SK SK

Tipy na Slovenské Vianočné handmade darčeky

Dominika Šimončičová

2 hodnotenia
Vianoce tu máme raz-dva. Všetky darčeky pod Vianočný stromček môžete pozháňať už teraz. Obdarujte vašich blízkych originálne. Handmade vyrobená vec má obrovskú cenu. Sú to darčeky čo sa cenia najviac. Veď uháčkovať tašku, deku, vyrobiť prírodnú kozmetiku, náušnice, kytice z prírodných mydiel, to chce pokoj pri ich príprave, mentálne nastavenie. V každom výrobku sa zhmotňuje vzťah.

Vianočné darčeky sú veľmi komplikovaná záležitosť. Každý rok nám mysľou chodí tá istá otázka aký darček komu dám. Potom príde 23.12 a zrazu zistíme, že nič nemáme, ups.

Aké darčeky radi darúvate? Tie handmade a Slovenské sú vyrobené z láskou. Veríme, že v tomto článku si nájdete handmade darček, ktorý zo srdca darujete.  Mám tu pre vás pár tipov na handmade darčeky, ktoré potešia každého. 

Začneme prírodnou kozmetikou Modrá Púpava. je to prírodná kozmetika zo srdca Slovenska. Pre pleť ako kvet. Poctivá a ručne vyrábaná prírodná kozmetika. Voňavý darček pre všetky typy pleti. Je vyrobená z čistých, účinných zložiek. Túto kozmetiku môžete zaobstarať pre muža, ženu, deti. Ponúka veľa prírodných produktov, ako pleťové krémy, telové a pleťové oleje, kúry s bylinkami, balzamy, čistenie pleti, ústna hygiena, kozmetika pre mužov, mamičky a detičky. My sme pre vás vybrali pár tipov, s ktorými by ste mohli urobiť radosť niekomu z rodiny a určite by sa tejto kozmetike potešili.

Pre pánov by sme mohli odporučiť Inspiral Harmančk pleťový krém. Receptúra krémov je pre problematickú pokožku so zápalmi, vyrážkami, jazvyčkami, alebo pre ekzém. Hlavnou zložkou krému je filtrát slimačieho sekrétu, ten je účinný pri regenerácií poškodených tkanív,hojení zápalov a jaziev. Inspiral Harmanček, je výborný, vstrebateľný a má dobré hydratačné vlastnosti, zaujímavú vôňu a jeho využitie je bezproblémové aj na citlivú pleť.

Druhý produkt pre pánov je Hojivý olej po holení. Špeciálny olej na regeneráciu a upokojenie pokožky podráždenej pri holení. Pomáha predchádzať vzniku vyrážok. Je pre všetky typy mužskej pokožky, vrátane mastnej, problematickej či citlivej.

Zdroj: Olej po holení (15.12.2019)

Kozmetika Modrá Púpava vyrába samozrejme aj pre ženy. Čo tak Intenzívna vlasová kúra Rozmarína. Je vhodná pre všetky typy vlasov a hlavne je na podporu rastu a je ako prevencia proti vypadaniu vlasov.. Jej používanie stimuluje rast a regeneruje pokožku, pôsobí ako prevencia proti lupinám, vypadávanie vlasov, lámanie a štiepenie.

Zdroj: Vlasová kúra Rozmarína (15.12.2019)

Ďalší produkt je Intenzívna pleťová kúra Fialka. Prírodný elixír pre zrelú, citlivú pleť. Pôsobí proti zápalom, škvrnám, hojí drobné trhlinky v pokožke.

Zdroj: Pleťová kúra Fialka (15.12.2019)
Prírodná kozmetika Modrá Púpava, nezaostáva ani o starostlivosť o mamičky a ich detičky. Pre detičky tu máme detský olej Neha s harmančekom. Podporuje fungovanie ochrannej kožnej bariéry, vyživuje a upokojuje. Pomáha pri vyrážkach, ekzémoch. Uvoľňuje a uľahčuje zaspávanie. Tento olej môžu používať detičky od 0 mesiaca.
Zdroj: Detský olej Neha (15.12.2019)
Pri kozmetike ešte ostaneme a počuli ste už o produkte ZeoZoe? Sú to zubné tablety na prírodnej báze. Aj tento produkt, môžete darovať pod Vianočný stromček. Ľudia, ktorí žijú iným životným štýlom, stravujú sa bio potravinami, žijú ekologicky sa určite potešia aj takouto prírodnou zubnou kozmetikou. ZeoZoe, chce zmeniť spôsob života na našej nádhernej planéte. Príroda nm dáva všetko, čo potrebujeme. Zeolit je úžasným dôkazom. ZeoZoe zubné tablety sú vytvorené na základe vlastnej skúsenosti výrobcami. Sú bez chemických látok. Sú vo forme, buď ako tablety, alebo prášok.
Zdroj: ZeoZoe tablety a prášok (15.12.2019)

A do tretice tu máme Kefku Drefku. Chceš sa odlíšiť od ostatných? Vlastná kefka Drefka je drevená zubná kefka s gravírovaným nápisom. Na kefku si môžete dať vygravírovať svoje meno, prezývku alebo krátka myšlienku. Môžeš použiť aj symbol ❤ napríklad: Ľúbim ťa ❤ Miláčik. Drefka je jednoducho drevená zubná kefka. Je vyrobená z biologicky odbúrateľného, ​​udržateľne pestovaného moso bambusu a jej štetiny sú vyrobené z nylonu. Aj preto je naša kefka 100% recyklovateľná a dokonca až na 95% rozložiteľná. A v čom je zabalená? Obal je taktiež ekologický, 100% rozložiteľný. Krabica a vnútorný obal sú vyrobené z recyklovaných materiálov a môžu byť vyhodené spolu s organickým odpadom. Myslím si, že výborný nápad.

Zdroj: Kefka Drefka (15.12.2019)
A teraz niečo z toho domáceho Handmade. Ďalším výrobkom sú Háčkovinky. Moje obľúbené. Kto má rád háčkované veci, tak tu si isto príde na svoje. Ručne vyrábané háčkované hračky, deky, kľúčenky, dekorácie a mnohé iné. Mamičke, ktorej sa narodilo bábätko, by ste mohli spraviť radosť darčekovým háčkovaným setíkom, ktorý obsahuje deku o rozmere 70x80 cm, tá je vyrobená z kvalitnej priadze, hrkálka s motívom, ktorý si sami vyberiete a mojkáčika, ktorého si taktiež môžete vybrať. Fantázie sa medze nekladú. Všetko je vyrobené ručne, s láskou a pozornosťou s tým najmenším detailom. S láskou sú vyrábané aj kľúčenky a tie si tak isto môžete navrhnúť sami. Bannery s menom, ako dekorácia do detskej izbičky, napríklad na stenu, alebo nad postieľku.
Zdroj: Facebook (15.12.2019)
Zdroj: Facebook (15.12.2019)
Milujete folklórne výrobky? Tak by sme tu pre vás mali Moje maľované. Páni ak chcete potešiť vašu polovičku niečim netradičným, ale zároveň krásnym a Slovenským kúskom, tak tu pre vás máme maľované výrobky s nádychom folklóru. Napríklad taká dámska kabelka, tak tých my ženy nemáme nikdy dosť. Kabelky sú kožené, alebo zo syntetickej kože, sú maľované originálnymi farbami na kožu, ktoré sú po zaschnutí vodeodolné. Ošetrujú sa len jemným zotretím navlhčenou handričkou bez chemického prostriedku. A k tomu nejaké tie krásne botičky. Viem si už teraz predstaviť, ako vaša polovička bude vtom vyzerať úžasne. 
Zdroj: Facebook (15.12.2019)

Aj pre našu babičku by sme niečo mali. Napríklad taká Karolka. Ponúka vám originálne ručne robené výrobky, ktoré sú srdcu blízke. Pekné a milé vecičky určite spríjemnia váš domov, chalupu alebo kanceláriu. E-shop Karolka je venovaný prevažne handmade textilnej tvorbe, výrobkami sú dekoračné vence/ venčeky na dvere, tašky, taštičky, vaky, rôzne kapsičky, detské košíky na bicykel, dievčenské sponkovníky - vešiaky na sponky, vankúše, vankúšiky, obrusy, prestierania, štóly, rôzne detské textilné hračky (bábiky, anjelici, koníky, šašovia, mackovia), čosi pre bábätká (hryzátka, hrkálky, prebaľovacie podložky), rôzne sezónne dekoračné predmety (veľkonočné, vianočné).

Každá vecička je originál, látky sa stále obmieňajú, takže každý výrobok má viac kombinácií.

Pre babičku by som mohla odporučiť buď sviečky, nákupné tašky, obrusy, anjelikov, každá by sa určite takémuto výrobku potešila.

Zdroj: Výrobky Karolka (15.12.2019)
Čo tak niečo aj pre celú rodinu? Hľadáš originálny darček? Ponožky sú vždy dobrý nápad. Ponožky SOXSTAR, vám prinášajú farebnosť, veselosť, šťavnatosť , nápaditosť. Možno práve vy vyčarujete úsmev, spríjemníte atmosféru a niekoho pobavíte ponožkami. Rozjasnite deň veselými farbami, zladte ponožky s kravatou, trenírkami a prineste do sveta farebnosť, hravosť a fajn náladu. Pokiaľ by ste kúpili ponožky so vzorom sobíka, soxstar daruje ľudom bez domova ďalší pár ponožiek zadarmo. Pri zakúpení takto obdarujete nielen člena z rodiny, mamu, otca, brata, sestru, priateľku či priateľa aj babku a dedka, ale urobíte radosť a dobrý skutok aj ľudom bez domova.
Zdroj: Ponožky SoxStar (15.12.2019)
Zdroj: Ponožky soxstar (15.12.2019)

Darček, ktorý rozvonia celý byt? Čo tak handmade výrobky od Jully. Veľmi krásne a kvalitné výrobky. Človek si nevie pri toľkej kráse vybrať. Veľmi šikovná a príjemná žienka, ktorá robí  prekrásne dekorácie, ako napríklad, vence z mydiel, kytice z mydiel, plienkové torty a boxy pre detičky a rôzne iné výrobky. Sama som od tejto pani objednávala mydlovú kyticu a poviem vám, že obdarovaná osoba sa veľmi potešila. Dokonca som dostala aj ja tento krásny výrobok, tiež ako box plný mydlových kvetín a rozvoniaval mi niekoľko týždňov. Mydielka sa potom dajú použiť, ale ja osobne som ich ešte nepoužila, lebo takú krásu nemožno rozobrať. Potešíte každé jedno srdiečko. 

Zdroj: Facebook (15.12.2019)
Tak čo našli ste si tu aspoň jeden tip na Vianočný darček? Sú to všetko handmade výrobky a hlavne Slovenské. Títo výrobcovia spravia pre vás výrobok z lásky a svojimi rukami. Nieje nič krajšie, ako dostať takýto darček. Sama vyrábam háčkované deky, čiapky, háčkované čelenky, maľujem obrazy a vyrábam rôzne veci. Ja osobne som šťastná, keď spravím niekomu radosť mojou prácou a mojimi ručne robenými vecami. Ten úsmev na tvári obdarovanej osoby je neopísateľný. Dúfam, že ste si tu našli aj vy ten váš Vianočný handmade darček a potešíte nielen výrobcu, seba, ale hlavne osobu ktorá si darček nájde pod Vianočným stromčekom. Želám vám krásne Vianoce prežité s rodinou.
zdieľaj na
Spracoval: Dominika Šimončičová
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať