SK SK

Vyrábajú džemy a lejú do nich alkohol. Gentlejam je skvost v pohári

Dominika Šimončičová

0 hodnotení
Na to aby sa stal tvoj podnikateľský zámer úspešným je treba dobrý nápad, šikovných ľudí, strategický plán a samozrejme vstupný kapitál. Potom už len neuhnúť z cesty a úspech sa dostaví. Zakladateľka firmy Gentlejam mala víziu a tou boli džemy, nie však hocijaké, ale džemy s prémiovým alkoholom.

S babkinými receptami na džemy, lekváry či marmelády je to ako s rodinným striebrom. Prísne strážené dedia sa z generácie na generáciu, až raz do rodiny vstúpi nová mladá krv, ktorá sa rozhodne džemovať po svojom. Ale môže to byť aj tak, že džemové osvietenie príde ako blesk z jasného neba a odštartuje nový začiatok veľkého džemového dobrodružstva. V oboch prípadoch je o to vzrušujúcejšie, keď sa jeho aktérky, džemové víly, pustia do čarovania. To sa s tradičnými džemami začnú diať veci!

Predstavíme tinetradičný džem a tým je džem od GENTLEJAM, v ktorom si vychutnáš božskú chuť čerstvého ovocia, voňavého korenia a vyberaného prémiového alkoholu.


Zdroj: Gentlejam (14.2.2020)

KTO JE ZA GENTLEJAMOM?

Manželia Iveta a Matej sa rozhodli podnikať a priniesť na gastronomický trh novú vlnu delikates. Ich snahou bolo vytvoriť produkt v ktorom sa odzrkadlí temperament ukrytý v jedinej lyžičke špičkového džemu. Ako sa neskôr ukázalo, zmenilo to k lepšiemu nielen chuť džemu, ale aj ich život.

Iveta Hrabovská je bývalá moderátorka regionálnych televízií a produktová špecialistka. Jedného dňa sa rozhodla do džemu pridať alkohol. Prekvapí vás, že predtým, ako  si povedala, že z varenia džemov si urobí biznis plán,  nikdy nijaký džem neuvarila. Presne si pamätá, kedy ju to napadlo… Pili  s manželom fľašu Alibernetu a niekde v polovici fľaše ju napadlo: „Džemy s alkoholom.“ Wau, idem do toho! Matej (manžel) pozrel na Ivetu, nechápal a dúfal, že z toho „vytriezvie“. Chvalabohu, nestalo sa tak. Nikdy by ju nenapadlo, že ju  gastronómia bude raz živiť.

Čo jej chýbalo keď začínala?

Najdlhšie jej trvalo prísť na receptúry. Jednu receptúru jej trvá doviesť do dokonalosti aj 4 mesiace, ale potom tá chuť stojí zato. Dokonca robí analýzu trhu, či náhodou niekto niečo podobné nevynašiel. Pokiaľ áno, tak nápad hádže do koša, a ak nie tak sa pustí do tvorenia.

A to nieje všetko.

Do pozornosti dávajú dve základné hodnoty, na ktoré sú hrdí. Jednou z nich je pomer ovocia na 100 gramov džemu. V bežných džemoch je 90 gramov ovocia na 100 gramov výrobku. V GENTLEJAM majú niektoré džemy skoro 200 gramov ovocia na 100 gramov výrobku. Vďaka tejto hodnote nepoužívajú pektín, ani žiadne umelé dochucovadlá, či iné náhrady. Navyše, je v ovocí dostatok prirodzeného cukru a chuti na to, aby mohli výrazne obmedziť cukor v receptúre.

Čo teda do džemu dávajú?

Čerstvé ovocie, voňavé korenia, kvalitný alkohol a štipku cukru, Nič viac, nič menej.

Všetky receptúry sú natoľko jedinečné, že ich kvalitu ocenilo mnoho gastronomických súťaží. Na výrobu využívajú len starostlivo vybrané prémiové produkty od lokálnych pestovateľov. Doplnené sú exkluzívnym alkoholom. 

Široký výber pre každého

Na výber ponúkajú 16 rôznych originálnych receptov, ktoré potešia labužníkov alkoholu, milovníkov kvalitnej gastronómie, ale aj malé deti. Novinkou sú totiž tri džemy bez alkoholu vhodné pre najmenších, prípadne tých, ktorí alkoholu neholdujú alebo ho nemôžu konzumovať. Pre všetkých ostatných je k dispozícii 10 druhov džemov s alkoholom a 3 druhy omáčok s alkoholom.

Fantázií sa medze nekladú

Pri tvorbe jednotlivých receptov Pani Iveta myslela na kombináciu konkrétnych chutí. Predstavila si napríklad grilované rebierko, šťavnatý steak a k tomu hľadala tie najvhodnejšie ingrediencie. Tak postupne vznikali produkty, ktoré doteraz búrajú hranice. Tieto džemy sú vhodné ku sladkým aj slaným pokrmom. Môžete ich kombinovať ako prílohu k zrejúcim tvrdým syrom, k divine, teľacine, kačacine, k bravčovým alebo hovädzím steakom, k sušenej šunke, k mäsovým paštétam, či len tak keď dostanete chuť na niečo sladké.

Problém s darčekom vyriešený

Veľa z vás nevie, čo presne kúpiť, buď svojej polovičke, alebo mame, otcovi, dedkovi, babke či kamarátom. Alkohol ako darček je fajn, ale pri všetkých gratulujúcich si oslávenec môže na záver oslavy rovno otvoriť svoju predajňu, pretože každý príde s fľaškou. Čo tak ale kvalitný džem s alkoholom? Navyše zabalený v nádhernom obale, ktorý už na prvý pohľad vzbudí záujem. Presne na takéto účely bol Gentlejam stvorený. Originálnemu darčeku sa poteší každý. Stačí si vybrať džem a prémiovú darčekovú krabičku.

Zdroj: Darčekové balenie (14.2.2020)

Cieľom je absolútne sa etablovať na slovenskom trhu, dať o Gentlejam vedieť čo najväčšiemu počtu ľudí na Slovensku, aby sa o ňom dozvedelo a vedelo čo najviac ľudí. Aby sa stal nosným produktom zážitkovej gastronómie alebo darčekovej gastronómie na Slovensku. A potom postupne otvárať ďalšie trhy. Všetko ale budujú z vlastných zdrojov a investícií. S víziami sú veľmi pokorní, slovenský trh je priorita a ak príde ďalšia možnosť budú veľmi radi. 

Džemy GENTLEJAM neobídu ani náš e-shop so slovenskými výrobkami - už čoskoro. Pripravujeme pre teba balíčky aké slovenský internet ešte nezažil, ochutnáš to najlepšie zo Slovenska. GENTLEJAM, už čoskoro v našich balíčkoch plných príbehov.

zdieľaj na
Spracoval: Dominika Šimončičová
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať