SK SK

Kam na víkend - Vianočné trhy

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Tento týždeň sme pripravili veľký prehľad VIANOČNÝCH TRHOV. Pozreli sme sa na najväčšie Slovenské mestá. Kedy sa rozsvieti stromček v Bratislave? Môžeš dať punč v Banskej Bystrici na Silvestra? To sa dozvieš v dnešnom "Kam na víkend", samozrejme sme nezabudli na podujatia, ktoré nemajú nič spoločné s Vianocami ani vizuálne.

BRATISLAVA

Už tento piatok, na Hlavnom námestí v Bratislave sa o 17:00 rozsvieti vianočný stromček a začnú Staromestské Vianočné trhy 2019.  Trhy nájdete aj na Hlavnom námestí – Vianočný hlavný trh – a na Hviezdoslavovom námestí. V posledných rokoch sa už rozrástli aj na iné miesta v centre, napríklad na námestie pred obchodným centrom Eurovea. Všetky ich spája neodolateľná vôňa a jedinečná atmosféra. Trhy potrvajú do 22.12.2019

TRNAVA

V malom Ríme sa to tento rok odštartuje o týždeň po Bratislave. Adventné trhy začnú 29.11.2019 a skončia sa 22.12.2019. Avšak v posledný novembrový týždeň sa môžeš tešiť na Čarovné Vianoce, ktoré si prichystala nákupná zóna City Park od piatku 22.11.2019 do nedele 24.11.2019. Atmosféru Vianoc navodí dobré jedlo a program. 

NITRA

Vianočné mestečko, ako obyvatelia Nitry zvyknú volať vianočné trhy otvorí svoje brány 01.12.2019 a trhy potrvajú do 23.12.2019. Mestečko bude situované ako po roky predtým, pred divadlom Andreja Bagara. 

TRENČÍN

Čaro Vianoc pod hradom otvorí stánky až 05.12.2019 a predaj sa ukončí 22.12.2019. Tešiť sa môžeš na remeslá, tradičné vianočné dobroty, vyrastie aj pódium, na ktorom bude pestrý program. V stánkoch sa bude predávať do 18:00 a občerstviť sa môžeš až do 22:00.

ŽILINA

V Žiline tento rok vypadla exhibícia BIG Jump, ktorá už 8 rokov otvárala zimnú sezónu v Malej Fatre. Ubudne aj klzisko ktoré slúžilo na korčuľovanie pod holým nebom. Magistrát si však pripravil novinku, ktorá by mala potešiť všetkých. 21. a 22. decembra bude dominantou trhov živý sedliacky dvor. „Veríme, že sa nám podarí spríjemniť vianočnú atmosféru aj spojením mesta s dedinou a spojenia s prírodou,“ povedala o novinke vedúca odboru kultúry na žilinskom mestskom úrade Ingrid Dolniková.

BANSKÁ BYSTRICA

Toto mesto má jednu zvláštnosť a to je, že punč, či varené víno si kúpite na trhoch aj na Silvestra. Spolu s Košicami má aj Banská Bystrica ukončenie predaja po novom roku. Stánky s vianočným tovarom končia 21.12.2019. Zahájenie trhov v Bystrici naplánovali na 29.11.2019.

Keďže v nás stále znejú oslavy "nežnej revolúcie" pozri si video ako to vyzeralo na vianočných trhoch v Košiciach v roku 1988.

KOŠICE

Ako sa páčilo video? Ak si takéto trhy zažil, máš si na čo spomenúť, a ak nie, tak si môžeš porovnať, ako to bolo vtedy a teraz. Metropola východu bude mať tento rok vianočné trhy najdlhšie, a to až do 3 kráľov. V prvý decembrový deň už bude všetko pripravené na Vianoce a trhy budú môcť začať. Keďže na Vianoce si chceme všetci odpočinúť a stretnúť sa s rodinou a priateľmi svoje stánky zatvoria 24. a 25. decembra.

PREŠOV

POhodové Vianoce, to je názov, ktorým láka Prešov na návštevu svojich vianočných trhov. A to teda nie je všetko, svoj koncept trhov prekopali a sľubujú Vianočné trhy po novom. Čo to znamená? Trhy budú organizačne kvalitnejšie, programovo pestrejšie, gastronomicky chutnejšie a hlavne ekologickejšie :) Tak veríme, že sa im to podarí. 

Ako to bude tento rok vyzerať na námestiach našich najväčších miest už vieme. Pripravujeme viacero materiálov z trhov v rôznych mestách, tak zostaň s nami v spojení cez náš web, facebook, alebo si stiahni našu appku na iOS a Android pod názvom GoSlovakia.

Sľúbil som, že sa pozrieme aj na klasické podujatia tento týždeň, tak čo to tu máme? Na Katarínu sa plesá, pozrieme si prehľad plesov, ukážeme si, kde môžte vidieť veľa veľa peňazí pokope a zahrá nám aj krásna Deborah de Luca v Bratislavskom Edison parku.

146_y1z5s29pxq.jpg

Už v piatok 22. novembra je Katarínska zábava v kultúrnom dome Cífer, vstupné je 13€, vraj treba prísť v čom sa človek dobre cíti. O deň neskôr v Majcichove to už bude väčšia paráda. Katarínsky ples v "kulturáku". Zahrá DJ-Ivan, možno niekoho priláka samotný headliner akcie. Každopádne začiatok o 19:00 a vstup 40€. Aj Chtelnica si pripravila svoj Katarínsky ples. Zahrá skupina Exil a za 20€ je to "best value". Bratislava má tiež svoj ples a ten Katarínsky sa bude konať vo veľkej sále Istrocentra. Celé je to pod záštitou Fragolino, to je to prosecco, čo všetci kupujete. Majú aj moderátora a DJa z www.be-happy.sk. 

Ples nie je nič pre teba, tak sa poďme pozrieť do Edison parku v Bratislave, kde zahrá v sobotu 23.11.2019 Talianka z Neapola, ktorá ešte aj vo svojich 39 rokoch naplní nejeden veľký club. MocNoc MUSIC, ťa pozýva na túto nezabudnuteľnú noc s Deborou de Luca.

146_yxe0mwre4j.jpg

Ešte som spomínal výstavu bankoviek. V kúpeloch Trenčianske Teplice bude pokope obrovské množstvo peňazí. Žiaľ však s nominálnou hodnotou 0€. V Café hotela Krym sa koná predajná akcia 0€ bankoviek z celého sveta. Výstava bankoviek sa koná v sobotu 23.11.2019 v priebehu dňa.

Z dnešného Kam na víkend je to všetko. Nezabudni si stiahnuť appku, aby ti neušlo žiadne podujatie či tip na výlet. Od budúceho týždňa budeme testovať vianočné trhy vo viacerých Slovenských mestách.

146_vu6fwy53xm.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 3.12.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať