KOLÁČ ZO ZAKYSANÉHO MLIEKA

0 hodnotení
2 porcie Čas prípravy: 35 minút Čas varenia: 50 minút

Čo potrebujete:

Cesto:

  • 150 g studeného čajového masla
  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajíčka (veľkosť M)
  • trocha múky na vaľkanie

Plnka:

  • 3 vajíčka
  • 60 g čajového masla izbovej teploty
  • 200 g práškového cukru
  • 250 ml zakysaného mlieka
  • 3 kopcovité PL múky
  • semienka z 1 struku vanilky
  • kôra 1 bio citrónu
  • trošku múčkového cukru na zdobenie

Ako na to:

Cesto: Nakrájajte studené maslo na menšie kocky. Ihneď zmiešajte s múkou a vajíčkami na krehké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky aspoň na jednu hodinu vychladnúť. Po vybratí cesta z fólie položte cesto na múkou poprášenú dosku a vyvaľkajte. Vložte do kruhovej formy tak, aby cesto trošku prečnievalo nad okraje. Tento presah potom zrežte zarovno s okrajom formy. Formu s cestom vráťte do chladničky na ďalšiu hodinu. Teplovzdušnú rúru predhrejte pri programe horúci vzduch na 175 °C.

Plnka: Vajíčka s práškovým cukrom vyšľahajte, až kým nedostanete jemnú, bledú konzistenciu. Rozpusťte maslo na malom ohni a nechajte mierne vychladnúť. Zmiešajte zakysané mlieko, rozpustené maslo, múku, vanilkové semienka a citrónovú kôru. Nalejte náplň do formy s cestom, ktorú ste vybrali z chladničky. Koláč pečte v predhriatej rúre pri teplote 175 °C v horúcom vzduchu po dobu 50 minút.

Aktualizované dňa: 6.6.2019
Catrin Neumayer

Catrin Neumayer

Zobraziť viac

KOLÁČ ZO ZAKYSANÉHO MLIEKA

2 porcie Čas prípravy: 35 minút Čas varenia: 50 minút

Čo potrebujete:

Cesto:

  • 150 g studeného čajového masla
  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajíčka (veľkosť M)
  • trocha múky na vaľkanie

Plnka:

  • 3 vajíčka
  • 60 g čajového masla izbovej teploty
  • 200 g práškového cukru
  • 250 ml zakysaného mlieka
  • 3 kopcovité PL múky
  • semienka z 1 struku vanilky
  • kôra 1 bio citrónu
  • trošku múčkového cukru na zdobenie

Ako na to:

Cesto: Nakrájajte studené maslo na menšie kocky. Ihneď zmiešajte s múkou a vajíčkami na krehké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky aspoň na jednu hodinu vychladnúť. Po vybratí cesta z fólie položte cesto na múkou poprášenú dosku a vyvaľkajte. Vložte do kruhovej formy tak, aby cesto trošku prečnievalo nad okraje. Tento presah potom zrežte zarovno s okrajom formy. Formu s cestom vráťte do chladničky na ďalšiu hodinu. Teplovzdušnú rúru predhrejte pri programe horúci vzduch na 175 °C.

Plnka: Vajíčka s práškovým cukrom vyšľahajte, až kým nedostanete jemnú, bledú konzistenciu. Rozpusťte maslo na malom ohni a nechajte mierne vychladnúť. Zmiešajte zakysané mlieko, rozpustené maslo, múku, vanilkové semienka a citrónovú kôru. Nalejte náplň do formy s cestom, ktorú ste vybrali z chladničky. Koláč pečte v predhriatej rúre pri teplote 175 °C v horúcom vzduchu po dobu 50 minút.

zdieľaj na
Spracoval: Catrin Neumayer
Aktualizované dňa: 6.6.2019


Mohlo by ťa zaujať