SK SK

Vianočné trhy 2018 - Nitra

2 hodnotenia
Kultúra Pre deti Pre rodinu Pre seniorov Vianoce Zima
Vianočné trhy sú každoročnou súčasťou mesta pod Zoborom. Stánky, ktoré každoročne zaplavia námestie, budú aj tentoraz rôznorodého charakteru. Pripravený je aj bohatý kultúrny program!

Vianočné trhy 2018 - Nitra

Vianočné trhy sú každoročnou súčasťou mesta pod Zoborom. Stánky, ktoré každoročne zaplavia námestie, budú aj tentoraz rôznorodého charakteru. Pripravený je aj bohatý kultúrny program!

Opäť sa blížia najkrajšie rodinné sviatky v roku. Nitra sa zaodeje do vianočného plášťa a dýchne svojím čarom do všetkých zákutí nášho mesta. Ako diadém na vianočnom závoji Nitry sa 1. decembra rozžiari hviezda na bráne vianočného mestečka a bude žiariť do 23. decembra. V rámci slávnostného otvorenia vianočného mestečka v sobotu 1.decembra sa predstavia skupiny Voising a DORA a rozsvieti sa vianočný stromček. Po rozsvietení stromčeka sa Nitrania môžu tešiť na pyromuzikálový ohňostroj.

V nedeľu 9. decembra sa obyvatelia a návštevníci Nitry môžu tešiť na divadelné predstavenie „Čertovsky podarený Mikuláš“ v podaní divadla Dvor zázrakov, ohňovú show Vertigo a mikulášsky koncert pre všetky deti v podaní známych Paci Pac.

K spríjemneniu predvianočnej atmosféry budú v rámci programu vianočného mestečka spievať a hrať folklórne súbory a spevácke skupiny Kamenec, Janíkovská studnička, Nevädza, Lipa, Jelenček, Jelenčan, Baranek, Rapkáčik, Tradícia Dražovce, Koniarovčanka, Zbežanček, Lúč Lužianky, Senior Matičiar a Zlatomoravčania, hudobné skupiny FORUM, FENIX a PENGAGI, country skupiny Ranč a Harvestri, speváci Ado Juráček, The Smalltown Boy a Janissa, detský spevácky zbor Škovránok, divadielko ARS Studio, dychová hudba Kozárenka, zoskupenia Musicantica Slovaca a Jindro Band Blue Notes, spevácke dvojice Ľubica Šulíková & Števo Haládik, Kristína Uhlíková & Juraj Janík, Bilčo & Rado a Souvrat či kapely Zlomená nota, Carpe Diem, Kitchen Grass, Dany M a Playground. Študenti si prídu na svoje 4. decembra počas programu s názvom Univerzitný vianočný punč. Do ríše rozprávok nás každý utorok a štvrtok zavedie premietanie známych večerníčkových rozprávok. V utorky 4.12., 11.12. a 18.12. a vo štvrtok 6.12. je pripravený vianočný program detí z materských a základných škôl; každú sobotu sa ocitneme v krajine fantázie vďaka detským divadelným predstaveniam.

12.decembra je pripravená aktivizačná kampaň Nitrianskych novín s názvom Slovensko spieva koledy, ktorá má priviesť ľudí na námestie, aby si spolu zaspievali tri koledy. Popri bohatom programe vianočnú atmosféru umocnia voňavé dobroty, darčeky pod stromček a pestrá ponuka drobností s vianočnou tematikou od výmyslu sveta.

Okrem tradičnej rozprávkovej pohody vianočného mestečka spríjemní obdobie adventu v pondelok 17.decembra koncert Čaro Vianoc v Nitre, na ktorom sa predstavia sólisti Opery Slovenského národného divadla v sprievode Orchestra ľudových nástrojov Miroslava Dudíka a Mužskej speváckej skupiny Rodokmeň. Nedeľný strieborný lesk pričarí 9.decembra XV. Jubilejný večer Evy Pavlíkovej v Synagóge. Pre návštevníkov a obyvateľov Nitry sa v sobotu 15.12. uskutoční „večerná prehliadka“ Starého mesta.

Vianočná nálada zavíta aj na Klokočinu – 8.decembra pripravuje program Mesto Nitra prostredníctvom VMČ č.4, cez víkend 14.-16.decembra sa o vianočnú pohodu postará občianske združenie Nitrafiesta. 19.decembra je v Mestskej hale na Klokočine pripravený veľký vianočný koncert obľúbenej skupiny Kollárovci.

Nitriansky hrad otvorí pre návštevníkov adventné mestečko v Gotickej priekope a hradnom areáli v termíne od 14. do 22.decembra. Súčasťou hradného mestečka budú stánky s jedlom, výstava betlehemov a kultúrny program.

Silvester v Nitre nespestria len výbuchy petárd a silvestrovské zábavy, ale tradične v záverečný deň roka môžu všetci prísť zhodiť nazbierané kilečká v tradičnom Zoborskom silvestrovskom behu či vychutnať silvestrovský program na Svätoplukovom námestí. Program Vianočnej Nitry zakončí Tradičný trojkráľový koncert v Katedrále sv. Emeráma na Nitrianskom hrade a Trojkráľový galakoncert La Gioia v sprievode Simple Lounge Quartet 6.januára v Synagóge.

Mikulášsky a adventný program je pripravený aj v jednotlivých mestských častiach v kultúrnych domoch.

Zdroj: Nitra (28.11.2018)
Čaro Vianoc v Nitre
2815_mlt58dip1a.jpg
Zdroj: Nitra (28.11.2018)

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí, Platené parkovanie v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Stravovanie: V objekte

Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi, Seniorov, Hendikepovaných, Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 29.12.2018

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

December 2018

Po Ut St Št Pi So Ne
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

Nie je uvedené.


Kontakt

Vianočné trhy 2018 - Nitra
949 01  Nitra
Kraj: Nitriansky
Okres: Nitra
Región: Ponitrie
 48.312733, 18.086039

949 01  Nitra

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia