SK SK

JARNÝ ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S CITRÓNOVÝM DRESINGOM

Catrin Neumayer

Catrin Neumayer

0 hodnotení
2 porcie Čas prípravy: 35 minút Čas varenia: 15 minút

Čo potrebujete:

  • 450 g zemiakov
  • 400 g fazule obyčajnej
  • 6 reďkoviek
  • 2 hrste valeriánky poľnej

Na dresing:

  • 1 veľký bio citrón
  • 1 ČL medu
  • 1 – 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 40 ml citrónového oleja
  • 2 ČL nasekaných bylín, napr. kôpor, petržlen, tymian
  • soľ a korenie

Ako na to:

Zemiaky umyte a celé ich uvarte v hrnci v dostatočnom množstve jemne osolenej vody do mäkka. Fazule umyte, očistite a uvarte v druhom hrnci s vodou. Umyte, vyčistite a nakrájajte reďkovky. Umyte a očistite valeriánku poľnú. Nechajte varené zemiaky mierne vychladnúť, potom ošúpte a nakrájajte na kocky. Všetko jemne zmiešajte a zalejte dresingom.

Dresing:

Vytlačte citrón. Umyte bylinky, odstráňte stopky a nakrájajte najemno. Zmiešajte všetky zložky a pri miešaní pridajte citrónový olej. Ochuťte soľou a korením.

TIP:

Do dresingu môžete pridať 1 ČL dijonskej horčice, dresing tak získa ráz.

zdieľaj na
Spracoval: Catrin Neumayer
Aktualizované dňa: 8.6.2020


Mohlo by ťa zaujať