SK SK

Kam na víkend 22.-23. Február 2020

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Ahoj v novom roku, sme opäť oživili náš newsfilter " Kam na víkend". Keďže už prichádzajú teplejšie dni a ponuka zábavy je pestrejšia, prinášame výber akcií z celého Slovenska na tento víkend. Aby si sa nenudil doma pred telkou či compom, zažil niečo nové a spoznal zaujímavých ľudí.
Víkend začína tradične už v piatok popoludní a my ho odštartujeme v Trnave priamo v centre mesta. Od 17:30 do 19:30 je umožnené vystúpiť na mestskú vežu s hodinárom, ktorého rod sa stará a naťahuje mestské hodiny po generácie. Zistíš ako fungujú tieto úžasné hodiny, ktoré  sú tu už 290. rokov.

Prvý tohtoročný festival je tuuuuu. Počkať až tak sa neraduj, je to jednodňovka, ale na dvoch stagoch. Po úspešných dvoch ročníkoch Trenčianskeho VIBE Festu sa rozhodli pre re-brand značky. Prinášajú ti väčší, lepší a ešte kvalitnejší WAVE Festival! Môžeš sa už tradične tešiť na dve pódia a ešte viac nadupaný LINE-UP, lepší zvuk či svetelnú show a samozrejme oveľa oveľa viac! V Trenčíne na výstaviskutento piatok od 19:00 ťa čaká to najlepšie z elektronickej a rapovej scény na Slovensku. 

Ak ti je Trenčín ďaleko, máme tip aj na východ, presnejšia do Rožňavy. V piatok v miestnom Times clube zamixuje Mairee. 

188_eapmetqmma.jpg

Tento víkend je ale v znamení fašiangov. Čo to vlastne je? Je to obdobie pred Popolcovou stredou. Čo je Popolcová streda? Názov dňa pochádza zo zvyku páliť palmy či bahniatka z Kvetnej nedele z minulého roka. Takto získaný popol sa používa pri bohoslužbe Popolcovej stredy. 

Fašiangové slávnosti sa konajú vo viacerých mestách po celom Slovensku. Budú plné masiek, hudby a dobrého jedla. Na našom portáli nájdete množstvo podujatí k fašiangom, napríklad Trnafské Fašángi 2020, Nitrianske fašiangy, či Fašiangy v Novej Dubnici.

V nedeľu navštívte tradičné pochovanie basy, ktoré symbolizuje ukončenie obdobia veselosti a zábavy. Pre kresťanov začína 40 dňový pôst, ktorý potrvá až do veľkej noci. Basu budú pochovávať v Cíferi v nedeľu o 15:00. Ďalšie symbolické miesta a termíny pohrebu tohto hudobného nástroja nájdene na našom webe v sekcii podujatia. Majte pekný víkend a čítame sa o týždeň.

188_ryvui7cf4p.jpg
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 20.2.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať