SK SK

Ypsalon 2018 / Rodinná nedeľa - Trnava

0 hodnotení
Pre deti Pre rodinu
Po druhý raz je nedeľa festivalu Ypsalon venovaná rodinám a deťom. Tentoraz v programe nájdete dve tvorivé dielne na knižné motívy, predajnú výstavu najkrajších detských kníh a divadelné predstavenie.

Ypsalon 2018 / Rodinná nedeľa - Trnava

Po druhý raz je nedeľa festivalu Ypsalon venovaná rodinám a deťom. Tentoraz v programe nájdete dve tvorivé dielne na knižné motívy, predajnú výstavu najkrajších detských kníh a divadelné predstavenie.

❧ PROGRAM

13:30 – 18:00 PREDAJNÁ VÝSTAVA NAJKRAJŠÍCH DETSKÝCH KNÍH

13:30 CUKROVÉ TOPÁNKY: ČÍTANIE A WORKSHOP ILUSTRÁTORKY ADELY REŽNEJ
Príďte so svojimi najmenšími na autorské čítanie z knižky Cukrové topánky, ktoré rozprávajú príbeh o nezdravej láske k sladkostiam a následkoch pažravosti. Ukazujú, že sladkosti sa dajú jesť aj s mierou a ak sú pripravené zo zdravších a lokálnych ingrediencií, sú o to chutnejšie. Po čítaní bude nasledovať workshop so samotnou autorkou, ilustrátorkou Adelou Režnou, na ktorom sa budú vytvárať koláže a tvoriť farebné ilustrácie na témy knihy. Podujatie vhodné pre deti od 4 rokov.
– vstupné 1 €

15:30 AKO MALIARI VIDIA SVET: WORKSHOP S KNIHOU O SLOVENSKÝCH MALIAROCH
Workshop Ako maliari vidia svet vychádza z rovnomennej knihy autoriek Kataríny Kosanovej a Andrey Gregušovej. Poteší malé aj veľké umelecké duše, ktoré sa zábavným spôsobom naučia chápať základné umelecké pojmy ako línia, ornament či figúra. Spolu s autorkami a knižnými hrdinami Galém a Riou si po čítaní z knižky vyrobia masky na námet Smutného klauna od Cypriána Majerníka. Že Cypriána a jeho Smutného klauna nepoznáte? Nevadí! Presne pre vás je tento workshop určený.
– vstupné 1 €

17:00 DIVADELNÉ CENTRUM MARTIN: A BOLD RABBIT IN AFRICA
Činoherná anglicko-slovenská rozprávka s pesničkami spracúva pokračovanie najslávnejšej detskej knižky Jozefa Cígera Hronského s názvom Smelý Zajko v Afrike. Je príbehom Zajka a jeho ženy na potulkách svetom. Popri Váhu prejdú Slovenskom až do Bratislavy, odtiaľ po Dunaji do Čierneho mora a v bruchu obrovského žraloka sa doplavia do Afriky. Tam prežijú veľa dobrodružstiev – vyliečia kráľa púšte, porazia krokodíla aj tigra a zachránia malého černoška.

Divadelná adaptácia ponúka hravosť, podnecuje detskú fantáziu, vďaka pesničkám a komediálnemu žánru je prijímanie divadelnej inscenácie plynulé a nenásilné. Zároveň, v súlade s Hronského predlohou je divadelná adaptácia apelom na množstvo pozitívnych vlastností – túžba cestovať a spoznávať, chuť učiť sa a zmúdrieť, výrazná je aj propagácia telocviku a pohybu.

Edukatívnosť predstavenia podčiarkuje i netradičné slovensko-anglické naštudovanie, kde základné dejové a obsahové informácie, názvy postáv i časti pesničiek interpretujeme v jednoduchej angličtine zrozumiteľnej i začiatočníkom, zložitejšie anglické väzby interpretujeme dvojjazyčne a najnáročnejšie časti deja ostávajú v pôvodnej Cígerovej slovenčine.

réžia: Róbert Mankovecký
kostýmy: Katarína Hajduková
výprava: Von Dubravay
jazyková úprava: Andrej Agricola
obsadenie: Dominik Zapríhač, Michal Rosík, Michaela Hrbáčková, Miloš Kusenda, Danka Svetlíková, Filip Jekkel
– vstupné 2 €

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi
Aktualizované dňa: 15.11.2018

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

November 2018

Po Ut St Št Pi So Ne
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

1 - 2 €


Kontakt

Ypsalon 2018 / Rodinná nedeľa - Trnava
Malý Berlín
Štefániková 4
917 01  Trnava
Kraj: Trnavský
Okres: Trnava
Región: Trnavsko
 48.378428, 17.58534

Malý Berlín
Štefániková 4
917 01  Trnava

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia