SK SK

Kam na víkend 14.-15. December 2019

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Kam sa vybrať na tretí adventný víkend? To ti prezradíme v nasledujúcich riadkoch. Všetci sme si všimli, že vianoce sa už nezadržateľne blížia. Čas vianočných večierkov, stretávanie s priateľmi na vianočných trhoch, zhon na cestách a v obchodoch. Robíš si zoznam, čo treba nakúpiť? A čo takto prehľadný zoznam podujatí po celom slovensku? Ten za teba robíme my v GoSlovakia. Urobili sme aj ten silvestrovský, je tam pekná kopa námetov ako stráviť fakt super Silvestra.

Klikaj na tento link a nájdi si tú pravú akciu na Silvestra. Teraz už späť k akciám na víkend. 

V Trnave okrem tradičných Vianočných trhov môžeš navštíviť aj Stredoveké trhy. Chceš vedieť čo sa predávalo na trhoch v dobách stredoveku? Na najstaršom trhovisku v Trnave, na Námestí sv. Mikuláša od piatku 13.12. až do nedele 15.12. zažiješ vôňu topiaceho sa včelieho vosku na výrobu sviečok, čečiny, medu a mnoho ďalšieho. 

Veľkou novinkou je ručne vyrobený živý adventný kalendár, v ktorom sa namiesto sladkostí každý deň odohrá niekoľko divadelných predstavení. Nebudú chýbať ani živé zvieratká. Na najmenších čaká stredoveký kolotoč poháňaný iba ľudskou silou. A ak budeš trpezlivý a počkáš kým deň vystrieda noc, za svetiel faklí sa ti pred očami vyčarí neobyčajná, ba až rozprávková atmosféra Vianoc, to čomu sa hovorí Genius Loci.

162_lo3qauwlna.jpg

Na naše ďalšie podujatie sa presunieme niekoľko stoviek kilometrov na východ. Presnejšie do metropole východu, Košíc. Najväčšia, v poradí už 32. výstava zameraná na zdravý životný štýl v Košiciach. Preži pohodový predvianočný deň, počas ktorého môžeš nakúpiť darčeky pre rodinu, kamošov, či kamošky. A to všetko pod jednou strechou, v teple, samozrejme aj s atmosférou Vianoc - vianočných zvykov, vôňou vareného vína a punču, chuťou sladkých dobrôt, ale aj s ochutnávkou rôznych čajov a káv. Trhy sa konajú v piatok a sobotu na Jedlíkovej 7 v Košiciach. 

162_f2rkyl4js7.jpg

Teraz sa pozrieme na absolútnu novinku, ktorá bude pre mnohých veľkým potešením. Vegánstvo sa dostáva do popredia stále viac a viac. Je to zdravé a hlavne je to udržateľný spôsob ako nakŕmiť rastúci počet obyvateľov planéty. Od 13.ho do 23.ho decembra sa určite zastav v areáli záhrady Umelka Pub pri Šafárikovom námestí v Bratislave a ochutnaj skvelé špeciality od výrobcov vege a vegan jedál. Vstup je samozrejme zdarma a každý deň je pripravený sprievodný program. Kúp si drobnosti pre svojich najbližších a vychutnaj si predvianočnú atmosféru.

162_1bv6g1ll17.jpg

Z Bratislavy je to len kúsok do Šenkvíc, kde miestne vinárstvo Carpate Diem zaviedlo peknú tradíciu, ktorú opakujú už niekoľko rokov. Je ňou vianočná zbierka pre miestnu neziskovku CHARITA ŠENKVICE, n.o. Tento punč, ťa zahreje na tele aj na duši. Šenkvice si pre teba na sobotu 14.12. pripravili ešte jednu špecialitku. Je ňou súťaž vo varení kapustnice. Príď ochutnať a porozprávať sa s tými najlepšími "varičmi" kapustnice. Aké sú tie správne pomery a ingrediencie? Ako bude chutiť víťazná kapustnica a čo v nej bude? 

162_ywoaeei7la.jpg
Na ďalšie podujatie si odbehneme do Prešova. Prečo odbehneme? Aby sme mali za sebou rozcvičku na Mikulášsky beh 2019. Na behu stretneš Mikulášov z celého Slovenska, ak máš odvahu a kondičku, môžeš sa k nim pridať. Pri registrácii dostaneš štartovacie číslo, čiapku, mikulášsky balíček a môžeš vyhrať hodnotné ceny v tombole.  Štart je v sobotu 14.12. o 16:00 na námestí. Nezabudni sa však registrovať. Môžeš tak urobiť online na webe mikulášskeho behu, alebo na mieste v Hoteli Senátor. 
162_1eqwdo96bv.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 12.12.2019
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať