SK SK

Pavol Hammel - Prúdy - The Best Of Tour 2018 - Nitra

0 hodnotení
Kultúra
Prúdy štartujú letnú časť THE BEST OF TOUR 2018, Fedora Freša nahradí v kapele basgitarista Anton Jaro!

Pavol Hammel - Prúdy - The Best Of Tour 2018 - Nitra

Prúdy štartujú letnú časť THE BEST OF TOUR 2018, Fedora Freša nahradí v kapele basgitarista Anton Jaro!

Kultová slovenská skupina Prúdy a Pavol Hammel. Dve mená, ktoré sú nezabudnuteľne zapísané do dejín česko-slovenskej rockovej hudby. Zároveň sú to aj mená dvoch tohtoročných oslávencov – Pavol Hammel slávi v decembri tohto roku krásnu 70-tku, skupina Prúdy zasa 50 rokov, rovnako ako ich spoločný legendárny album „Zvonky zvoňte“, ktorý pred päťdesiatimi rokmi nahrali. Vzácne výročia sa hlavní protagonisti rozhodli osláviť veľkolepým THE BEST OF TOUR 2018. Skupina Prúdy už žial na koncertnej šnúre nevystúpi v pôvodnom zložení tak, ako to bolo plánované. Už minulý rok v lete nás opustil Marián Varga a pred niekoľkými basgitarista Fedor Frešo. Spoluhráči venujú s úctou celé turné pamiatke oboch týchto skvelých hudobníkov, ktorí sa nezameniteľnou mierou podieľali na legendárnych albumoch slovenskej hudby.

„Marian Varga a Fedor Frešo boli moji kamaráti, hudobníci, s ktorými sme vlastne začali písať históriu slovenskej, ale aj československej rockovej hudby nahraním albumu „Zvonky zvoňte“. Od jeho nahratia uplynulo 50 rokov a preto je vlastne aj toto turné, kde si na nich spomenieme a pripomenieme si ich zásadný hudobný vklad do tvorby skupiny Prúdy,“ spomína Pavol Hammel.

Na turné sa skupina predstaví v pozmenej zostave – Pavol Hammel – spev, vokály, španielska gitara a ústna harmonika, Fero Griglák, gitary a vokál, Peter Preložník, klávesové nástroje, Igor Teo Skovay, bicie a perkusie. Fedora Freša nahradí v kapele Anton Jaro. Kontrabasista a basgitarista, ktorého prezývajú Toník, hrá v skupine Fermata a hráva so svojim jazzovým triom. Účinkoval v Nemecku v Broadwayských muzikáloch a operetách a mal tu česť letieť s Miles Davisom v jeho lietadle.

„Vyberať nového basáka bolo samozrejme ťažké po psychickej stránke. Našťastie sme ale mali dosť adeptov na pozíciu basgitaristu v skupine Prúdy. Výber som nerobil sám, ale nechal som sa vyjadriť aj ostatných členov kapely, promotéra nadchádzajúceho turné a mojim hlavným kritériom bolo, aby bol vynikajúci hráč, vedel hrať aj na kontrabas, vedel spievať a ideálne by bolo, aby mal niečo spoločné aj s predchádzajúcimi umeleckými etapami Prúdov. A tak voľba padla na Antona „Toníka“ Jara, ktorý toto všetko spl’ňa, nahrával napríklad so mnou album „Stretnutie s tichom“ z roku 1978 a má voľné termíny na všetky koncerty turné,“ konštatuje Pavol Hammel.

Prúdy štartujú turné 27. júla koncertom v Trnave. Na šnúre budú spolu so svojimi fanúšikmi spomínať pri svojich najväčších hitoch. Na koncertoch Prúdy predstavia nedávno vydanú výberovku „The Best Of“, ponúknu prierez celou tvorbou Prúdov ako aj najväčšie hity Pavla Hammela z čias sólovej kariéry. Naživo zaznejú nezabudnuteľné skladby „Zvoňte zvonky“, „Jesenné litánie“, „Čierna ruža“, „Medulienka“ či „Chlapci z mesta“. Protagonisti si pre divákov pripravili viac ako dvojhodinovú show, v ktorej ponúknu to najlepšie, čo sa skladieb a ich prevedenia týka.

„Teším sa na kontakt s publikom, znamená pre mňa veľmi veľa, však preto ešte hrám. Ale aj si beriem od publika to, čo im dávam. A keď funguje spätná väzba, tak je to ideálne. Po týchto nečakaných úmrtiach priateľov-spoluhráčov je to určite posledné turné skupiny Prúdy z jednoduchého dôvodu, že už z legendárnych Prúdov sme zostali len dvaja Fero Griglák a ja,“ uzatvára Pavol Hammel.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Seniorov, Hendikepovaných, Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 5.11.2018
Zdroj: Pavol Hammel

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

November 2018

Po Ut St Št Pi So Ne
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

20 €


Kontakt

Telefón: +421 910 900 899
Pavol Hammel - Prúdy - The Best Of Tour 2018 - Nitra
Klub Nájomná jednotka 210, OC MAX
Chrenovská 30
949 01  Nitra
Kraj: Nitriansky
Okres: Nitra
Región: Ponitrie
 48.317319, 18.10348

Klub Nájomná jednotka 210, OC MAX
Chrenovská 30
949 01  Nitra

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia