SK SK

Kam na víkend 14-15 september 2019

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Pri čítaní dnešného filtra víkendových podujatí síce nepriberieš, ale každé podujatie ktoré si vyberieš navštíviť, bude mať neblahé následky na tvoju váhu. A nielen to! Niektoré, teda všetky majú dokonca alkoholový nádych. Čo môžme čakať v septembri, veď sú tu vinobrania a jarmoky, plné husaciny, cigánskej, klobások, piva, vína a burčiaku. Tie najlepšie akcie sme dnes zhrnuli do 3 minútového čítania.
Poznáš "Trnavskú 13"? Tento pochod podnikmi je známy široko ďaleko. Chlapci to neflákajú a okrem tohto  notoricky známeho "pochodo-festivalu" organizujú množstvo sprievodných akcií v priebehu celého roka. Na piatok 13teho si pripravili akcie v Trnavskej Rotunde s názvom Never poverám, poď na pivo. Program bude fakt nabitý a vyzerá to, že sa nebudeš nudiť. Komplet program klikaj na: "Never poverám,  poď na pivo".
127_5qx03rfwhv.jpg
Pezinok asi všetci dobre poznáme. Preslávil sa nielen vďaka "Pinelke" ale hlavne vďaka viniciam, vínu a tradičnému vinobraniu. Novodobá história tejto slávnosti v Pezinku siaha do roku 1958. Tento rok vystúpia v rámci slávností Hex, Desmod, Chikilikitua a množstvo ďalších. Tradične tu nájdeš množstvo remeselníkov, kvalitné jedlo a hlavne víno a burčiak od množstva domácich producentov. Vinobranie začína už v piatok 13teho a končí sa tradične v nedeľu 15teho septembra. 
127_2d5oiixusn.jpg
Z Pezinka sa presunieme o ulicu ďalej, teda o zastávku do Bratislavskej Rače na Račianske vinobranie.Tento rok si vraj pripravili, detskú zónu, slamený hrad, chillout zónu a skvelý program. Na hlavnom stage vystúpi Paťo Vrbovský z Piešťan alias Rytmus, Polemic, Emma Drobná, dávku elektroniky zahrá Milan Lieskovský. Tento víkend dve najväčšie vinobrania tejto sezóny, len pár kilometrov od seba. Na ktorý sa vyberieš s kamošmi, či rodinou? Užiť si môžeš oba, keďže máš na to piatok, sobotu aj nedeľu.  
127_mwiww5hmxn.jpg

Nestačilo ti jedla a pitia? FOOD FEST (festival pouličného jedla), prichádza po prvý krát aj do Bratislavy! Z Rače to je pár zastávok električkou na Hlavné námestie. Ak by si nevedel tak električka číslo 3 ťa tam luxusne dovezie za niečo okolo 25 minút. Budú sa podávať tie najlepšie streetfoodové vychytávky! Tešiť sa môžeš na netradičných predajcov, aj na bohatý program. Počas všetkých dní budú prebiehať súťaže, workshopy, zábavné aktivity pre všetkých. Tie všetky dni sú piatok, sobota, nedeľa :-). 

127_7xwaw07cqr.jpg
Už dlho sme tu nemali žiadnu akciu na Záhorí. Keď sme pri tom jedle tak samozrejme pri ňom zostaneme. V Senici po nultom ročníku FEST COOL PICNICu, pre veľký úspech obecenstva je tu repete tejto skvelej akcie. Kvalitné pouličné jedlo, remeselné pivovary, domáce limonády a živá muzika. 
127_y9wgal324n.jpg

Ak predsa len držíš diétu, prídi v sobotu do Cífera, presnejšie na kúpalisko Pác, vyskáčeš sa do sýtosti a kilo dve dáš dole. Horkýže Slíže pod holým nebom je istota zábavy. Síce píšu že stánky s jedlom a pitím budú v areáli, pribaľ si zopár Racio chlebíčkov a môžeš sa zabávať do neskorých večerných hodín. Lístky kúpiš u pani Puchoňovej, číslo je na plagáte (dole), alebo na mieste. Tak užívaj víkend, o týždeň sme tu zas s našim víííííkend filtrom podujatí.

127_fl6haj60eh.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 31.10.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať