SK SK

Keď sme začínali netušili sme, že sa z Tofu stane životný štýl

Saška Mišiková

1 hodnotenie
Už tri generácie vyrába rodina Haruštiakovcov produktov na báze sóje, zdokonaľuje ich a rozširuje portfólio. Úspešne uviedli na slovenský trh sériu inovatívnych produktov a pripravujú ďalšie. Ich prednosťou sú moderné a prepracované technologické postupy, ktoré umožňujú ponúknuť zákazníkom kvalitné produkty s vynikajúcimi dietetickými i chuťovými vlastnosťami. V súčasnosti majú až 36 vlastných výrobkov a pôsobia na slovenskom, českom, maďarskom no i na rakúskom trhu.

Od roku 1992 pani Haruštiaková začala s výrobou tofu. Jej syn, spolu s vnukom, ktorý sa stáva plnohodnotným nástupcom rodinného klanu, obohatili výrobu o syry, tofu, tempech, párky, nátierky či dezerty, nezabudli ani na majonézy a tatarky. Možno sa pýtaš, čím sa tieto výrobky odlišujú od iných. Ich výrobky neobsahujú žiadne éčka. Používajú výhradne 100% geneticky nemodifikovanú sóju zo Slovenska, ktorá prirodzene obsahuje veľké množstvo proteínov. Ich výrobky neobsahujú lepok a sú preto vhodné pre celiatikov. Celiakia je celoživotné ochorenie, charakterizované neznášanlivosťou lepku (gluténu) – rastlinných bielkovín nachádzajúcich sa v obilí. Napríklad ich tofu má najvyšší obsah bielkovín spomedzi ostatných výrobcov tofu. Sú vhodné aj pre ľudí s intoleranciou (neznášanlivosťou) na laktózu (mliečny cukor).

Zdroj: GoSlovakia (25.2.2020)

Zaujíma ťa prečo zrovna sója? Táto neobyčajná strukovina je jednou z najstarších kultúrnych rastlín.  Niet sa čomu čudovať, veď je bohatým zdrojom kvalitných bielkovín a tukov – nenasýtených mastných kyselín.  Upravuje trávenie, zlepšuje činnosť pečene a zabraňuje vzniku rakoviny hrubého čreva. Obsahuje veľa vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, horčíka, železa, fosforu, medi a zinku. Výrobky zo sóje sa  stávajú synonymom nových výživových trendov tretieho tisícročia. Umožňujú plnohodnotne nahrádzať mäso i ďalšie potraviny živočíšneho pôvodu a úspešne čeliť čoraz hrozivejšej lavíne civilizačných chorôb. Používajú a spracúvajú sóju pestovanú na Slovensku z oblastí východoslovenskej nížiny a oblasti Nitrianskeho kraja.

Nám v redakcii najviac chutili ich produkty Sojáčik, ktorý je výbornou náhradou za jogurty, či pudingy a vyrába sa v 5 chutných variáciách. Až 85% tvorí makový základ vo výbornom Makovo dezerte, ochutnať ho môžeš v príchutiach vanilka a kakao. Špeciálne pre alergikov na mlieko je vyvinutý dezert Kika, ktorého základ tvorí ryža. 

187_djumxiegrb.jpg
Zdroj: GoSlovakia (25.2.2020)

Ich výrobky si môžeš zakúpiť v sieti Tesco, Kaufland, Coop Jednota, Terno, CBA, Sintra, Koruna a v obchodoch zdravej výživy.  Tak neváhaj a ochutnaj Tofu, Vegetariánske párky, Opekačky, Sójové / Makové /  Ryžové dezerty, Sójové syry a salámy, Utopence, Tempeh a ďalšie zdravé sójové  výrobky od sojaprodukt

Ich výrobky neobídu ani náš e-shop so slovenskými výrobkami - už čoskoro. Pripravujeme pre teba balíčky aké slovenský internet ešte nezažil, ochutnáš to najlepšie zo Slovenska. SOJA PRODUKT už čoskoro v našich balíčkoch pre vegánov, labužníka a ďaľších. 

187_97zyjkz4y6.jpg
Zdroj: GoSlovakia (25.2.2020)
zdieľaj na
Spracoval: Saška Mišiková
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať