SK SK

Spoznaj mikroregión na kolesách - Zeleneč

7 hodnotení
Poznáte obce v okolí Trnavy? Už 17. augusta, si pre Vás Mikroregión 11 PLUS a Obec Zeleneč pripravili zážitkové cyklopodujatie "Spoznaj mikroregión na kolesách".

Spoznaj mikroregión na kolesách

Poznáte obce v okolí Trnavy? Už 17. augusta, si pre Vás Mikroregión 11 PLUS a Obec Zeleneč pripravili zážitkové cyklopodujatie "Spoznaj mikroregión na kolesách".

V okolí Trnavy je množstvo obcí, ktoré majú čo ponúknuť, v sobotu ráno o 9:00 sa všetci stretneme pred obecným úradom v Zelenči. Povieme si zopár organizačných pokynov, zaregistrujete sa a môžme vyraziť. Predregistrovať sa môžte po kliknutí na QR kód na letáčiku podujatia. Predbežný záujem nám pomôže lepšie sa pripraviť na túto udalosť, aby nič nechýbalo a bolo všetkého dostatok. Predregistrácia je nezáväzná. Partner Mikroregión 11 PLUS si pripravil zážitkovú trasu so 6 zaujímavými zastávkami. Na každej zastávke bude pripravené občerstvenie pre doplnenie síl, za čo ďakujeme zúčastneným obciam. Celé podujatie je zadarmo, z tvojej strany postačí ak oprášiš bycikel, nezabudni dofúkať gumy a tešíme sa na tvoju účasť,  zavolaj aj kamarátov alebo si pribaľ celú svoju rodinu. Trasa je rozdelená na malý 37km a veľký 48km okruh, čiže všetky vekové kategórie sú vítane. Jazdiť sa bude aj po nespevnených cestách, preto odporúčame bicykle tipu mountain bike alebo cross country.

9691_nhbn57t9ds.jpg
Po 10:00 sa vyberieme k našej prvej zastávke, ktorá prechádza obcou Križovany nad Dudváhom.Vedeli ste, že Rotunda ktorá sa tu nachádza bola postavená v 13.tom storočí? Kúsok za našou prvou zastávkou je obec Vlčkovce, jej obyvatelia pred pár rokmi zrekonštruovali zabudnutý domček a vytvorili z neho atrakciu Vidiecky dom. Dozviete sa ako žili naši prarodičia začiatkom 20.teho storočia. Nahliadneme do ich každodenného života a obzrieme si aké to bolo pred 100 rokmi. Po asi 4,5 kilometri nás privítajú hody v obci Majcichov. Tešíme sa na "hodové" a zastávku nášho pelotónu pri pamätnej izbe Jána Palárika, ktorú vytvorili obyvatelia Majcichova v 70. rokoch minulého storočia. Ak poznáte skladbu skupiny Slniečko "Keď som išól z hodov tak som sa rozhodol" a my sme sa rozhodli, že našou ďalšou destináciou bude zrekonštruovaná kultúrna zóna pri kostole vo Voderadoch. Opäť naberieme sily občerstvíme sa a vyrážame na kúpalisko nachádzajúce sa v obci Cífer, presnejšie v jej miestnej časti Pác. Po niekoľkohodinovom cyklomaratóne dobre padne osvieženie v podobe kúpania. Po kúpaní nám určite vyhladne a vysmädne. Malé občerstvenie pred 10 kilometrovou cestou pred obecný úrad v Zelenči iste padne vhod. 
9691_7793bkwhfq.jpg
Náš cyklomaratón sa blíži do cieľa, ale deň ešte nekončí. Po úspešnom absolvovaní, všetkých pozývame do reštaurácie Pizza Roman, ktorá je spojená s Mini ZOO, vedeli ste že tu môžte vidieť, vtákov Emu a dokonca aj Ťavy? Možno stretneme aj Romana, muža s veľkým srdcom, ktorý už niekoľko rokov buduje tento areál. Nakoniec už len dodám, počasie sme objednávali slnečné do 30 stupňov. Tešíme sa na každého kto s nami v sobotu 17.08. pôjde spoznávať obce Mikroregiónu 11 PLUS.

Technické informácie:

- deti do 15 rokov v sprievode dospelej osoby

- dodržiavať pravidlá cestnej premávky

- odporúčame cyklistickú prilbu, pokrývku hlavy a opaľovací krém

- prineste si dobrú náladu a energiu do pedálov 

- po kliknutí na odkaz sa otvorí mapa malého okruhu 

- po kliknutí na odkaz sa otvorí mapa veľkého okruhu

9691_vc69ekd8a9.jpg
Trasa malého okruhu vedie cez všetky body na trase. Nemusíte sa báť, že prídete o čo i len jedno zaujímavé miesto. Tento okruh je starostlivo naplánovaný, aby ho zvládli deti, či seniori. Dostatočné množstvo zastávok a plánovaný čas na oddych, príjemne unavia a dajú pocit užitočne stráveného dňa, plného zážitkov a prospešného pre zdravie.
9691_ep7t7h871a.jpg
Ak je tvojou záľubou cyklistika a "dať si do tela" nie je problém,  veľký okruh je to pravé. Pridali sme tri obce, cez ktoré okruh prechádza. Prejazd cez obce, Modranka, Abrahám a Pavlice doplnia 6 zastávok ktoré sú rovnaké pre obe trasy. Nakoniec sa všetci stretneme na kúpalisku v Páci, odkiaľ budeme pokračovať do cieľa v Zelenči.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi, Seniorov, Cyklistov, Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 17.8.2019
Zdroj: GoSlovakia

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

August 2019

Po Ut St Št Pi So Ne
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

Bezplatné vstupné


Kontakt

Telefón: +421 903 567 789
Spoznaj mikroregión na kolesách
Obecný úrad Zeleneč
Zeleneč
Kraj: Trnavský
Okres: Trnava
Región: Trnavsko, MAS 11 PLUS, Mikroregión 11 PLUS
 48.330418, 17.596669

Obecný úrad Zeleneč
Zeleneč

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia