SK SK

Kam na víkend 8.-9 september 2019 Jarmočný špeciál

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

1 hodnotenie
To že sa leto skončilo sme pocítili tento týždeň na počasí asi všetci. Skok o desať stupňov bol citeľný. Čas kúpania a tropických dní je už preč. Nevadí, stačí sa lepšie obliecť a vyraziť na jarmoky, vinobrania, dokonca máme aj nejaký ten foodfest, či klubovku kde zahrá 7. najlepší DJ sveta. Pripravili sme ponuku zážitkov a zábavy na najbližší víkend. Tak poďme na to...
Kolotoč jarmokov tradične rozbieha "Tradičný Trnavský jarmok". Táto akcia pritiahne vždy desaťtisíce ľudí zo širokého okolia. Je pripravených množstvo sprievodných podujatí pre všetky vekové kategórie. Už v minulosti bol dôležitý pre udržanie obchodu a výmenu tovarov. Dnes, tu môžme nájsť množstvo domácich výrobcov, remeselníkov, nazrieť do histórie a ochutnať chuť tohtoročnej úrody hrozna v podobe burčiaku a zajesť cigánskou, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou. Dávame do pozornosti zopár podujatí, ktoré sa oplatí navštíviť. 
126_fqwpuzmwfl.jpg
126_tprt8pnrux.jpg

Najväčšia udalosť  v Trnave je po roku späť! K Tradičnému trnavskému jarmoku každoročne patria: cigánske pečienky, lokše, štrúdle a mnoho iného. To všetko sme si pre vás pripravili a bude toho omnoho viac! Tešiť sa môžete na hudobný program, špeciality z grilu, súťaž o záhradný gril, či súťaž v pití piva!

126_al0170mc15.jpg

Nadšenci z trnavskej kompánie prezentujú pod hradbami v rámci unikátneho podujatia rytierske, či lukostrelecké súboje a približujú návštevníkom život v osadách spred niekoľkých storočí.

Už na 9. ročník tohto veľmi príjemného podujatia sa môžete tešiť pod trnavskými hradbami počas Tradičného trnavského jarmoku. Tento rok sa podujatie rozrastie a vy sa môžete tešiť na viac dobových táborov, viac stanov s programom, ako i dobové gastro a originálne kameninové poháre, vytvorené špeciálne pre túto jedinečnú udalosť.

Nepremeškajte možnosť zažiť pravú nefalšovanú atmosféru stredovekého života. Za starobylými hradbami mesta, v sade Antona Bernoláka, sa totiž každý rok utáboria šermiari a rytieri so svojimi družinami, aby vám priblížili chuť a vôňu stredoveku prostredníctvom dobovej kuchyne, šermiarskych vystúpení, ukážkami lukostreľby, či jazdou na koni.

126_nnm7d0pzmw.jpg

Tradičné podujatie Mesta Trnava “Rozlúčka s letom” tento rok pridáva ku klasickému večernému podujatiu aj samostatné poobedné podujatie, určené pre rodiny a našich najmenších. Návštevníci sa môžu tešiť na koncert Mira Jaroša s kapelou v prostredí krásneho trnavského amfiteátra. 

126_nbo4e9s3ue.jpg

Najznámejšie skladby americkej kapely z Arkansasu budeme mať možnosť počuť na Slovensku naživo exkluzívne prvý krát a to v plnohodnotnom, takmer 2 hodiny trvajúcom programe! Samozrejme, že v tento deň nezahrajú Evanescence v Trnave sami, ale so špeciálnym hosťom alebo dvoma hosťami. Každopádne, na udalosť roka sa treba náležite pripraviť a najmä si zapamätať dátum 7.septembra! Jedna z posledných letných sobôt bude na Slovensku v znamení svetovej rockstar!

126_ovpbj4fhtt.jpg

Budete mať jedinečnú možnosť ochutnať prvý burčiak, nové vína z ročníka 2018 a samozrejme sezónne špeciality našich kuchárov, ktoré k tomuto ročnému obdobiu nezameniteľne patria.

Popri degustácii vín budete môcť nahliadnuť do pivníc a archívov, kde odpočívajú vína Mrva & Stanko a od 17:00 sa započúvať do slovenskej ľudovej hudby v podaní skupiny Trnafská Cimbalofka.

Stredné Slovensko nezostane bez povšimnutia. V meste pod Urpínom sa bude konať 362. jarmok. Ponúkne všetko, čo správny jarmok má ponúknuť. Festival remesiel, dobré jedlo, víno a pivo. Sprievodné podujatia. sa postarajú o zábavu pre všetky vekové kategórie. Kompletný program si môžete pozrieť na linku podujatia "Radvanský jarmok".
126_5u5islxh7i.jpg

Jarmoky nie sú nič pre teba? Poďme sa pozrieť ako sa dá zabaviť v hlavnom meste. Petržalku zabaví a roztancuje na celý víkend "Petržalský festival". Je pripravený multižánrový program pre všetky vekové kategórie. Patrik "Rytmus" Vrbovský, NO NAME, FÍHA Tralala, Majk Spirit + H16, POLEMIC, Michal "Ego" Straka, Medial Banana, Gladiator, SIMA, Mici a Mňau, Tereza Anna Mašková - fanpage, Plexo, Thomas Puskailer, Elán Revival, hud. rozpr. Ľadové kráľovstvo... tešiť sa môžeš na bohatý kultúrny a sprievodný program z každého súdka pre tých najmenších, tínedžerov, dospelých či seniorov. Organizátori spojili doslova nespojiteľné, a preto vznikla unikátna víkendová veselica, ktorá v sebe spája všetko.

126_n17lkm6a4i.jpg
126_qf92fkm46v.jpg

Už v sobotu 7.9.2019 v Inchebe sa priprav na show tohto mesiaca. Príde samotný DON DIABLO, ktorý je momentálne 7. najlepší DJ na svete podľa portálu djmag.com. Show ktorú dokáže DON DIABLO vyprodukovať je dychberúca. Ak náhodou túto párty nestihneš, tak prídi na "afterku" od polnoci do Bratislavkého klubu CHANNELS. Ak nevieš ako to na takej párty svetového DJa vyzerá pozri sa na jeho set z TOMORROWLANDu 2019 pod textom.

Vegánske hody Bratislava 2019 sú tu!11. ročník tohto populárneho podujatia opäť zavíta do Starej tržnice 8. septembra 2019. Vegánske hody Bratislava 2019 opäť prinášajú to najlepšie z udržateľnej a ohľaduplnej kuchyne! Tešte sa na desiatky reštaurácií, obchodov a výrobcov ponúkajúcich tie najlepšie jedlá čisto rastlinného pôvodu, kozmetiku a drogériu netestovanú na zvieratách, ako aj na alternatívy kožených výrobkov. Nebude chýbať celodenný program, infostánky neziskových organizácií, ale ani možnosť vyskúšať si virtuálnu realitu, či si zakúpiť benefičné tričká.

126_o5t6c3cxao.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 3.12.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať