SK SK

Čím rýchlejšie kráčam, tým som menšia - špeciálna vianočná zľava - Bratislava

0 hodnotení
Kultúra
Možno si ma niekto všimne. Nikdy nie je neskoro.

Čím rýchlejšie kráčam, tým som menšia - špeciálna vianočná zľava - Bratislava

Možno si ma niekto všimne. Nikdy nie je neskoro.

Mathea je veľmi zvláštna žena. V mladosti ju trafil blesk. Teraz je však už stará a cíti, že jej ostal len malý kúsok života. Rozhodne sa, že s ním naloží celkom inak, ako so svojím predchádzajúcim životom. To bude jej manžel Epsilon prekvapený, hoci zomrel. A vlastne bude prekvapený asi každý, koho Mathea na svojej ceste stretne.

Úspešný debut mladej nórskej autorky Kjersti A. Skomsvold Čím rýchlejšie kráčam, tým som menšia zatiaľ preložili do mnohých jazykov. V roku 2009 zaň autorke udelili prestížnu Cenu Tarjeiho Vesaasa, ktorou Nórsky zväz spisovateľov každoročne odmeňuje najlepšieho debutanta v oblasti krásnej literatúry.

Mathea a Epsilon sú pozoruhodný manželský pár. Mathea žije s večným, možno aj pravdivým pocitom, že je neviditeľná: neviditeľná pre rodičov a neviditeľná v škole. Epsilon je takisto malý outsider, ušatý chlapec so záujmom o matematiku, neskôr povolaním štatistik.

Spolužiaci sa zoznámia za rovnako zvláštnych okolností, ako sú oni sami. Matheu na školskom dvore trafí blesk rovno do čela a odvtedy je jej život navždy spätý s Epsilonovým.

Nie však navždy a Mathea, ktorá trávi roky v spoločenskej izolácii, upätá na Epsilona, sa musí naučiť existovať bez svojho muža. Žije spomienkami na mladosť a roky manželského spolužitia, ale intuitívne cíti, že to nestačí. Jej nová situácia ju vedie k túžbe dať svojmu životu širší, dosiaľ nepoznaný rozmer a Mathea si spestruje monotónnu každodennosť bizarnými nápadmi. Snaha byť v kontakte so svetom naokolo, stať sa súčasťou celku, k čomu je vždy Epsilon nabádal, ale napokon vždy zlyháva. Je tu ešte ale nová možnosť, zoznámenie sa s ďalším zvláštnym človekom, Age B. Jeho záujem prináša pre Matheu nové nepoznané možnosti, ako opustiť svoju samotu.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Dospelých
Aktualizované dňa: 11.12.2018

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

Január 2019

Po Ut St Št Pi So Ne
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

6 €


Kontakt

Čím rýchlejšie kráčam, tým som menšia - špeciálna vianočná zľava - Bratislava
Divadlo Astorka Korzo´90
Námestie SNP 33
811 01  Bratislava
Kraj: Bratislavský
Okres: Bratislava I
Región: Bratislava
 48.145409, 17.109484

Divadlo Astorka Korzo´90
Námestie SNP 33
811 01  Bratislava

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia