SK SK

Kam na víkend 30-01 December 2019

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Tento víkend začínajú vianočné trhy vo väčšine Slovenských miest. Pozrieme sa na ich program ktorý ťa čaká v jednotlivých mestách

V piatok sa vianočne rozžiari mesto Trnava. Podujatie Advent v Trnave pokračuje v tradícii predvianočných trhov, ktoré sa v čase adventu konajú po celom svete. Trojičné námestie sa na pár týždňov premení na malé mestečko, ktoré spoznáš nielen podľa vianočného stromu, dreveného betlehemu, výzdoby a stánkov, ale tiež podľa vône škorice, vareného vína, medoviny, trdelníkov, ihličia a včelieho vosku. Môžete sa tešiť na bohatý program - Fragile, Para, Spievankovo, La3no Cubano, Ludo Kuruc band, N3O, PaperMoon Trio a mnohých dalších.

152_54615hgftt.jpg
Zdroj: Facebook

Program Vianočnej Petržalky je predovšetkým o podujatiach, ktoré nám všetkým navodia príjemný predvianočný pocit a atmosféru. pozývame ťa, na rôzne sprievodné podujatia, na koncerty, ktoré sa budú konať v Kultúrnych zariadeniach Petržalky a predovšetkým na Petržalské vianočné trhy 2019, ktoré otvoria svoje brány v piatok 29.11. 2019 na námestí Republiky. Do nedele 15.12.2019 budú pre vás pripravené stánky s vianočným občerstvením a vianočným tovarom

152_1cdr618zq6.jpg
Aj mesto Zvolen otvára svoju vianočnú dedinku tento víkend. Presnejšie o 17:00 v piatok. Radnica si pripravila bohatý program až do 23.12.2019. Stromček sa rozsvieti s príchodom Mikuláša, od tohto dňa si Zvolenčania taktiež môžu zakorčuľovať na vonkajšej ľadovej ploche. Pre kompletný program klikaj na Zvolenská vianočná dedina.
152_qs7ina0m43.jpg
Ak sa ti nechce mrznúť na vianočných trhoch, čo takto ísť si posedieť do vinnej pivnice. Obec Cífer v sobotu 30.11.2019 v obecnej pivnici pozýva na Posedenie pri vínePodávať sa bú mladé vína, pečené mäsko ,. K tomu všetkému zahrá aj muzika. 
152_tlyidpsz9q.jpg
Zdroj: Obec Cífer

Čo by to bolo za vianoce ak by sme v kinách nemali poriadnu vianočnú komédiu. Tento rok to bude rýdzo Slovenská záležitosť. Už 30. novembra, bude v Grand Hoteli Kempinski VIP premiéra vianočnej romantickej komédie Šťastný nový rok. Ak túto VIP premiéru nestihneš, od budúceho týždňa si ju môžeš pozrieť vo väčšine Slovenských kín. 

V nedeľu  01.12.2019 pred divadlom Andreja Bagara v Nitre ožije Vianočné mestečko. Mesto avizuje bohatší program, väčšie mestečko aj krajšiu výzdobu. Podľa slov hovorcu mesta si posvieti na ponuku výrobkov, aby nedošlo k excesom „akými boli stánky s kebabom.“ Tento rok budú podľa informácii mesta vianočné trhy krajšie, väčšie a otvorenejšie.

U nás v GoSlovakia pripravujeme reportáže z viacerých trhov v Slovenských mestách. Tešiť sa na ne môžeš už o týždeň.

152_crmnssepu6.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 3.12.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať