SK SK

Energia na kolesách - Košice

4 hodnotenia
Zapoj sa aj Ty svojimi kilometrami na bicykli do symbolického obídenia Zeme od 15.9.2021. Niekoľko posledných rokov patrí k obľúbeným sprievodným aktivitám cyklopretekov Okolo Slovenska aj cyklojazda pre širokú verejnosť - „Energia na kolesách.“

Energia na kolesách

Zapoj sa aj Ty svojimi kilometrami na bicykli do symbolického obídenia Zeme od 15.9.2021. Niekoľko posledných rokov patrí k obľúbeným sprievodným aktivitám cyklopretekov Okolo Slovenska aj cyklojazda pre širokú verejnosť - „Energia na kolesách.“

Tento rok ponúka viaceré možnosti zapojenia:

  • Prvou možnosťou je absolvovanie skupinovej jazdy „Diapozitívnej energie na kolesách“ pred predstavovaním tímov a pred prológom v Košiciach, 15.9.2021 o 13.00 hod.
  • Druhou možnosťou je individuálne prejdenie niektorej z tratí v okolí etapových miest 65. ročníka Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré ponúkne aplikácia GoSlovakia v sekcii Energia na kolesách, od 15.9. počas celého ďalšieho týždňa po skončení pretekov, teda do 26.9.2021.

Každý, kto sa zapojí, bude automaticky zaradený do losovania o bicykel a ďalšie skvelé ceny.

Čo treba urobiť, aby ste boli zaradený do žrebovania? Je to celkom jednoduché:

Zdroj: Energia na kolesách (1.9.2021)

1.Krok: REGISTRÁCIA

Registráciu je možné uskutočniť dvoma spôsobmi:

a) priamo v partnerskom stánku GoSlovakia, v mestách štartov a dojazdov pretekov Okolo Slovenska (stánok bude v daných mestách fungovať len v deň pretekov Okolo Slovenska, na štartoch v Spišskom Podhradí a v Trenčianskych Tepliciach sa môžete zaregistrovať v stánku pretekov Okolo Slovenska). Pri registrácii môžete zbierať body v interaktívnej hre so súťažnými otázkami. Ku košickej Diapozitívnej energii sú podrobnosti registrácie nižšie v texte.

b) alebo si od 15.9. stiahni aplikáciu GoSlovakia a zaregistruj sa sám.

 

2.Krok: ABSOLVOVANIE TRATE

absolvuj organizovanú jazdu „Diapozitívna energia na kolesách“ s tímom Diapozitívcov pred prológom 15.9.2021 v Košiciach. Registrácia bude prebiehať od 11:30 hodiny v stánku Diapozitívcov na Hlavnej ulici v Košiciach. Štartujeme o 13:00 hodine. S potvrdením o prejdení trate Ťa potom v stánku GoSlovakia zaregistrujú do systému Energie na kolesách, čím sa zapojíš do celkového losovania.

absolvuj trať individuálne, hocikedy od 15.9 a v priebehu nasledujúceho týždňa. Máš na výber niektorú z tratí v okolí etapových miest 65. ročníka Medzinárodných cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktoré ponúkne aplikácia GoSlovakia v sekcii Energia na kolesách. Na výber je viacero možností (krátke trate pre rodiny s deťmi, dlhšie trate podľa Tvojich síl). Podmienkou je prísť na jej začiatok, odfotiť do aplikácie úvodný QR kód, prejsť trať a potom zase v cieli odfotiť na potvrdenie QR kód. Aplikácia Ťa následne zaradí do žrebovania.  

Zdroj: Energia na kolesách (1.9.2021)

Cyklistika je nielen zdravý šport, ale aj ekologický spôsob dopravy. Podujatie Energia na kolesách sa koná počas Európskeho týždňa mobility, do ktorého sú zapojené aj etapové mestá pretekov Okolo Slovenska. Zapojením sa do Energie na kolesách prispeješ svojimi prejdenými kilometrami do symbolického obídenia Zeme. 

 

Už tretí rok v rade bude úvod Energie na kolesách spojený aj s cyklojazdou tímu DIAPOZITÍVCOV, ktorý tvoria poprední slovenskí diabetológovia, príslušníci pacientskych organizácií, diabetici, alebo príslušníci širokej verejnosti. „Diabetu,“ životu s ním i prevencii budú venované aj sprievodné aktivity v Košiciach. Tento rok je pre diabetikov obzvlášť významný, keďže si pripomíname jedno dôležité výročie – uplynie 100 rokov od objavenia inzulínu, jedného z najvýznamnejších medicínskych objavov vôbec.

 

Pohyb je pre diabetika dokázateľne najlepšia nefarmakologická liečba - a lekári idú príkladom. Trať Diapozitívnej energie absolvujú aj doc. MUDr. Zbyněk Schroner, PhD. - hlavný odborník ministerstva zdravotníctva pre diabetológiu, doc., MUDr. Emil Martinka, PhD. z ľubochnianskeho pracoviska a primár MUDr. Ľubomír Barák, CSc. z Bratislavy.

 

Zaujímavým prepojením s „veľkými“ pretekmi Okolo Slovenska je v tejto súvislosti aj prítomnosť Teamu Novo Nordisk – tímu zloženému výlučne z jazdcov – diabetikov. S heslom „Sme DiaPozitívci. Dokážeme všetko, keď máme diabetes pod kontrolou,“ dokazujú, že diabetes nemusí byť prekážkou profesionalizácie v športe.  

Zdroj: Energia na kolesách (1.9.2021)

Postup k štartu na podujatí:

1.      Stiahnite si appku GoSlovakia pre Google Android / Apple iOS

2.      Po spustení appky GoSlovakia kliknite vpravo dolu na ikonu ÚČETprihláste sa. Ak ste existujúci používateľ a vidíte svoje meno, tento krok vynechajte.

3.      Vráťte sa cez ikonu DOMOV a priamo na domovskej obrazovke vyberte podujatie ENERGIA NA KOLESÁCH. Zobrazia sa Vám všetky informácie o podujatí a môžete sa v termíne od 15.9. do 26.9. zapojiť cez VYBER SVOJU CYKLOTRASU .

4.      Zvoľte si z ponuky jednotlivých trás vo vybraných v mestách, cez ktoré prechádza cyklopodujatie Okolo Slovenska. Každá trasa obsahuje detailný popis a mapu.

5.      Pre štart je potrebné nachádzať sa v blízkosti bodu označeného ako POI. Tento POI bod je tabuľka GoSlovakia v tvare slzy s QR kódom (grafické zobrazenie tabuľky). V appke kliknite na ŠTART TRASY – NASKENOVAŤ POI a zobrazí sa Vám mapa s trasou.

6.      Na mape tlačidlom SKENUJ ŠTARTOVNÝ POI zosnímate QR kód na POI-ke a môžete vyraziť. Appka Vám spustí zobrazenie Vašej polohy na trase. Pozn: Aplikáciu počas jazdy môžete minimalizovať, ale nemôžete ju úplne zatvoriť !

7.      V cieli je potrebné opäť zosnímať QR kód cez tlačidlo SKENUJ CIEĽOVÝ POI na mape vpravo dolu.

8.      Po ukončení trasy Vám appka potvrdí absolvovanie trasy. Ak chcete absolvovať ďalšiu trasu postupujte rovnako ako v bode č.4

Výsledky: všetky najazdené trasy môžete sledovať na webstránke GoSlovakia.sk pod podujatím Energia na kolesách. Štatistiky na jednotlivých úsekoch sa prehľadne zobrazia. Navyše ak sa prihlásite (v pravo hore), Vaše účty sa prepoja, uvidíte Vašu presnú pozíciu jazdca v rámci podujatia a môžete si zahrať aj vedomostnú hru.

Riešenie problémov:

  • Vždy skotrolujte na smartphone, či máte povolené mobilné dáta a GPS.
  • V appke GoSlovakia sa nezobrazujú všetky ikony – nemáte aktualizovanú aplikáciu. Zosnímajte QR kód v bode 1 a aktualizujte GoSlovakia aplikáciu.
  • Neviem nájsť tabuľku POI – v detaile trasy je vidno na mape presná pozícia s možnosťou priblíženia, ako aj názov objektu, kde sa POI nachádza.
  • Pozn: Aplikáciu počas jazdy môžete minimalizovať, ale nemôžete ju úplne zatvoriť !

GoSlovakia nezodpovedá za zmeny v trasách podujatia Energia na kolesách ani za umiestnenie všetkých štartovných a cieľových POI bodov.

Zdroj: GoSlovakia (1.9.2021)

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom, Lietadlom, Karavanom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí, Platené parkovanie v okolí


Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi, Seniorov, Cyklistov, Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 14.9.2021

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

September 2021

Po Ut St Št Pi So Ne
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

Bezplatné vstupné


Kontakt

Energia na kolesách
Košice
Kraj: Košický
Okres: Košice I
Región: Abov
 48.7254294, 21.2555659

Košice

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia