SK SK

Dominika Šimončičová

0 hodnotení
Sirupy sú vyrábané z láskou a šetrnosťou podľa tradičných receptúr. Sirupy sa hodia k príprave domácich limonád a na ochutenie teplých i studených nápojov, alebo kokteilov. Vyskúšajte poctivé sirupy od HERBERT.

Čo je Herbert?

Je to firma, ktorá vznikla z lásky k tradičnému remeslu. Je inšpirovaná rôznorodosťou barovej a kulinárskej scény. Ich know-how a metóda spracovania vychádzajú zo starých postupov našich predkov a vlastných skúseností . Neustále experimentujú, získavajú nové poznatky. Všetko sa začalo v roku 2010 v jednom malom hrnci. Dnes je za Herbertom komunita ľudí, ktorí pre vás vo výrobni kombinujú prvotriedne ingrediencie ktoré možno nečakáte, no veria, že si ich zamilujete.

Herbert Sirupy vyrábajú ako čistý, prírodný produkt bez pridania umelých esencií, sladidiel alebo éčok.



Ako to robia?

Podstatou Herbert sirupov je macerácia, teda lúhovanie za studena. Týmto spôsobom dokážu zachovať ich maximálnu nutričnú hodnotu a autentickú chuť. V závislosti od druhu sirupu trvá macerovanie od niekoľkých dní až po niekoľko týždňov. Každá príchuť je unikát. Herbert sirupov alchýmia spočíva v unikátnom postupe výroby, v precíznom načasovaní a ďalšom spracovaní, ale aj v procesoch nevyhnutných na dosiahnutie vyváženej chute.

Každé ráno príde zásielka čerstvého ovocia a byliniek, ktoré ešte v ten deň spracujú. Dávaú si záležať na kvalite a čerstvosti surovín, ktoré používajú. Na prípravu využívajú najmä lokálne zdroje od spoľahlivých producentov. Keďže však radi experimentujú, rozhodli sa kombinovať tradíciu s exotikou, ktorú postupne prinášajú do tvorby. Ich cieľom je upútavať pozornosť vašich chuťových buniek a vytvárať produkty, ktoré sú tvorené výhradne na prírodnej báze, z prvotriednych surovín.

Kto stojí za Herbert sirupmi? 

Aj keď história varenia sirupov siaha až do detských rokov zakladateľa Herbert Sirupov – Mária, reálne kontúry získal tento nápad v roku 2010 v Londýne, kde Mário pracoval ako profesionálny barman a mixológ. Po neúspešných pokusoch, nájsť na trhu dostatočne kvalitný a nápaditý sirup, sa rozhodol vyrobiť si vlastný. Presne taký, aký bude vyhovovať jeho kritériám. 

Po návrate na Slovensko od miešania a vyrábania vlastných príchutí neupustil, práve naopak. Prvým naozajstným sirupom bola dnes už tradičná príchuť Zázvor & ibištek. Kombinácia kyslosti a sviežosti ibišteka s pikantnosťou zázvoru si našla od úplného začiatku svojich fanúšikov. Nasledovali overené kombinácie, ktoré Mário pripravoval v jednom z londýnskych barov, kde pracoval – napríklad Uhorka & limetka alebo Levanduľa & čučoriedka.

Keď už začala byť kuchyňa a výroba doma „na kolene“ nedostačujúca, presunuli sa v roku 2015 do vlastného priestoru. Výrobňa v Trnave bola veľkým krokom k rozvoju firmy a začala sa ňou epizóda, ktorá ukázala, že to, čo robia, má naozaj zmysel. Dnes dodávajú sirupy do množstva prevádzok na Slovensku, Čechách, Rakúsku, Dánsku a i. Okrem tradičných celoročných príchutí prinášajú niekoľkokrát do roka limitované sezónne kombinácie, aktuálne pre dané ročné obdobie.

Herbert však nie je len o sirupoch. Nájdete ich na festivaloch, trhoch, svadbách, eventoch alebo na vašej párty. Sú všade tam, kde ľuďom chutí!

zdieľaj na
Spracoval: Dominika Šimončičová
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať