SK SK

BROWN&CO vyrába pod Tatrami exkluzívne sirupy

Dominika Šimončičová

1 hodnotenie
Mladá firmička spod Tatier za ktorou stojí Juraj Iždinský si za krátku dobu našla množstvo podporovateľov. Vyrábať tie najlepšie sirupy z vyberaných ingrediencií sa oplatilo. Teraz vyrába aj pre Grandhotel Kempinsky na Štrbskom plese. No povedz sám! Ktorý by si skôr ochutnal? Chilli&Chocolate alebo Slaný karamel.

Kto je zakladateľom BROWN&Co.?

Zakladateľom je Juraj Iždinský. Dobrosrdečný mladý podnikateľ, ktorý má v sebe zanietenie a lásku ku gastronómií. Už od základnej školy mal rád vždy niečo nové a iné. Nikdy nesedel na mieste len tak. Hlavou mu vírilo množstvo nápadov a myšlienok a vždy niečo vymýšľal. Kreativitu dostal do ,,vienka" asi od narodenia. Ako 15 ročný išiel študovať hotelovú školu. Vtedy chcel veľmi variť a bol to jeho impulz prečo sa pre takú školu rozhodol. Od strednej školy vymenil rôzne pracovné pozície, ktoré ale vždy viac, či menej súviseli s gastronómiou. 

Zdroj: Facebook (20.2.2020)

Ako vznikla značka BROWN&CO.?

Vraj nie každá značka musí mať ihneď veľký príbeh. Jeho značka si svoj príbeh buduje sama svojou prácou a spokojnými zákazníkmi. Názov značky mu napadol pri sledovaní Tarantinovho filmu.

Aká je ponuka BROWN&CO. ?

Portfólio tvorí 5 produktov. Dva z nich sú v ponuke celoročne. Ide o limonádové sirupy, ktoré sú na báze čaju a byliniek. Sú primárne určené na výrobu limonád, no fantázií sa medze nekladú. Dajú sa použiť na studeno, teplo, kombinovať sa dajú aj s alkoholom, každému čo chutí. 

Zvyšné tri sú sezónne na Jeseň a Zimu. tie sú určené do kávy. Prvý z nich je do ,, chai spiced latte", druhý je kombinácia kurkumy a vanilky a tretí je aktuálne obľúbený a je tekvicový. Všetky tieto tri sirupy sú postavené na ,,chladné" chute. Na leto sa pripravuje nová ponuka, ktorá bude špeciálne zaradená v našom e-shope.

Zdroj: Facebook (20.2.2020)

Prečo práve sirupy? 

Vždy mal blízko k baru. Drinky, cocktaily, dobrý alkohol, ten svet ho vždy fascinoval, a práve tam mu na um prišla prvotná myšlienka, keď do jeho prevádzok hľadali ten správny sirup na ,,vodičky" pre zákazníka, niečo čo bude na vysokej a kvalitatívnej a chuťovej úrovni. No a dnes skoro po dvoch rokoch sa ju snaží pretaviť do reality. 

Čomu sa venoval predtým ako sa rozhodol tvoriť vlastnú značku sirupov? 

Prevádzkoval vegánsku reštauráciu a bar v centre Popradu. Každé samostatne. Oba podniky žili vlastným životom a prinieslo mu to 7 dňový pracovný týždeň. Od raná až do rána, čo bolo pre neho dosť vyčerpávajúce a bol to jeden z dôvodov, prečo sa rozhodol venovať sa inému biznisu. Úspech sotjí na ňom a na produkte, ktorý sám vytvoril a v ktorý verí.

Zdroj: Facebook (20.2.2020)

Suroviny sú dôležitý a kvalitný základ úspechu, ako ich vie odkontrolovať?

Pracuje svojimi rukami a do sirupov neprejde nič, čo by sám neochutnal. Medzi základné suroviny patria najmä sušené bylinky, cukor, koreniny. Používa rafinovaný biely, ale klientovi vie ponúknuť aj trstinový cukor, ktorý vyrábajú na objednávku. Žiaden cukor nieje zdravý, či už je to biely alebo trstinový. Ich sirupy sa netvária ako zdravé produkty, no robia ich tak, aby mali byť chutné a ak si ich dáte mali by byť pre vás pôžitkom. 

Sirupy nebalia a ani baliť nebudú do plastu. Všetky obaly sú sklenené. Z hygienických dôvodov sú však jednorázové. Etikety na fľaše tlačia na recyklovaný papier. 

Zdroj: Facebook (20.2.2020)

BROWN&CO SYRUPS BASICS - Barové sirupy z pravého cukru a bez umelých aditív.

Predstavujeme novú kolekciu základných jednodruhových barových & kaviarenských sirupov z ozajstného cukru a z prírodných ingrediencií. Uvarili  sirupy pre tých, ktorých už nebaví že vo svojich limonádach, kávach a drinkoch pijú niečo, čo skôr prešlo okolo ropy než cukru. Na výber máte z príchutí ako vanilka, karamel, kokos, mango, earl grey a ďalších. Popracovali aj na receptúrach, vydržia až jeden rok, a pri správnom skladovaní ich netreba ani chladiť. A navyše, jedna fľaša basic sirupu vie ochutiť až 50 nápojov.

A to najlepšie nakoniec, sú vyrobené na Slovensku a nájdeš ich už čoskoro v našich balíčkoch v GOSHOPe, ktorý usilovne pripravujeme.

zdieľaj na
Spracoval: Dominika Šimončičová
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať