Slovenka nechala rozbehnutú kariéru v New Yorku a rozbehla Redcoco

0 hodnotení
Ak máte chuť skôr na niečo chrumkavejšie s výraznejšou chuťou, odporúčame vynikajúce voňavé kokosové chipsy. Sú skvelou voľbou pre využívaný snack, ktorý nie len že chutí, ale dodá telu aj potrebné živiny. My vám predstavíme kokosové chipsy REDCOCO, ktoré sú na špičke kvality, ktorá sa odráža na jemnej, ale zato vyváženej kokosovej chuti.

Prečo je kokos úžasným plodom?

Kokos vo všetkých formách je jedna z potravín, ktoré vám môžu pomôcť v mnohých ohľadoch. Prospieva mozgu, pečeni aj tráveniu. Kokosový olej sa často používa v kuchyni a kokosová dužina môže byť použitá ako zdravý tuk v jedle. Najlepšie na používaní kokosu je, že neobsahuje žiaden pridaný cholesterol, ako potraviny živočíšneho pôvodu. Zvyšuje tvorbu zdravého cholesterolu a prináša aminokyseliny, vitamíny, minerály a ďalšie živiny. Kokos vo všetkých formách má antibakteriálne vlastnosti a posilňuje imunitný systém.

Zdroj: Kokos (18.2.2020)

Príbeh REDCOCO

Príbeh sa začal neuveriteľnou vášňou pre cestovanie a spoznávanie fascinujúceho sveta medzinárodnej kuchyne. Zamilovali sa do exotických jedál a zdravého životného štýlu. Nasledovali svoje srdce a usadili sa v jednej z najlepších destinácií sveta v južnej Ázií. Zamilovali sa do chuti kokosových produktov. Požiadavky boli síce vysoké, ale sústreďovali sa na certifikovaných výrobcov, podľa najvyšších potravinových štandardou. 

Andrea Novosedlíková z Redcoco je prvou Slovenkou, ktorá vyštudovala prestížny Fordham law School v New Yorku. Ako úspešná právnička roky pracovala v korporácii a pred posledným povýšením sa rozhodla ísť vlastnou cestou.Zdravá výživa, ale aj neznáme vody podnikania ju zlákali natoľko, že sa rozhodla oživiť európsky trh kvalitnými produktami z kokosu.

Aké bolo  „zoznámenie sa“ s kokosovou vodou?

Vždy veľa cestovala, či už služobne alebo súkromne a na takzvaný jetlag a dehydratáciu je vynikajúca kokosová voda z čerstvých kokosov. Začala sa o ňu viac zaujímať a zistila, že keď ju pije z tetrapakových balení, vždy chutí inak, niekedy až zvláštne. Dozvedela sa, že v každej krajine rastú iné druhy kokosových paliem a aj voda v každom čerstvom kokose má inú chuť. Brazílske a thajské kokosy sú zvonku zelené, malajské sú zas dožlta, na Srí Lanke či Bali sú úplne žlté a pod. Okrem rôzneho výzoru, majú aj inú chuť, farbu tekutiny a názvy: napríklad kokosy na Srí Lanke sa volajú King coconuts. V Thajsku sú to kokosy Nam Hom, ktoré sú výrazne zelené. Sú vzácne, pretože ich nie je veľa, rastú iba v takzvanom „thajskom trojuholníku“. Ich organická voda je z Vietnamu, z provincie Ben Tre, ktorá je známa ako „hlavné mesto kokosov“ vo Vietname. Mladé kokosy z tejto provincie sú tiež dokonale zelené, plné čírej kokosovej vody, ktorá je plná živín a vitamínov. Chutia fantasticky.

Doslova žijú kokosovou vodou – kamkoľvek cestujú, všade si ju kupujú. Nápad vyrábať a dovážať ju vznikol asi pred dvomi rokmi, keď ešte kokosová voda na Slovensku nebola tak známa ako dnes. Poznali  ju zo Spojených štátov a Británie, kde bola veľmi populárna. Tam ochutnali pár značiek, ktoré spracovávajú brazílske kokosy. Neskôr ochutnali iné a zistili , že chutia inak a že používajú kokosy z rôznych krajin. Tak  začali ochutnávať a testovať a máme asi 100 obalov rozdelených do skupín: „palec hore“ a „palec dole“.

Ako vzniklo REDCOCO?

REDCOCO je naša značka – nápad, logo, dizajn aj výrobky boli vymyslené na Slovensku. Nasledovalo zadanie výrobcovi v zahraničí, ktorý pre nás produkty vyrába. Kokosová voda je z Vietnamu, čipsy z Thajska, ďalšie výrobky sú z rôznych krajín, ako napríklad Srí Lanka, Malajzia či Indonézia. Majú dve línie, jedna do kuchyne, kde patrí kokosový olej, cukor, múka, mlieko. Na priamu konzumáciu – volajú ju yummies – sú to: kokosová voda, čipsy a vynikajúce kokosové tyčinky, čo sú momentálne ich bestseller.

Kokosové „čipsy“ – ako sa vyrábajú? Čo si máme pod tým predstaviť?

Kokosové čipsy majú tiež z Thajska a sú skvelým doplnením celej línie. Keď človek má čo piť, tak si môže k tomu aj niečo „zobnúť“ a toto je zdravšia alternatíva. Čipsy sú ochutené, nie je to iba sušená kokosová dužina. Sú pečené s pridaním trošky cukru a príchute sú: karamel a „natural“, teda prírodné. Čipsy sú super ako snack alebo ako alternatíva k zemiakovým chipsom napríklad k pozeraniu televízie. Hľadali niečo, čo u nás nie je a je to chutné.

Zdroj: REDCOCO kokosová voda (18.2.2020)
Zdroj: REDCOCO kokosové chipsy (18.2.2020)

Dizajn  výrobkov si navrhli tak, aby bol mladistvý, trošku hipsterský a rozhodne iný ako sú všetky ostatné. Väčšina výrobkov z kokosu je v bielych, modrých či jemne zelených obaloch, a preto sa rozhodli pre čiernu farbu. Bielu si ponechali pri organickej rade na varenie, kde im to viac pasuje.

Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia

Dominika Šimončičová

Zobraziť viac

Slovenka nechala rozbehnutú kariéru v New Yorku a rozbehla Redcoco

Ak máte chuť skôr na niečo chrumkavejšie s výraznejšou chuťou, odporúčame vynikajúce voňavé kokosové chipsy. Sú skvelou voľbou pre využívaný snack, ktorý nie len že chutí, ale dodá telu aj potrebné živiny. My vám predstavíme kokosové chipsy REDCOCO, ktoré sú na špičke kvality, ktorá sa odráža na jemnej, ale zato vyváženej kokosovej chuti.

Prečo je kokos úžasným plodom?

Kokos vo všetkých formách je jedna z potravín, ktoré vám môžu pomôcť v mnohých ohľadoch. Prospieva mozgu, pečeni aj tráveniu. Kokosový olej sa často používa v kuchyni a kokosová dužina môže byť použitá ako zdravý tuk v jedle. Najlepšie na používaní kokosu je, že neobsahuje žiaden pridaný cholesterol, ako potraviny živočíšneho pôvodu. Zvyšuje tvorbu zdravého cholesterolu a prináša aminokyseliny, vitamíny, minerály a ďalšie živiny. Kokos vo všetkých formách má antibakteriálne vlastnosti a posilňuje imunitný systém.

Zdroj: Kokos (18.2.2020)

Príbeh REDCOCO

Príbeh sa začal neuveriteľnou vášňou pre cestovanie a spoznávanie fascinujúceho sveta medzinárodnej kuchyne. Zamilovali sa do exotických jedál a zdravého životného štýlu. Nasledovali svoje srdce a usadili sa v jednej z najlepších destinácií sveta v južnej Ázií. Zamilovali sa do chuti kokosových produktov. Požiadavky boli síce vysoké, ale sústreďovali sa na certifikovaných výrobcov, podľa najvyšších potravinových štandardou. 

Andrea Novosedlíková z Redcoco je prvou Slovenkou, ktorá vyštudovala prestížny Fordham law School v New Yorku. Ako úspešná právnička roky pracovala v korporácii a pred posledným povýšením sa rozhodla ísť vlastnou cestou.Zdravá výživa, ale aj neznáme vody podnikania ju zlákali natoľko, že sa rozhodla oživiť európsky trh kvalitnými produktami z kokosu.

Aké bolo  „zoznámenie sa“ s kokosovou vodou?

Vždy veľa cestovala, či už služobne alebo súkromne a na takzvaný jetlag a dehydratáciu je vynikajúca kokosová voda z čerstvých kokosov. Začala sa o ňu viac zaujímať a zistila, že keď ju pije z tetrapakových balení, vždy chutí inak, niekedy až zvláštne. Dozvedela sa, že v každej krajine rastú iné druhy kokosových paliem a aj voda v každom čerstvom kokose má inú chuť. Brazílske a thajské kokosy sú zvonku zelené, malajské sú zas dožlta, na Srí Lanke či Bali sú úplne žlté a pod. Okrem rôzneho výzoru, majú aj inú chuť, farbu tekutiny a názvy: napríklad kokosy na Srí Lanke sa volajú King coconuts. V Thajsku sú to kokosy Nam Hom, ktoré sú výrazne zelené. Sú vzácne, pretože ich nie je veľa, rastú iba v takzvanom „thajskom trojuholníku“. Ich organická voda je z Vietnamu, z provincie Ben Tre, ktorá je známa ako „hlavné mesto kokosov“ vo Vietname. Mladé kokosy z tejto provincie sú tiež dokonale zelené, plné čírej kokosovej vody, ktorá je plná živín a vitamínov. Chutia fantasticky.

Doslova žijú kokosovou vodou – kamkoľvek cestujú, všade si ju kupujú. Nápad vyrábať a dovážať ju vznikol asi pred dvomi rokmi, keď ešte kokosová voda na Slovensku nebola tak známa ako dnes. Poznali  ju zo Spojených štátov a Británie, kde bola veľmi populárna. Tam ochutnali pár značiek, ktoré spracovávajú brazílske kokosy. Neskôr ochutnali iné a zistili , že chutia inak a že používajú kokosy z rôznych krajin. Tak  začali ochutnávať a testovať a máme asi 100 obalov rozdelených do skupín: „palec hore“ a „palec dole“.

Ako vzniklo REDCOCO?

REDCOCO je naša značka – nápad, logo, dizajn aj výrobky boli vymyslené na Slovensku. Nasledovalo zadanie výrobcovi v zahraničí, ktorý pre nás produkty vyrába. Kokosová voda je z Vietnamu, čipsy z Thajska, ďalšie výrobky sú z rôznych krajín, ako napríklad Srí Lanka, Malajzia či Indonézia. Majú dve línie, jedna do kuchyne, kde patrí kokosový olej, cukor, múka, mlieko. Na priamu konzumáciu – volajú ju yummies – sú to: kokosová voda, čipsy a vynikajúce kokosové tyčinky, čo sú momentálne ich bestseller.

Kokosové „čipsy“ – ako sa vyrábajú? Čo si máme pod tým predstaviť?

Kokosové čipsy majú tiež z Thajska a sú skvelým doplnením celej línie. Keď človek má čo piť, tak si môže k tomu aj niečo „zobnúť“ a toto je zdravšia alternatíva. Čipsy sú ochutené, nie je to iba sušená kokosová dužina. Sú pečené s pridaním trošky cukru a príchute sú: karamel a „natural“, teda prírodné. Čipsy sú super ako snack alebo ako alternatíva k zemiakovým chipsom napríklad k pozeraniu televízie. Hľadali niečo, čo u nás nie je a je to chutné.

Zdroj: REDCOCO kokosová voda (18.2.2020)
Zdroj: REDCOCO kokosové chipsy (18.2.2020)

Dizajn  výrobkov si navrhli tak, aby bol mladistvý, trošku hipsterský a rozhodne iný ako sú všetky ostatné. Väčšina výrobkov z kokosu je v bielych, modrých či jemne zelených obaloch, a preto sa rozhodli pre čiernu farbu. Bielu si ponechali pri organickej rade na varenie, kde im to viac pasuje.

zdieľaj na
Spracoval: Dominika Šimončičová
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Súvisiace... Produkty


Mohlo by ťa zaujať