SK SK
0 hodnotení
Kreatívne práce Kultúra Pre deti Pre rodinu
Pešiu zónu bude opäť zdobiť 9-metrový nápis #TRNAVA, pomaľujú ho opäť trnavskí výtvarníci.

Maľovanie #trnava

Pešiu zónu bude opäť zdobiť 9-metrový nápis #TRNAVA, pomaľujú ho opäť trnavskí výtvarníci.

Aj vám prirástol nápis #TRNAVA, ktorý zdobil pešiu zónu počas minulého roka k srdcu? Nebuďte smutní, dobrou správou je, že tento rok bude nápis zdobiť trnavské korzo opäť. Čo je však ešte lepšou správou? Nápis bude niesť nové maľby od staro - nových autorov.
Trnavská pešia zóna bude mať opäť dominantu, ktorá bude určite na väčšine fotografií z Trnavy tak ako to bolo počas minulého roka. Po všetkých našich významných kultúrnych pamiatkach sa stane práve tento nápis povinnou zastávkou na prechádzke Trnavou. 9-metrový nápis #TRNAVA v sobotu 27. apríla 2019 pomaľujú mladí umelci priamo na ulici medzi 10. a 18. hodinou pred Hlavnou 17. Nebude chýbať hudba, pohodlné sedenie a osviežujúce občerstvenie pripravené pre všetkých, ktorí sa prídu pozrieť, ako sa preglejková konštrukcia mení na umelecké dielo.
Každý zo siedmich znakov dostane vlastnú kreatívnu víziu, o ktorú sa postarajú výtvarníci Mgr. art. Naďa Salbotová Fecaninová, Mgr. et Mgr. art Zuzana Branišová, ArtD., pedagógovia Súkromnej základnej umeleckej školy Pablo: Mgr. Tatiana Vrtochová alias Da linka, Mgr. art. Eva Šrubařová a žiaci SZUŠ Pablo

Nápis #TRNAVA je tzv. hashtag, teda kľúčové slovo označené mriežkou, ktoré sa používa predovšetkým na sociálnych sieťach. Uľahčuje vyhľadávanie príspevkov s podobným obsahom, prepája ich a charakterizuje. Hlavnou myšlienkou trnavského hashtagu je vytváranie pocitu spolupatričnosti a príslušnosti k svojmu mestu. Sme rozdielni, ale spája nás mesto, v ktorom žijeme. Tento nápad čerpá inšpiráciu zo zahraničia a snaží sa vizuálne pútavou formou hovoriť o tom, že hrdosť na to, odkiaľ pochádzame, môže byť súčasťou našej identity.
Príďte sa pozrieť, čo týto výtvarníci vytvoria priamo na ulici pred vašimi očami. Po dokončení ostane nápis na svojom mieste až do jesene. V prostredí pešej zóny s mestskou vežou v pozadí bude zaujímavou kulisou na fotografie a selfies okoloidúcich. Ak sa vám výsledok ich práce bude páčiť, spravte si s ním fotku a zdieľajte ju na sociálnych sieťach. A nezabudnite na hashtag #TRNAVA.
Dielo, ktoré umelec namaľuje nebude v ďalšom roku pretreté, na pôvodné písmená sa totiž prilepí nová 2D doska kopírujúca písmeno. Podstatou bude, že tieto diela budú ďalej žiť svojím životom a skrášľovať interiéry kancelárii, bytov, či iných priestorov a samozrejme tešiť svojich nových majiteľov.

Čím je výnimočné toto výtvarné podujatie pre vás?
Odpovedá:
Mgr. Miloš Čápka - výtvarný pedagóg, 22-ročná pedagogická prax v odbore, absolvent Pedagogickej fakulty UK v Trnave (Slovenský jazyk - Výtvarná výchova), autorská výtvarná tvorba - maľba
Stretnutie blízkych energií v centrálnom priestore mesta, tie vytvárajú pozitívne energetické pole i komunitu so zmyslom pre motiváciu, tak prepotrebnú pre život v tomto meste.
Ide o jedinečnosť výtvarneho projektu, aktuálne predstavenie výtvarníkov trnavského regiónu pri tvorbe letného hashtagu, smerovanie k tradícii..
Námetové východiská pri maľbe písmen autori čerpajú z autentickej tvorby a po formálnej i obsahovej stránke rezonujú s výtvarným programom autora. ( Je to podmienka živosti a životnosti tohto projektu i jeho účinnosti v mnohých paralelných rovinách). Hashtag tak prekonáva prvoplánovosť atrakcie a naberá atribúty happeningu či performance, stáva sa tak živým umeleckým dielom.
Pozoruhodnosť, neprehliadnuteľnosť, v zastúpení autorov vo vzťahu so SZUŠ PABLO, prirodzené vyplynutie, stretnutie v centrálnom priestore pešej zóny, kde škola sídli. V strategickom priestore bankového a obchodného sektoru vysiela svoj étos.
Zmysluplnosť školy a energie výtvarných pedagógov premietnutá vo frekvencii, mladých výtvarníkov vychovaných školou..

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí, Platené parkovanie v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi, Seniorov, Hendikepovaných, Cyklistov, Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 1.4.2019

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

Apríl 2019

Po Ut St Št Pi So Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

Nie je uvedené.


Kontakt

Maľovanie #trnava
Pešia zóna
Hlavná ulica 17
917 01  Trnava
Kraj: Trnavský
Okres: Trnava
Región: Trnavsko
 48.376101, 17.586223

Pešia zóna
Hlavná ulica 17
917 01  Trnava

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia