SK SK

Kam na víkend 24-25 august 2019

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Letná sezóna sa nám pomaly ale isto blíži ku koncu. Čas festivalov a vylihovania pri vode bude o pár týždňou minulosťou. Tak poďme užiť posledné dni slnka, vody, hudby a dobrého jedla. Aj tento týždeň je tu výber toho najlepšieho, čo nám prinesie najbližší víkend. Navštívime Tatry, ochutnáme dobré jedlo a leto nám vyvrcholí na open air festivale.

Vraví sa, že kto ho raz zažil celý rok čaká na pokračovanie. Pred koncom letných prázdnin prichádza festival Uprising. Headlinerkou festivalu bude MS. Laurin Hill, k nej sa pripojí rodáčka z Jamajského Kingstonu Alicai Harley. Vystúpia aj slovenské stálice ako Medial Banana, Rida Radar, Polemic, Strapo a Nerieš. 23-24 august na Zlatých pieskoch v Bratislave festival UPRISING, zakončí tohtoročné prádniny vo veľkom štýle.

124_5rx37afxjo.jpg
Ak by si sa v piatok večer radšej išiel dobre najesť a napiť, určite sa stav v Trnavskej promenáde pod hradbami. Slávnosti piva a jedla 2019 opäť prinesú TOP gastronomické špeciality a veľký výber pív z domácich aj zahraničných pivovarov. Event nebude len o pive a jedle, sprievodný program pre deti a večer pre dospelých sa začína v piatok 23.08. od 15tej do polnoci a v sobotu 24.08. sa štartuje už od 10:00 a potrvá opäť do polnoci. 
Už ste niekto videli predávať pri ceste burčiak? Ja ešte nie ale od tohto víkendu to asi začne. Vinárske podujatia sa nám tu opäť rozbiehajú a jedno dávam do pozornosti. V sobotu v "Linči", pardon v Zelenči (obec kúsok od Trnavy) nám miestni vinári pripravia ochutnávku zo svojej produkcie. Na Linčánskom vinohradníckom festivale, víno začne tiecť o 14:00 a sudy sa zatvoria až neskoro v noci, keďže program pokračuje až do nočných hodín. Ak prídete s deťmi nezabudnite navštíviť Mini ZOO, ktorá je súčasťou reštaurácie Pizza Roman
124_e4r5acdlx8.jpg

Čo takto jeden z posledných víkendov prežiť v našich veľhorách? Vysoké Tatry, konkrétne na Štrbskom plese sa v  sobotu 23.08., koná festival a nie len tak obyčajný. Vrcholom programu bude o 17:00 premiéra unikátneho koncertného projektu „FOLKLÓR VO FRAKU“, v rámci ktorého sa predstavia poprední slovenskí operní, folklórni, ale aj pop-rockoví speváci, spolu s legendárnym speváckym zborom Lúčnica, najznámejšie slovenské ľudové piesne v nových nádherných aranžmánoch. Svoje obľúbené piesne zaspievajú Katarína Knechtová, Adriana Kučerová, Miroslav Dvorský, Filip Túma a Štefan Štec. O hudobný sprievod sa postará symfonický orchester Slovenského rozhlasu. 

124_24erph4gvs.jpg
Ako sa tak budete vracať z Tatier, alebo len budete chcieť niekam "vypadnúť" po nedeľnom obede s deťmi. Zastavte sa v kukuričnom bludisku. Od 15:00 do 19:00 si pripravili "Rozprávkové blúdenie" a zavolali aj množstvo bytostí zo sveta rozprávok. Deti budú hľadať napríklad Elsu a Annu, vodníka a mnoho ďalších. Nedeľa od 15:00 do 19:00, bludisko si však pripravilo aj akciu pre dospelých a to na 13.09., viac dáme vedieť v správny čas... 
124_by5wk6cwgm.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 31.10.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať