Čo potrebujete:
Cesto:
Plnka:
Ako na to:
Cesto: Nakrájajte studené maslo na menšie kocky. Ihneď zmiešajte s múkou a vajíčkami na krehké cesto. Zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky aspoň na jednu hodinu vychladnúť. Po vybratí cesta z fólie položte cesto na múkou poprášenú dosku a vyvaľkajte. Vložte do kruhovej formy tak, aby cesto trošku prečnievalo nad okraje. Tento presah potom zrežte zarovno s okrajom formy. Formu s cestom vráťte do chladničky na ďalšiu hodinu. Teplovzdušnú rúru predhrejte pri programe horúci vzduch na 175 °C.
Plnka: Vajíčka s práškovým cukrom vyšľahajte, až kým nedostanete jemnú, bledú konzistenciu. Rozpusťte maslo na malom ohni a nechajte mierne vychladnúť. Zmiešajte zakysané mlieko, rozpustené maslo, múku, vanilkové semienka a citrónovú kôru. Nalejte náplň do formy s cestom, ktorú ste vybrali z chladničky. Koláč pečte v predhriatej rúre pri teplote 175 °C v horúcom vzduchu po dobu 50 minút.