SK SK

Voci Allegre, Trnavský komorný orchester - Štyri adventné koncerty - Trnava

0 hodnotení
Vianoce
Mesto Trnava srdečne pozýva na tohtoročné štyri adventné koncerty!

Voci Allegre, Trnavský komorný orchester - Štyri adventné koncerty

Mesto Trnava srdečne pozýva na tohtoročné štyri adventné koncerty!

Sviatky pokoja vítame často v strese a náhlení. Chceme všetko stihnúť, vybaviť, nakúpiť a sami seba tým oberáme o tú pravú atmosféru a náladu. Advent v Trnave nám chce pripomenúť, že to naozaj dôležité je pohoda a čas pre seba a svojich blízkych.

Pozývame vás na 4 adventné koncerty, ktoré vás naladia na tú pravú predvianočnú nôtu a dovolia vám spomaliť, rozjímať a užiť si adventný čas v pokoji a naplno.

Spevácky zbor Voci Allegre
Trnavský komorný orchester, umelecká vedúca Alžbeta Ševečková
Trnavský detský zbor, zbormajster Zuzana Bezáková
diriguje Andrej Rapant

Voci Allegre (v tal. radostné hlasy) je spevácky zbor z Trnavy, ktorý vznikol v r. 2013. Jeho členovia sú speváci s bohatými zborové skúsenosti z rôznych iných telies a projektov. Zbor sa venuje prierezovému spektru repertoáru - od starej hudby cez všetky historické obdobia až po súčasných skladateľov, taktiež ľudovým piesňam a populárnej hudbe. V roku 2019 dominujú vokálno-inštrumentálne koncerty: okrem adventného koncertu uviedli spolu s Trnavským komorným orchestrom a B. Kostkom na jar omšu M. Sch. - Trnavského Missa Rosa Mystica. Zbormajstrom je Andrej Rapant.

Trnavský komorný orchester tvoria profesionálni aj amatérski muzikanti z Trnavy a okolia. Ich hlavnou doménou je, že svoju lásku k hudbe vedia skĺbiť a spoločne vytvárať zaujímavé koncerty a projekty. Takto obohacovať voľný čas a kultúrny život v Trnave i v okolí sa telesu darí už vyše 20 rokov. Pod vedením Alžbety Ševečkovej sa orchester špecializuje na interpretáciu komornej hudby. S obľubou interpretuje diela barokových majstrov a na tento účel si dal vyrobiť vlastný spinet. Ďalšou jedinečnosťou orchestra je úcta k hudbe svojho rodáka Mikuláša Schneidera-Trnavského. Tú prejavuje pravidelným uvádzaním jeho sakrálnej aj piesňovej tvorby, ktorú nahral aj na CD nosičoch.
Trnavský komorný orchester sa však nebráni ani iným žánrom či spoluprácam s rôznymi telesami, sólistami alebo umeleckými zložkami. O tom svedčí aj premierovanie diel súčasných autorov, víťazov skladateľskej súťaže ARCO. Táto súťaž je súčasťou festivalu HUDBA NA RADNICI, ktorý každoročne TKO organizuje v Trnave. Aj vďaka tomuto festivalu sa orchestru darí spolupracovať s významnými sólistami a dirigentmi, ktorí ho posúvajú na jeho ceste k profesijnému rastu a úspechu.

Trnavský detský zbor vznikol začiatkom roka 2018. Členskú základňu tvoria deti vo veku 8 - 13 rokov. V repertoári TDZ sa nachádzajú chrámové skladby, ľudové piesne a ich úpravy, ale aj skladby súčasných slovenských autorov či moderné piesne v úpravách pre zbor. Trnavský detský zbor má za sebou vlastný koncert, viacero verejných vystúpení a účinkoval aj na podujatiach mesta Trnava.
Detský Spevácky zbor F. Neriho funguje pri bazilike sv. Mikuláša.
Dirigentkou oboch detských zborov je Zuzana Bezáková.
Andrej Rapant sa narodil a pôsobí v Trnave. Od detstva sa venuje hudbe, študoval hru na gitare a od čias gymnázia sa angažoval v zborovom speve. Účinkoval vo viacerých trnavských a bratislavských telesách. Niekoľko rokov sa podieľal na rôznych domácich i medzinárodných projektoch starej hudby, viackrát ako sólista. Dirigovaniu sa venuje od r. 2003, kedy prevzal spevácky zbor Tirnavia. Spolu s priateľmi založil v r. 2013 spevácky zbor Voci Allegre, ktorý dodnes vedie. Od r. 2018 je dirigentom Robotníckeho spevokolu Bradlan. Príležitostne sa venuje aj aranžovaniu a orchestrálnemu dirigovaniu.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Seniorov, Hendikepovaných, Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 11.11.2019
Zdroj: Facebook

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

December 2019

Po Ut St Št Pi So Ne
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

5 €


Kontakt

Telefón: +421 33 551 1211
Webová stránka: frantiskani.sk
Voci Allegre, Trnavský komorný orchester - Štyri adventné koncerty
Kostol sv. Jakuba
Františkánska 1
917 01  Trnava
Kraj: Trnavský
Okres: Trnava
Región: Trnavsko
 48.377122, 17.5834493

Kostol sv. Jakuba
Františkánska 1
917 01  Trnava

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia