SK SK

Ako stráviť s rodinou nezvyčajný deň na Liptove? Tu je náš tip!

(ms)

0 hodnotení
Stredný Liptov patrí určite k najvyhľadávanejším miestam cestovného ruchu na Slovensku. Okrem svojim ideálnym prístupom k mnohým liptovským zaujímavostiam zaujme aj množstvom vlastných atrakcií.

V tomto článku sa zameriame na tri atrakcie, ktoré zaujmú to najcennejšie čo máme - naše deti. Najskôr sa vydáme pohladkať levov a na ramená si poukladať papagáje do ZOOKontakt, potom si odskočíme cez cestu do Motýlej záhrady, kde v krásnom prostredí poletuje okolo tri tisíc motýľov rozličných veľkostí a farieb a nakoniec sa presunieme na ostrov fantázie, do zábavného parku Tatrapolis. Deti v ňom uvidia miniatúry známych svetových stavieb, povozia sa na kolotoči, zablúdia v labyrinte, prejdú krásnu cestu Tatrapolis Expresom a zabavia sa na ďalších zábavných atrakciách. Toto všetko zvládnete pri jednom zaparkovaní Vášho auta, lebo všetky tri atrakcie sa nachádzajú veľmi blízko pri sebe.

147_624iokidlr.jpg
Zdroj: slovago.sk (19.11.2019)

Hneď vedľa aquaparku Tatralandia natrafíte na kontaktnú zoologickú záhradu ZOOKontakt. Počas pekných a hlavne voľných dní je možné, že si budete musieť vystáť radu, avšak čakať sa naozaj vyplatí. V ZOO nájdete okolo 120 živočíšnych druhov, vrátane levov, kengúr, pštrosov, medveďov, množstvo krásnych zajačikov či papagájov. K zvieratám sa pod dohľadom ošetrovateľov dostanete úplne blízko a ošetrovateľ vždy vysvetlí, aký druh kontaktu je možný s daným zvieratkom. Mnohé zvieratá pritom možno pod dozorom ošetrovateľov aj nakŕmiť.

Hlavné motto tejto jedinečnej ZOO je "Od nás si odnesiete fotky so zvieratkami, nie spoza mreží.". Takže návštevu tejto ZOO jednoznačne odporúčame!

Pre lepšiu predstavu, odporúčame pozrieť video:

Ako bolo už spomenuté vyššie, keď prejdete cez cestu a kúsok cez parkovisko, dostanete sa priamo pred vchod do Liptov Arény Tatralandia, kde pravidelne od Júna až do konca Augusta prebieha prenádherná výstava Motýlia záhrada. V krásnom prostredí poletuje okolo tri tisíc motýľov rozličných farieb a veľkostí a zároveň všade naokolo budete taktiež obdiovať aj rôznorodú a pestrofarebnú oázu kvetov. Spojenie týchto kvetov a motýľov je naozaj jedinečné a nezabudnuteľné.

Súčasťou záhrady je od roku 2019 aj Tunel odvahy, čo je vlastne prechod pomedzi netopierov. Takže pokiaľ je medzi Vami hrdina, ktorý necúvne ani po dozvedení sa, že sa môže stretnúť aj s netopierom s rozpätím krídiel až do dĺžky 1m, tak môže túto adrenalínovú zábavu vyskúšať.

Ďaľšiou súčasťou záhrady je aj 10 terárií s hadmi, plazmi, jaštermi a inými zvieratami. A nakoniec menšia vtáčia voliéra so vzácnymi austrálskymi vtákmi, ktoré objavil anglický cestovateľ a pomenoval ich podľa svojej manželky.

TIP pre Vás: Pokiaľ si zvolíte v oblečení letnú farbu, motýle budú počas prehliadky Vašimi najlepšími priateľmi :)

Kúsok ďalej, pešou chôdzou zhruba 3 minúty prídeme k zábavnému parku Tatrapolis, ktorý zaberá plochu až 1,61 ha. Azda každé dieťa s tu nájde to svoje, keďže sa tu nachádza až 34 zábavných atrakcií. Nájdete tu aj miniatúry známych svetových stavieb od Eiffelovej veže až po vežu na Kamzíku. Nezabudnite si priniesť fotoaparát alebo aspoň nabiť mobil, lebo fotografia pri 7m vysokej Eiffelovej veže naozaj stojí za to. V Tatrapoliste si ďalej môžete na vlastné oči pozrieť aj prácu kováča v Kováčskej dielni.

Zo spomenutých atrakcií, ktoré sú mimochodom všetky už v cene vstupu, treba určite spomenúť ešte jazdu vláčikom Tatrapolis Expres, povoziť sa môžete na retiazkovom kolotoči alebo klasickom autodrome, poblúdiť v Zrkadlovom labyrinte alebo vyskúšať si mokrú variantu zábavy na Popletených člnkoch či nezabudnuteľnú adrenalínovú jazdu na Vodnej strele.

Takže, ak hľadáte niečo nezvyčajné na strávenie celého voľného dňa s rodinou, Tatrapolis spolu s kontaktnou ZOO a Motýľou záhradou je to pravé pre Vás. A ak máte v pláne navštíviť všetky atrakcie a zároveň uštriť pár eur napríklad na suvenír pre deti, odporúčame využiť kombinované vstupné "Motýlia záhrada + ZOOKontakt", kde dostanete zaujímavú zľavu.

zdieľaj na
Spracoval: (ms)
Aktualizované dňa: 26.11.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať