SK SK

Kam na víkend 7.-8. December 2019

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Ahojte, mne už pomaly došlo, že vianoce sú už tu. V KAM NA VÍKEND sa pozrieme na to kam môžeš tento víkend vypadnúť, sľubujem, že dnes nebude reč o žiadnom vianočnom podujatí. Tých je teraz na každom kroku. Samozrejme ak také hľadáš na našom webe je ich plno a skoro v každom meste, stačí pozrieť goslovakia.sk a sekciu podujatia.

Rok 2019 je pre skupinu Slobodná Európa extra špecifický, keďže si v ňom zaknihováva už 30 rokov svojej existencie. Toto okrúhle jubileum si pripomína a oslavuje výročným turné 30 rokov tour 2019, ktoré je rozdelené na tri časti – jarná, letná a jesenno-zimná. V tej poslednej navštívia 9 slovenských a 2 české mestá. Už tento piatok 05.12. vystúpia v Bratislavskom Majestic Clube. O deň neskôr ich môžeš vidieť v Novom Meste nad Váhom v Klube za rampami. 

156_6ksjczwh4c.jpg
V piatok ťa dobrá zábava čaká aj v Bystrickom Ministry of Fun. Trance legenda Paul Van Dyk zahrá v rámci svojej šnúry "Music Rescues Me" Už 15 rokov sa tento 47 ročný nemec umiestňuje medzi top 100 DJs na svete. Ak ešte nepoznáte jeho najnovší počin, ktorý spáchal s dvojicou Vini Vici tak klikajte. 
156_gu9vshlkvi.jpg

Ako sa to hovorí na Mikuláša? "Ten kto bol dobrý dostane sladkosti a ten čo neposlúchal uhlie". A to uhlie by mali nosiť čerti. Keď si niekedy dostal na Mikuláša uhlie, môžeš si to ísť vybaviť z dotyčným čertom, že ako ho nájdeš? V sobotu 7.12. v Piešťanoch od 17:00 do 20:00  budú všetci pokope na Krampus - Pochod čertov 2019. V piešťanoch sa schádzajú každý rok, aftermovie z minulého roku si pozri nižšie.

Dnes sme tu zatiaľ mali starých rockerov, jedného nemeckého DJa, kopu čertov ale skúsme trošku pribrzdiť. Sľúbil som, že nebudú žiadne vianočné predstavenia, to aj dodržím. Sviatky pokoja vítame často v strese a náhlení. Chceme všetko stihnúť, vybaviť, nakúpiť a sami seba tým oberáme o tú pravú atmosféru a náladu. 

Spevácky zbor Lúčnica je súčasťou Umeleckého súboru Lúčnica už od jeho vzniku v roku 1948. Prezentuje sa vyspelou speváckou technikou, hlasovou kultúrou a charakteristickým zvukovým prejavom. Jeho výkony sú vysoko hodnotené odbornou kritikou a stretávajú sa s veľkým úspechom aj u širokého publika.

V Trnave v sobotu o 20:00 v kostole sv. Jakuba vystúpi známy zbor Lúčnica. Ich bohatý repertoár znejúci v historickej budove bude isto úchvatným zážitkom.

156_qrh5m8ahmr.jpg

Na nedeľu ešte zostaneme v Trnave. Už máš dosť lokšov, trdelníkov, punču a medoviny? Čo takto ochutnať niečo z inej krajiny, nielen krajiny ale dokonca kontinentu. Africké trhy na Nádvorí začnú v nedeľu od 10:00. Poď si vybrať na svoj vianočný stôl nejakú špecialitku, ktorú nebude mať každý. 

Ochutnáš to najlepšie čerstvé i sušené ovocie, voňavé korenie, výborné oriešky, kávu alebo kakao. Predsa si nenecháš ujsť to najlepšie, čo ugandskí farmári vypestovali, no nie?

156_abvmrdrhyx.jpg

Nevybral si si, to nevadí. Na našom portáli goslovakia.sk sú stovky podujatí z celého Slovenska. Ak plánuješ výlet pozri si naše tipy na výlety. 

Nazabúdaj, že si môžeš nainštalovať aj appku. Nájdeš ju v iOS aj Android obchode pod názvom GoSlovakia.  

zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 9.12.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať