SK SK

Kam na víkend 17-18 august 2019

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Máte nejaké heslo, alebo "bojový " pokrik, keď sa odchádza v piatok z práce? To moje znie "víkend môže začať"! Ale čo by to bol za víkend ak by sme ho znudený strávili doma. Pozrime sa čo sme vybrali na tento víkend z našej preplnennej špajze podujatí na www.goslovakia.sk. Máme hodovú sezónu, takže hody nesmú chýbať, pozrieme sa ako žijú rozprávkový MIMONI v X-Bionic Sphere v Šamoríne, prevezieme sa po obciach okolo Trnavy, ochutnáme extrémne jedlá ako cvrčky, húsenice a ďalšiu háveď, zahrá nám aj DJ EKG.

Pred 50. rokmi sa začala písať festivalová história. Na poli farmára Maxa Yasgura neďaleko mestečka White Lake sa od piatku 15. augusta do pondelka 18. augusta 1969 uskutočnila akcia, ktorej atmosféru sa už nepodarilo zopakovať. Mier, láska a porozumenie boli hlavnou ideou „detí kvetov“ hippies. Na festivale počas štyroch dní vystúpilo spolu štyridsať spevákov a skupín. Doteraz nevidené zábery z WOODSTOCKU si určite pozriete v krásnom prostredí Nádvoria v Trnave. Od 21:00 si príďte pozrieť hudobný dokument, ktorý definoval generáciu

123_rindbn975x.jpg
Pamätáte si na hodové zábavy spred 10-20 rokov? Ľudovky, Macarena a občas nejaká letná vypaľovačka, ktorú zahral miestny DJ. Dnes "hodová kultúra" je o stupeň vyššie a je to cítiť aj na hodch v Trebaticiach. Za piatkový LINEUP by sa nemusel hanbiť ani väčší festival. Čo poviete na Horkýže Slíže, Desmod, Iné Kafe, či starú dobrú Slobodnú Európu? Prestne títo vystúpia už v piatok. V sobotu King Shaolin a Marián Grexa sa postarajú o kvalitku na hodovom stagi. Ešte raz, hody TREBATICE, od piatka do soboty :-) 
123_20n9w4fnno.jpg

V okolí Trnavy je množstvo obcí, ktoré majú čo ponúknuť, v sobotu ráno o 9:00 sa všetci stretneme pred obecným úradom v Zelenči. Zaregistrujeme sa o 10:00 a vyrážame na spoznávačku na bicykloch. Mikroregión 11 PLUS si pripravil zážitkovú trasu so 6 zaujímavými zastávkami. Na každej zastávke bude pripravené občerstvenie pre doplnenie síl, o ktoré sa postarajú partnerské obce. Celé podujatie je zadarmo, z tvojej strany postačí ak oprášiš bycikel, nezabudni dofúkať gumy. Tešíme sa na tvoju účasť, zavolaj aj kamarátov alebo si pribaľ celú svoju rodinu. Trasa je rozdelená na malý 37km a veľký 48km okruh, čiže všetky vekové kategórie sú vítane. Jazdiť sa bude aj po nespevnených cestách, preto sa odporúčajú bicykle tipu mountain bike alebo cross country. Pribaľte si aj plavky, jedna zo zastávok je kúpalisko Pác, "pelotón" neobíde ani hody v Majcichove kde bude nachystané hodové.

123_9au5ntr2v5.jpg
Vieš aké je jedlo 21. storočia? Je to hmyz. Mnoho vedcov sa vyjadrilo, že ak nechceme žiť na "planetárny úver" musíme zmeniť aj náš jedálniček. Tento rok sme všetky zdroje planéty určené na tento rok spotrebovali 02.08. a tento dátum prichádza každý rok skôr. Preto poď vyskúšať ako chutí udržateľná strava zložená z kobyliek, cvrčkov, či múčnych červov. Príď v sobotu  17.08. do Amfiteátra v Rači na EXTREME FOOD FEST. Vychutnaj si tie najexotickejšie jedlá, čakajú ťa prednášky, či súťaž v pití čili piva. 
123_h4gwygfe24.jpg

Patrí medzi stálice slovenskej klubovej scény. Má viac ako 78tisíc sledovateľov na facebooku, je to legenda párty, festivalov a dobrej, čo dobrej, skvelej hudby. Je to DJ EKG. Už túto sobotu V Bratislave na WAKELAKE od 18:00 rozbalí svoje sluchátka a hudobný talent. Nefalšovaný 12 hodinový set bude znieť  až do 6:00 hodiny rána. Ako napísal na svojom FB profile: " počas jednej párty slnko odprevadíme a zároveň privítame"

123_1oi6036nhk.jpg

Nedeľa bude patriť tým najmenším. Detičky sa určite pobavia v X - Bionic Sphere len kúsok od Bratislavy. Tento úžasný voľnočasový areál privíta v nedeľu 18.08. vzácnu návštevu. Nikto nevie odkiaľ prišli, ale každý o nich vie, že sú malý národ, ktorý žije s jediným cieľom. Nájsť si pána a slúžiť mu. Tentokrát ho budú hľadať v AdventureLand v X-Xbionic Sphere.  Príďte si s nimi zaspievať a zabaviť sa. Nevieme ako prídu ale vraj čas majú nahlásený na 15:30.

123_8x58ly4agq.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 31.10.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať