SK SK

V x-bionic sphere sa nudiť nebudete!

Mikuláš Elek

Mikuláš Elek

0 hodnotení
Užite si voľné chvíle pri športe a relaxe v najväčšom multifunkčnom rezorte, v x-bionic sphere v Šamoríne. Každý si tu nájde obľúbený šport alebo zábavu.

Súčasťou rezortu x-bionic® je hotel s 282 izbami, ktorý spĺňa požiadavky najnáročnejších klientov, športových tímov a rodín s deťmi. Zacvičiť si môžete v trojposchodovej posilňovni x-bionic® power sphere s najmodernejším vybavením aj pre profesionálnych športovcov. Plavci zas môžu využiť vonkajšie a vnútorné bazény spolu s toboganmi, vodnými masážnymi dýzami a s „divokou riekou“. Pre milovníkov behu je pripravený profesionálny atletický ovál, spĺňajúci medzinárodné kritériá. Ak uprednostňujete skupinové športy, máte tu k dispozícii futbalové, basketbalové alebo beach-volejbalové ihrisko. Zacvičiť si zas môžete si v jedinečnej x-bionic gymnastic sphere, kde trénujú aj mladé gymnastické talenty. Po náročnom športovom dni vás čaká zaslúžený oddych a relax v x-bionic® wellness sphere so siedmimi druhmi sáun s vonkajším ochladzovacím bazénom. Skutočné uvoľnenie zažijete v príjemnej atmosfére tepidária, troch víriviek či Kneippovho kúpeľa. Rezort ponúka aj výnimočné gurmánske zážitky v reštauráciách Apani alebo Golden Garden, kde sa stali tradíciou tematické gastronomické zážitky pod vedením svetoznámych a oceňovaných kuchárov. Zabaviť sa môžete aj v Legend´s bare pri bowlingu alebo biliarde, prípadne pri zaujímavom filme v jedinečnom a inšpiratívnom Tuli Cinema s originálnym dizajnom. Pre deti aj dospelých od 0 do 99 rokov je určený Adventure Land – multifunkčno-edukatívne ihrisko. Nájdete tu detský amfiteáter, množstvo preliezačiek, hojdačiek, prekážok, ale aj stanovíšť určených na rozvoj detskej motoriky, vynaliezavosti a obratnosti. Každý víkend je pre deti pripravený špeciálny a tematický animovaný program.

x-bionic aquatic sphere

X-bionic aquatic sphere je ideálnym miestom pre jednotlivcov, zaľúbené páry, rodiny s deťmi, aktívnych ľudí, ale aj profesionálnych športovcov. Je to miesto pre maximálny športový výkon i vytúžený relax. Využiť môžete 50 m vonkajší olympijský bazén, 25 m vnútorný bazén, prieplavový rekreačný bazén s rozmanitými vodnými atrakciami ako gejzíry, masážne dýzy či „divokú vodu“, vonkajší a vnútorný baby bazén. O zábavu sa postarajú 2 celoročné interiérové tobogany, 2 exteriérové tobogany a 2 vodné exteriérové šmykľavky, na ktorých sa môžete vyblázniť do sýtosti.

x-bionic wellness sphere

Nechajte sa rozmaznávať a načerpajte novú energiu v priestoroch nášho moderného wellness. X-bionic wellness sphere je dokonalým miesto pre oddych a relaxáciu. Okrem sáun, bazénov, tepidária, víriviek a Kneippovho kúpeľa vás milo prekvapí aj soľná jaskyňa alebo turecké kúpele s hammam procedúrami. O váš absolútny komfort sa postarajú certifikovaní SPA terapeuti. Je to miesto, kde si užijete pokoj a pocit dokonalého uvoľnenia.

x-bionic power sphere

Môže sa pýšiť Gym-om s rozlohou až 1 000 m2 celkovo na troch poschodiach. Jeho súčasťou je kvalitné vybavenie od značiek Technogym a Cybex. Ako prví na Slovensku sme u nás mali aj kardiostroj pre profesionálnych atlétov Skillmill. Je tu dostatok vybavenia na funkčný tréning, nájdete tu kardiozónu, strečingovú zónu a špeciálne vyhradený priestor na vzpieranie s náradím a povrchmi značky Eleiko. K dispozícii máte aj vonkajší profesionálny atletický ovál postavený v IAAF štandardoch s 8 bežeckými dráhami alebo malý tréningový ovál so 4 dráhami – oba s vysokokvalitným povrchom, ktorý znižuje záťaž na kĺby a eliminuje zranenia.

x-bionic hotel

Ponúka prvotriedne ubytovanie v 282 izbách, ktoré sú súčasťou x-bionic private sphere a 12 luxusných apartmánov v rámci x-bionic strato sphere. Strešné apartmány predstavujú najvyššiu kvalitu ubytovania a služieb v našom rezorte. Ubytovať sa môžete v izbách v niekoľkých kategóriách. Všetky sú priestranné, vkusne zariadené a vybavené najnovšou informačnou televíznou technológiou. Každá izba je vybavená klimatizáciou a má k dispozícii bezplatné pripojenie na wi-fi. Parkovanie je pre všetkých hotelových hostí bez poplatku.

4 reštaurácie

V rezorte x-bionic sphere nájdete 4 reštaurácie s rôznym konceptom. Reštaurácia Olym-Pick ponúka okrem raňajok počas dňa široký výber jedál a nápojov. Naši hostia tu nájdu aj cestoviny vlastnej výroby, domácu pizzu, ázijské špeciality a medzinárodnú kuchyňu. Pre vyznávačov zdravého životného štýlu tu máme fitnes kútik s každodennou ponukou zdravých a vyvážených jedál prispôsobených požiadavkám rôznych diét alebo výber čerstvých šalátov. Reštaurácia Apani ponúka zdravé japonské a ázijské špeciality pripravené jedným z najväčších odborníkov na japonskú kuchyňu Alexandrom Illešom. Príjemne vás prekvapí aj atmosféra jazdeckej reštaurácie Farrier´s Steak House, ktorá sa okrem štýlového rustikálneho interiéru môže pýšiť originálnou toskánskou pecou alebo barovými stoličkami v tvare konských sediel. Milovníkov červeného mäsa určite príjemne prekvapí aj bohatá ponuka dokonalo pripravených steakov z toho najkvalitnejšieho mäsa. Golden Garden je orientovaná na haute cuisine, kde sa pravidelne organizujú špeciálne prezentácie významných šéfkuchárov z celého sveta, spojené s ochutnávkami vybraného menu.

2 bary

Okrem reštaurácií sa v rezorte nachádzajú 2 bary. X-bar počas dňa ponúka čerstvé koláče, dezerty, chutné sendviče, domáce limonády, či vynikajúcu kávu. Tento bar slúži aj ako čitáreň s bohatou ponukou kníh. V Legends‘bare nájdete množstvo alko alebo nealko drinkov, môžete si tu zahrať biliard alebo bowling, nájdete tu aj cigar room a cez víkendy vám večery spríjemní živá hudba.

Kino Tuli Cinema

V rezorte sa nachádza štýlové kino, v ktorom si môžete vychutnať svoj obľúbený filmový žáner z pohodlného tuli vaku. Aktuálny program nájdete na www.tulicinema.com

Ďalšie aktivity v rezorte a okolí

V rezorte je možné využiť služby jazdeckej školy Napoli alebo požičovňu bicyklov a kolobežiek. Keďže x-bionic sphere leží priamo na medzinárodnej cyklistickej trase Viedeň-Bratislava-Budapešť, nemusíte svoju cyklotúru limitovať iba na dunajskú hrádzu. Voľný čas môžete stráviť aj prechádzkami, behom v okolitej prírode alebo na atletickom štadióne. V okolí vonkajšieho bazénu si môžete prenajať jedno z našich štyroch beach-volejbalových ihrísk. V areáli rezortu nájdete aj vonkajšie multifunkčné ihrisko, gymnastickú halu alebo miestnosť, kde sa pravidelne organizujú skupinové cvičenia. V rámci nášho wellness si môžete vybrať z veľkého množstva masáží a beauty procedúr alebo sa nechať skrášliť v beauty salóne. Neďaleko x-bionic sphere sa nachádza Hotel Kormorán, ktorý ponúka veľa ďalších možností: pétanque, tenis, bedminton, plavby loďou, vodné športy – wakeboard, vodné skútre, kajaky, kanoe, požičanie člnkov, vodné bicykle, dračie lode, paintball, streľba z kuše, vznášadlo, zorbing, aquazorbing, bubble futbal a podobne. 7 km od rezortu sa nachádza 18-jamkové golfové ihrisko Welten Báč alebo 21 km vzdialený motoristický areál Slovakia ring, kde si máte možnosť vyskúšať šoférske zručnosti v Škole šmyku alebo sa naučiť zvládať nepredvídateľné situácie na cestách na kurze bezpečnej jazdy. Ideálna poloha rezortu garantuje rýchlu dostupnosť z B ratislavy (30 minút), Viedne (60 minút) aj Budapešti (120 minút) a prostredníctvom ich medzinárodných letísk i z ďalších európskych metropol či z celého sveta.

zdieľaj na
Spracoval: Mikuláš Elek
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Foto: archív x-bionic sphere


Mohlo by ťa zaujať