbrane
2 antukové tenisové dvorce
ihrisko pre plážový volejbal
minigolf
billiard
petang

Teambuildingové aktivity v areáli hotela
basketbal, plážový volejbal, tenis, bedminton, mini futbal
plavecké súťaže, aquatlon, triatlon
lukostreľba, minigolf
strelecká súťaž, tenisový turnaj
kreatívne dielne - maľovanie v parku
pečenie koláčov "podpecníkov" v dobovej kamennej peci
degustácia vína vo vínnej pivnici
grilovačka na terase, opekačka, varenie gulášu/ kapustnice/

Teambuildingové aktivity v okolí kaštieľa
degustácia vína priamo vo vinárstve PD Mojmírovce
návšteva zážitkového múzea Muzikantika – drevorezbártvo, prezentácia
unikátnych hudobných nástrojov a záhradnej architektúry v Mojmírovciach
pešia turistika - výlet na Zobor
jazda na kočiari
návšteva hradu Gýmeš

ROMANTICKÉ SVADBY

Vysnívaná rozprávková svadba v kaštieli sa premení na skutočnosť v Kaštieli Mojmírovce. Romantický kaštieľ obklopený anglickým parkom je dokonalým miestom pre elegantnú svadobnú oslavu i sobáš pod holým nebom. Nechajte sa očariť históriou, umením a prvotriednymi službami a oslávte svoj veľký deň ako sa patrí!

Sobáš pod holým nebom

Túžite spečatiť svoj manželský sľub v romantickom prostredí parku, pri fontáne s kulisou romantického kaštieľa v pozadí? U nás ste na správnom mieste! Ak ste si vybrali termín mimo letnej sezóny, sobáš pre Vás zabezpečíme aj v priestoroch kaštieľa, v niektorom z romantických salónikov.

Vďaka našim bohatým skúsenostiam s organizovaním slovenských aj medzinárodných svadieb sa môžete spoľahnúť na to, že myslíme na každý detail.

Svadobné sály podľa počtu hostí

Sála v budove Žrebčína pre 80 hostí
Sála v hlavnej budove kaštieľa pre 70 hostí s možnosťou prechodu Afrického salóna pre 15 hostí
Ružový salón pre 20 hostí
Bjorsonov salón pre 15 hostí
Zrkadlový salón pre 22 hostí
Vínna pivnica pre 24 - 50 hostí

Ubytovanie pre svadobných hostí

Vaši svadobní hostia sa môžu pohodlne ubytovať priamo v Kaštieli Mojmírovce. Celková kapacita ubytovania je 84 lôžok v jednolôžkových, dvojlôžkových izbách a apartmánoch. Pri vyššom počte ubytovaných svadobných hostí máte možnosť využiť ubytovanie so zľavou.

Mladomanželia získajú od nás ako darček svadobnú noc v apartmáne zdarma.

Svadba na mieru a kompletné služby

Radi Vám pomôže zorganizovať Váš veľký deň do najmenších detailov. Ponúkneme radu pri zostavení svadobného menu, zabezpečíme hudobnú produkciu, fotografa, video, dopravu limuzínou alebo na koči, svadobnú tortu a zákusky. Pripravíme dekorácie a kvetinovú výzdobu, návleky na stoličky a na požiadanie zabezpečíme párty stany.

Parkovanie je pre svadobných hostí k dispozícii zdarma v uzavretom nestráženom areáli kaštieľa.

Ochotný personál je pripravený splniť priania a želania mladomanželov a svadobných hostí. Bude nám cťou, ak ku krásnej spomienke na Váš svadobný deň budeme môcť prispieť aj my.

ŠPORT & RELAX

Bowling & wellness centrum

V hoteli Kaštieľ Mojmírovce**** si môžete dopriať príjemný relax nielen po náročnom dni. V areáli hotela, na ploche 817 m2, ponúkame našim klientom priestor pre aktívny oddych, ale i pohladenie tela a duše. Naši klienti tu nájdu i ďalšie zaujímavé prvky, ako je reštaurácia, bar či galéria.

Plavecký bazén
25 m s hĺbkou 1,5 m (teplota vody do 27 °C, teplota vzduchu 29°C)

Bowling bar a fitness

Wellness vám ponúka
fínska suchá sauna s ochladzovacím bazénom
parná soľná sauna
parná bylinná sauna
ľadová sprcha
sprchy s masážnymi a dažďovými hlavicami
Kneippov kúpeľ

Vstup do 25m hotelového plaveckého bazéna, vstup do wellness a fitness je pre ubytovaných hostí je zdarma.

Masáže

KLASICKÁ MASÁŽ
Klasická masáž zlepšuje prekrvenie pokožky, podkožia a svalov, pomáha uvoľňovať stuhnuté a bolestivé svaly a podieľa sa na lepšom vyplavovaní odpadových látok z organizmu. Kvalitnou a pravidelnou masážou môžete niektorým chorobám predchádzať a aktívne potláčať napr. prvé príznaky bolestí, spôsobené hlavne spôsobom života dnešnej doby. Čo je však možno najdôležitejšie - celkovo sa môžete cítiť lepšie, pretože masáž pôsobí nielen na telo, ale aj na psychiku. To, že dotyk ako taký pomáha zbavovať sa vnútorného napätia vedeli ľudia už dávno. A tento jednoduchý a pritom účinný „liek" sa používa dodnes.

REFLEXNÁ MASÁŽ CHODIDIEL
Je jednou z najúčinnejších metód alternatívnej medicíny. Stimuláciou jednotlivých bodov na chodidle sa odovzdáva signál príslušnému orgánu, čím je možné ho pozitívne ovplyvňovať. Priaznivé účinky reflexnej masáže sa obvykle prejavia po dvoch až troch ošetreniach. Keďže určité body na týchto dráhach zodpovedajú jednotlivým orgánom ľudského tela, ich spriechodnenie znamená vyliečenie, alebo zmenšenie problémov. Tlakom na tieto body môžeme ovplyvňovať tok energie v orgánoch a v celom tele. Podporuje prekrvenie, uvoľnenie napätia a úľavu od bolesti. Reflexná masáž chodidiel 30 min. sa odporúča v kombinácii s klasickou masážou chrbtice 30 min.

MYOFASCIÁLNA MASÁŽ A UVOLŇOVANIE FASCIÍ
Je to uvoľňujúca terapia, ktorá má potenciál hlboko ovplyvniť každú časť tela. Zručnými pohybmi rúk myopraktika sa preťahuje väzivový (fasciálny) obal svalov celého tela. Vyvinie sa tým aj tlak na kosti, svaly, nervy, kĺby, cievy, ktoré sa dostanú do vzájomného súladu. Táto metóda účinkuje najmä pri chronickej alebo akútnej bolesti chrbta, ramien, hrudnej, krčnej alebo bedrovej bolesti a je vhodná pre ľudí všetkých vekových kategórií. Telo reaguje na podnety uvoľnením svalového napätia a prichádza pocit regenerácie pohybovej sústavy. Myofasciálna masáž je technika uvoľňovania a naťahovania šliach a svalov, čím sa eliminuje bolesť a svalové napätie. Myofasciálna masáž podporuje všeobecné zlepšenie vitality, zvyšuje energiu a eliminuje stres.

MASÁŽ S LÁVOVÝMI KAMEŇMI
Masáž lávovými kameňmi, je jedným z najlepších terapií pre celkovú relaxáciu a regeneráciu . Táto masáž sa vykonáva pomocou špeciálnych masážnych ťahov s teplými lávovými kameňmi v spojení s aromatickými olejmi . Kombinácia tepla , vychádzajúca z vyhriatych lávových kameňov a vonné oleje tak dávajú právo tejto masáži niesť prívlastok kráľovská a klient sa stane svedkom nezabudnuteľných zážitkov.

BANKOVANIE - VÁKUOVÁ MASÁŽ
Bankovanie je jednou z najstarších metód tradičnej čínskej medicíny . V súčasnej dobe je výhodnou sklenená banka , ktorá je vyrobená z hrubého skla a tak bráni poškodeniu banky. Navyše vám váš organizmus umožní sledovať účinok bankovania ( patche ) a pomocou baniek nájsť problematické miesta a svalové partie ​​zodpovedajúce vnútorným orgánom alebo miesta s vyššou citlivosťou spôsobené myogelózami alebo svalovými spazmami.

DORNOVA TERAPIA A BREUSSOVA MASÁŽ
Dornova terapia je jemná manuálna terapia, ktorá sa čoraz častejšie používa pri bolestiach chrbtice a kĺbov a pri rôznych poruchách spojených so zlým držaním tela. Breussova masáž je energeticko-manuálna masáž, pomocou ktorej sa uvoľňujú telesné aj psychické blokády za použitia ľubovníkového oleja. Masíruje sa veľmi pomalými a jemnými hmatmi priamo chrbtica a povrchové svaly. Breussova masáž sa používa na uvoľnenie po ošetrení Dornovou metódou, alebo aj ako príprava na toto ošetrenie.

LYMFODRENÁŽ
Lymfodrenáž (alebo lymfatická či drenážna masáž) predstavuje rokmi overenú metódu, ktorá pomáha rozprúdiť lymfatický systém a funguje predovšetkým ako prevencia a liečba celulitídy. Pomocou lymfodrenáže sa vaše telo zbaví nežiadúcich odpadových a únavových látok. Masáž je jemná a nezaťažuje svalové partie preto je vhodná aj po športovom výkone. Celé ošetrenie je príjemné, relaxačné a má detoxikačné účinky.

Strelnica

V podzemných priestoroch kaštieľa sa nachádza športová strelnica, kde si môžete vyskúšať streľbu na terč bez nutnosti vlastnenia zbrojného preukazu.

Strelnica je určená pre krátke guľové zbrane.

Streľba na terč je obľúbeným spestrením firemných podujatí, teambuildingov, športových sústredení a rovnako tak aj pobytov dovolenkujúcich hostí.

Športové priestory

V Kaštieli Mojmírovce**** si na svoje prídu aj športoví nadšenci. Svoj pobyt si môžete spestriť bowlingovým turnajom, tenisovým zápasom na antukových dvorcoch, plážovým volejbalom, bedmintonovým zápasom v krytej telocvični s odpruženým povrchom alebo si môžete zahrať minigolf, petang či biliard.

Kompletnú výstroj na bedminton, petang a minigolf Vám radi zapožičiame.

Areál kaštieľa vám ponúka
Bowling
Fitness
Krytá telocvičňa s odpruženým povrchom
2 antukové tenisové dvorce
Ihrisko pre plážový volejbal
Minigolf
Biliard
Petang

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky
Ubytovanie: V objekte
Stravovanie: V objekte

Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi, Seniorov, Hendikepovaných, Cyklistov, Mládež, Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 18.3.2020

Otváracie hodiny

Počasie

pondelok - nedeľa:
00:00 - 23:59


Kontakt

Telefón: +421 907 846 040
Webová stránka: kastielmojmirovce.sk
Kaštieľ Mojmírovce
Park Mojmírovce
Mojmírovce 919
951 15  Mojmírovce
Kraj: Nitriansky
Okres: Nitra
Región: Ponitrie
 48.206566, 18.061135

Park Mojmírovce
Mojmírovce 919
951 15  Mojmírovce

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia