SK SK
1 hodnotenie
Kto by kedy hľadal krásny vodopád skoro v centre obce? Že niečo také neexistuje? Tak to ešte nepoznáte Hrhovský vodopád! Navštívte skoro 15 metrový vodopád, ktorý vás očarí svojím umiestnením aj krásou.

Hrhovský vodopád

Kto by kedy hľadal krásny vodopád skoro v centre obce? Že niečo také neexistuje? Tak to ešte nepoznáte Hrhovský vodopád! Navštívte skoro 15 metrový vodopád, ktorý vás očarí svojím umiestnením aj krásou.

Náročnosť a dĺžka trasy
Hrhovský vodopád by sme nazvali autovýlet. Bodaj by nie, keď necelých 300 metrov od centra obce je táto krásna prírodná pamiatka. To, že je skoro v centre obce mu ale ani zďaleka neuberá na atraktivite, skôr naopak. Tento výlet odporúčame všetkým zberateľom krásnych miest, ktorým sa nechce ďaleko kráčať.

Informácie o trase
Medzi Rožňavou a Moldavou nad Bodvou sa nachádza obec Hrhov. Ak touto cestou pôjdete, všimnete si skôr Hrhovské rybníky, ktoré svojou veľkosťou priam bijú do očí. A práve v tejto obci sa nachádza nádherný a skrytý skvost – Hrhovský vodopád. Od centra obca vedie žltá turistická trasa, ktorá vás do pár minút dovedie k nádherne vybudovanej drevenej bráne. Od nej už je to len pár krokov vydláždenou cestičkou priamo k vodopádu.

Zaujímavosti
Hrhovský vodopád patrí k tým ľahším výletom v Slovenskom krase. Napája ho vyvieračka Féj a tečie skoro v strede dedinky. Tento 15 metrový vodopád nie je len taký vodopádik, patrí totiž k najväčším a najmohutnejším vodopádom Slovenského krasu. Pri dobrých dažďoch tu voda dosahuje rýchlosť až tisíc litrov za sekundu. V okolí vodopádu je vybudovaná krásna dláždená trasa s lavičkami. Celé okolie Hrhovského vodopádu pôsobí priam rozprávkovo a zástavku tu si určite zaraďte do zoznamu najbližších výletov.

Ako zaujímavosť spomenieme, že Hrhovský vodopád spolu s Lúčanským vodopádom patria k jediným dvom slovenským vodopádom, ktoré sú umiestnené priamo v obciach.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi, Seniorov, Hendikepovaných, Cyklistov, Mládež, Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 30.3.2020

Otváracie hodiny

Počasie

pondelok - nedeľa:
Nonstop


Kontakt

Hrhovský vodopád
049 44  Hrhov
Kraj: Košický
Okres: Rožňava
Región: Gemer
 48.607541, 20.748524

049 44  Hrhov

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia